Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 14:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Czy Whites Spectrum XLT czy Minelab Explorer
White's (mam White'sa) 22%  22%  [ 10 ]
White's (mam Minelaba) 2%  2%  [ 1 ]
White's (mam lub miałem oba) 2%  2%  [ 1 ]
White's (nie mam i nie miałem żadnego z nich) 15%  15%  [ 7 ]
Minelab (mam White'sa) 2%  2%  [ 1 ]
Minelab (mam Minelaba) 20%  20%  [ 9 ]
Minelab (mam lub miałem oba) 0%  0%  [ 0 ]
Minelab (nie mam i nie miałem żadnego z nich) 15%  15%  [ 7 ]
Żaden z powyższych (mam swoje powody) 22%  22%  [ 10 ]
Liczba głosów : 46
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy White's Spectrum XLT czy Minelab Explorer?
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2003, 14:20 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Wiesiu poprosił mnie o zamieszczenie takiej ankiety. Specjalnie mi się nie podoba ten temat (bo bardzo drażliwy), ale zrobię tą ankietę - trochę bardziej rozbudowaną, bo z informacjami czy ktoś wie, o czym się wypowiada. Nie dopuszczam dyskusji na temat porównania wykrywaczy - to chyba specjalnie nie ma sensu, bo się pokłócimy - niech całość załatwią opcje ankiety.

Jeszcze sam post Wiesia:

Witam
Mam ogromną prośbę pytanie?
Czy Mógłbyś zamieścić ten post wraz z ankietą?
Chodzi o to że przekonałem MIKOŁAJA co do prezentu gwiazdkowego i jedynym słusznym podarkiem w moim przypadku może być wykrywacz:
WHITES XLT
lub
MINELAB EXPLORER
Jakie są preferencje użytkowników Forum?
Wiem że można zorganizować ankietę wśród poszukiwaczy
Niestety mieszkam Głęboko na prowincji i nie mam możliwości dotknąć żadnego z nich, a co dopiero pobiegać w terenie.
Wiem że używasz jakiegoś egzotycznego wykrywacza i Twoja rada też będzie cenna
Pozdrawiam Wiesiu

No i dziś mam dobre serce :D i ankietę umieszczę... :cop

I jeszcze małe wyjaśnienie - proszę bardzo o szczerość w ankiecie - to dla dobra naszego kolegi. Przez opcje "Minelab" czy "White's" w ankiecie rozumiem konkretnie te modele, o które pytał Wiesiu, a nie marki wykrywaczy, także ktoś kto ma Minelaba Musketeera niech się wypowiada, jakby Explorera nigdy nie miał, OK? Pomińmy kwestię, że mamy Explorera XS i II czy White's XLT i DFX - zróbmy to uproszczenie, żeby nie zaciemniać sytuacji - wydaje mi się, że Wiesiowi bardziej chodzi o samą ideę... :666 Acha - opcja żaden z powyższych - tak tylko dla malkontentów - ale z komentarzem, że wybierać mamy z tych dwóch wykrywaczy, więc radziłbym nie wypełniać... :skromny

Acha, mój wykrywacz wcale nie jest taki egzotyczny... :afr, bo się obrażę... ;)

Ostatnio edytowano poniedziałek, 5 stycznia 2004, 16:51 przez Robi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2003, 08:58 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Jak dobrze trafić w dzień dobrego serca. :jump
Dziękuję za ankietę
Pozdrawiam Wiesiu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czy White's Spectrum XLT czy Minelab Explorer?
PostNapisane: wtorek, 11 maja 2004, 08:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Robi napisał(a):
Wiesiu poprosił mnie o zamieszczenie takiej ankiety. Specjalnie mi się nie podoba ten temat (bo bardzo drażliwy), ale zrobię tą ankietę - trochę bardziej rozbudowaną, bo z informacjami czy ktoś wie, o czym się wypowiada. Nie dopuszczam dyskusji na temat porównania wykrywaczy - to chyba specjalnie nie ma sensu, bo się pokłócimy - niech całość załatwią opcje ankiety.

