Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 03:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 marca 2004, 23:23 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam

Interesuje mnie prawa flanka Fiołkowej Góry. Bo przecież musiały tam być jakieś stanowiska. Ostatnio zapuściłem się w tę okolicę . Zauważyłem tylko jakieś stare wyrobiska wapienne i nic poza tym. A może słabo się starałem ?...

Pozdrawiam
Mathew

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2004, 00:26 
Porucznik
Porucznik

Witam , w zeszłym roku byłem na Fiołkowej i w zasadzie znalazłem tylko pare łusek mauserowskich , może za krótko tam byłem. Sławetny tunel przeszliśmy cały - wtedy był drożny , nie wiem jak teraz ale wyglądał b. solidnie. Sośnią też zwiedziliśmy (przejście przez płot od str. pola :lol: ). Praktycznie nic tam nie znaleźliśmy , mimo że kolega miał dokładne plany okopów. Teren jak napisał wcześniej JMS wydawał mi się jakimś żużlem wysypany.
Mathew - może się tam wybierzemy? - ostatnio byłem tam za krótko.
Natan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 marca 2004, 13:50 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!!!
Panowie!! jak będziecie coś planowali na Sośniej Górze, to dajcie znać ja tez się piszę.
Pozdrawiam SZPERACZ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 marca 2004, 00:28 
Moderator
Moderator

sadze ze szukaliscie za wysoko-trzeba wyjsc z lasku szczytowego i szukac stanowisk ponizej.kilkadziesiat metrow polem -kepa drzew -sazczatki zabudowan i stanowiska.linia okopow jeszcze nizej.
jak co to dajcie znac- my sie tez piszemy-np.najblizsza sobota?
JMS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 marca 2004, 15:31 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!!!
Jms,proszę!!!! tylko nie teraz w sobotę!!!! moja ślubna obchodzi swoje coroczne swięto!!!
Może inny termin?
Pozdrawiam SZPERACZ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 marca 2004, 23:00 
Moderator
Moderator

proponuje kontynuowac te konwersacje w dziale Wyprway i kontakty-Kolej na Grupe Slaska
bo tam pu temu miejsce-tak ze odpowiadam tam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 marca 2004, 22:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

a apropo tych bódynków które majom tam powstać teraz w warszawie na skrzyżowaniu zwirki i wigóry i racławickiej było pole i wał z fortu mokotów przy mnie jeden poszukiwacz n.n znalazł carski nieśmiertelnik a przeszet kawAŁek akurat sie rozpadało i musielimy uciekać znaczy on poszedł sobie ale mniejsza z tym teraz jest tam osiedle znaczy je robią ale jak robili dziury pod fundament to obok wszystko wywalali to poszedłem z saperkom i odziwo znalazłem polskom łuske od lebela a co do samego fortu mokotów to sa tam jakeś garaże i hurtownie :( i błąd ortograficzny!!! sie wejść :n albo mój dziadek z kumplami mieszkał w łomiankach chodzili po kampinosie i zbierali fanty a dokładniej amunicje do karabinów wyjmowali proch i do ognia mieli jakie tam chełmy i karabin hyba mausera błąd ortograficzny!!! ale nieważe amunicje mieli zakopanom w pudełku karabin w starej rynie a chełmy to lezały wszedzie no i z dnia na dzien postawili mórek akurat w tym mjejscu i wszystko przepadło :evil: dózo zeczy lezy pod zbudowaniami

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 marca 2004, 11:00 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ojczyzna-Polszczyzna ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wzgórze 341 "Sośnia Góra"
PostNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2013, 23:07 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Stary zakopany temat, wszyscy mówia ze teren przekopany wiec dziś samemu na własnej skórze postanowiłem to sprawdzić. Niestety Sośnia Góra aktualnie jest zaadoptowana pod ogród botaniczny dlatego mój spacerek skupił się wyłącznie na Fiołkowej Górze, teren o tej porze roku dosyć trudny dużo bujnej roślinności. Start od tablicy upamiętniającej walki w 1939 przez liczne zagłębienia na zachodnie zbocze góry, następnie skrajem lasu a polem do drogi i powrót polami wzdłuż drogi. Czas spacerku niecałe 4 godzinki w lesie sporo złomu i wiele niezasypanych dziur po innych "poszukiwaczach". Efekt dosyć mizerny niespełna 8 łusek z mausera , 1 polski grosz 1932 i 2 złote z 1934 głowa kobiety nie ukrywam sreberko mi humor poprawiło. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]