Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 11:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: nowa kometa za duze pieniadze-NEXUS
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2008, 10:09 
Klucznik z Klucz

Wreszcie cos konkretnego,moze ktoś z Was wie cos więcej?Podobno monetka srednia na 65 cm,a słoiczek zlota na 65 cm.Oby to nie byl VLF w nowych szatach.Strona www.nexusdetectors.com.Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2008, 11:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Zdaje się, że Denar od dawna próbuje sprzedawać te urządzenia. I chyba poza "zbajerzonym" wyglądem nie odstaje niczym od pozostałych.
pzdr
juras

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2008, 12:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

link nie wchodzi??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2008, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

Bo Dziad zapomniał zrobić spację po linku i przed sowem Klucznik :) Przekopiuj link bez ostaniego słowa i gitara gra :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2008, 12:59 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

DZIAD gratuluję refleksu;) Nie sprzedaję Nexusów. Nie dlatego, że nie są bardzo dobre, ale dlatego, że Polska to bardzo konserwatywny rynek. Nexus Standard SE z cewką double 9" nie nadaje się do poszukiważ małych monet, ale duże znajdzie do 50 cm. Wykrywacz nadaje się do poszukiwań militarii kolorowych typu klamry, odznaczenia, nieśmiertelniki oraz głębokich zakopów.
Wykrywacz nie jest "zbajerzony", ma wszystko co dobry wykrywacz posiadać powinien tj. bardzo dobre dostrajanie do gruntu, dyskryminację i duży zasięg. Nie tak duży jak podaje producent na swojej stronie, uzyskany w trybie All Metal z zastosowaniem miernika, ale bijący na głową wszystkie inne topowe wykrywacze innych firm. Ja używałem wykrywacz wyłącznie w trybie dyskryminacji, nie lubię szukać w All Metal i nie nauczyłem się interpretować miernika.
W przeszłości, miałem nim świetne efekty i kopałem głęboko. Wadą było, że trudno ze standartową cewką znaleźć małe monety, a przy założeniu cewki double 6" zasięg był taki sam jak Tejona, a Tejon jest przyjemniejszy w użytkowaniu.
Obecnie nie posiadam takiego wykrywacza, chciałbym mieć. Nie mam już nic wspólnego z f-mą Nexus, zrezygnowałem ponieważ nie było zainteresowania w Polsce. Producent Bułgar Georgi Chaushew jest osobą dość trudną w kontakcie, zadufaną w siebie, ale jego wykrywacz jest wart większego zainteresowania.
Obecnie wykrywacz jest produkowany z wysięgnikiem z włókna szklanego, jest lekki, ale narażony na dostawanie się piasku do teleskopu. O wiele bardziej podobał mi się wysięgnik poprzedniego modelu wykonany z drewna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 08:51 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

no wiec ciekawe jakie ten wykrywacz ma zasiegi na militarke??
moze jakies zdjecia,testy,porównania??

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]