Jeszcze sam post Wiesia:

Witam
Mam ogromną prośbę pytanie?
Czy Mógłbyś zamieścić ten post wraz z ankietą?
Chodzi o to że przekonałem MIKOŁAJA co do prezentu gwiazdkowego i jedynym słusznym podarkiem w moim przypadku może być wykrywacz:
WHITES XLT
lub
MINELAB EXPLORER
Jakie są preferencje użytkowników Forum?
Wiem że można zorganizować ankietę wśród poszukiwaczy
Niestety mieszkam Głęboko na prowincji i nie mam możliwości dotknąć żadnego z nich, a co dopiero pobiegać w terenie.
Wiem że używasz jakiegoś egzotycznego wykrywacza i Twoja rada też będzie cenna
Pozdrawiam Wiesiu

No i dziś mam dobre serce :D i ankietę umieszczę... :cop

I jeszcze małe wyjaśnienie - proszę bardzo o szczerość w ankiecie - to dla dobra naszego kolegi. Przez opcje "Minelab" czy "White's" w ankiecie rozumiem konkretnie te modele, o które pytał Wiesiu, a nie marki wykrywaczy, także ktoś kto ma Minelaba Musketeera niech się wypowiada, jakby Explorera nigdy nie miał, OK? Pomińmy kwestię, że mamy Explorera XS i II czy White's XLT i DFX - zróbmy to uproszczenie, żeby nie zaciemniać sytuacji - wydaje mi się, że Wiesiowi bardziej chodzi o samą ideę... :666 Acha - opcja żaden z powyższych - tak tylko dla malkontentów - ale z komentarzem, że wybierać mamy z tych dwóch wykrywaczy, więc radziłbym nie wypełniać... :skromny

Acha, mój wykrywacz wcale nie jest taki egzotyczny... :afr, bo się obrażę... ;)

XLT jest lepszy od Explorera.Jest bardziej uniwersalny,Explorer odrzuca za dużo fajnych sygnałów,już nie spomne o jego wadze(ponad 3kg).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 maja 2004, 12:02 
Major
Major

Właściciele Minelabów mają nieuzasadnione skłonności do wywyższania się. Zupełnie niepotrzebnie. Miałem możliwość dogłębnego zapoznania się z obydwoma detektorami (włącznie z zaglądaniem do środka i wykonaniem pomiarów). Pracowałem również w terenie z różnymi sondami. Dla mnie Whites jest bardziej oczywisty. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2004, 22:12 
Major
Major

Nie napisałem nic o detektorach Minelab'a, zaś to co się tyczy niektórych ich właścicieli podtrzymuję. Naprawdę nie ma potrzeby. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Pokłony dla osiągów White'sa
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 10:53 
Felix Hobus Drugi

Witam.
Wczoraj miałem okazję przekonać się,jaki osiągi ma sprzęt typu White's Spectrum XLT.Program ustawiony na granicy stabilności,jednak na glebach lekkich (powstałych wskutek działalności akumulacyjnej rzek,wyłączając mady średnie i ciężkie)ściągnął 1/48 talara z 40 cm.Myślałem już,że szlag mnie trafi-saperka jest dobrym narzędziem do kopania,ale tylko do max 20-25 cm.A tu proszę-na 40!!!.D;atego bije pokłony przed tym typem wykrywki i uważam,że jest najlepszym sprzętem,jaki czowiek stworzył.Być może moja ocena jest subiektywna-nie miałem do czynienia z Minelabami,ale i tak myślę,że takie osiągi można zaliczyć do najlepszych.Proszę o traktowanie tego postu nie jako krypto reklama,ale jako wyrażenie uczuć dotyczących ww sprzętu.
Pozdruuffka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 14:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Ja prosiłem o ankietę ja z niej (aut. słownik - korzystać przez rz!) przy wyborze.
Jestem zadowolony z tego co wybrałem, :)
Panowie nie ma co roztrząsać, wystarczy zagłosować, a potencjalny niezdecydowany :? wybierze S A M
Pozdrawiam Wiesiu

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]