Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 14:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 31 marca 2004, 10:10 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

jms-bytom napisał(a):
Robi... :D kto sie przyzna do prawdziwej wielkosci produkcji.....z uwagi na Urzad Skarbowy. :lol:

To oczywiscie zart :1

Jak i moje pytanie poniekąd... ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 09:48 
Sierżant
Sierżant

Tak się złozłożyło , że ja też doczekałem się swojego rutusa first w środę i zauważyłem , że też ma otwór u góry cewki zalepiłem go lekko poksyliną i przy włączeniu oczywiście w domu zaczął mi wariować tzn. coraz to piszczeć przy poruszniu cewką w powietrzu , nie pomogło strojenie więc czym szybciej wyskrobałem lekko poksylinę dobrze , że się nie utwardziła. Poszedłem na ogródek by go sprawdzić i wydaje mi się że gdy się z nim oswoję będzie ok. Ale niepokoi mnie jedna rzecz;wypraska w której wewnątrz znajduje się cewka przy pukaniu palcem daje odgłos pustki w środku CZY NIE POWINNA BYĆ WYPEŁNIONA-PROSZĘ O ODPOWIEDŻ. :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 10:04 
Lew morski

Nie no w domu kazdy wykrywacz zwariuje nie zaleznie od dziurek - chyba, ze z zasady w domu nie masz instalacji elektrycznej w scianach, rury i krany tylko plastikowe, i w ogóle zadnych metalowych przedmiotow(np. telewizor, telefon itp) w odleglosci nawet 2m. A dziurke moim zdaniem lepiej zakleic, ale powyzej pisal sam producent - on bodajze daje 12 mies gwarancje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 10:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A mój RUTUS-ik chodzi jak burza, pierwszy raz w teeeeeenie i takkkkkkkkkkkkkkieeeeeeeeee trafienia...................... będzie tego ze 20kg odłamków dość dużych rozmiarów i na koniec ................... 2 łuski. Dużo z nim nie pochoziłem piszczało co metr - łopata w rękę i kolejny odłamek, ale zabawa przednia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 10:50 
Sierżant
Sierżant

Dzięki za podpowiedzi ale nie otrzymałem odpowiedzi na główne moje pytanie czy wypraska jest wypełniona do końca materiałem wtryskowym i przy pukaniu palcem daje głuchy efekt czy tak samo jak u mnie daje efekt pustki w środku , a otwór zalepię na razie steryną . Gdy przetestuję go w terenie to podzielę się wrażeniami -CZEKAM NA ODPOWIDŻ. :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 11:03 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mój "talerz" po zastukaniu odpowiada - kto tam???, ale na serio też daje efekt pustki w środku... Pewnie tak ma być, ale może wypowiedzą sie inni posiadacze tego typu cewki.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 kwietnia 2004, 11:22 
Sierżant
Sierżant

Dzięki już jestem spokojny jak i :bir aprzede wszystkim dobrych łowów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 kwietnia 2004, 16:11 
Moderator
Moderator

Wewnatrz wypraski znajduje sie cewka...
Nie znam technologi Rutusa ale...
... widzialem kilka cewek ktore za rada coniektorych forumowiczow /skladacze Jabli/ wypelnili zywica-byly strasznie ciezkie i nie byly juz rozbieralne.
Sadze ze o technologi produkcji cewek powinien wypowiedziec sie sam producent-a co do pustki wewnatrz-jest w kazdej cewce.
-------------------------------------------------------------------------
Teraz troche zmienie temat-uzytkownicy RF Plus-uwazajcie na pudelko z wyswietlaczem-udalo mi sie je juz polamac-wlasciwie nie mnie a mojemu psu-w samochodzie - widze ze nie jest to tak mocny element-oczywiscie przy normalnym uzytkowaniu nic mu sie nie powinno stac - jest tam aluminiowa blaszka wzmacniajaco-stabilizujaca element.

Pozdro JMS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 kwietnia 2004, 12:10 
Porucznik
Porucznik

Właśnie sprawdziłem i w cewce mojego wykrywacza też jest taki otworek.
Wcześniej nie wiedząc o nim parę razy zanurzałem go w wodzie i nic się nie stało.
Niestety stwierdziłem coś innego.
Kabel w miejscu łączenia z cewką lekko się poluzował. Rutus pisał aby w tym miejscu nie majstrować.
Na razie okleiłam delikatnie taśmą izolacyjną aby się nieruszało.
Kurde jak mi w sezonie wykrywka padnie to się chyba :gun:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]