Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 kwietnia 2004, 22:21 
Podpułkownik
Podpułkownik

Wiesiu->dobra robota na przyszłość! Daj zrobić tabliczkę z grawerem z Twoimi danymi i napisz że to Ty i kiedy robiłeśtę robotę, będziesz najbardziej znanym pra-poszukiwaczem óczesnych czasów :) powodzenia! I gratulacje dobrego uczynku!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 kwietnia 2004, 10:39 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Za 200 lat wszyscy będą już tak wymóżdżeni że nikt nie bedzie się niczym interesował.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 kwietnia 2004, 21:14 
Moderator
Moderator

Ja mam aktualnie przygotowane szklane słoiki z szkalnymi lub plastikowymi wieczkami, a w nich moje "małe, niepotrzebne" skarby :) Znajdują się tam głównie monety z PRL i socjalistycznych krajów ościennych, ale jedna puszeczka spoczywa w ziemi z monetami II RP i III Rzeszy. W słoikach oczywiście data zakopania skarbu, moje nazwisko, adres (trzeba przecież coś zostawić po sobie dla pokoleń). Myślę też nad zdjęciem mojej osoby w środku :D Ostatnio wpadł mi pomysł żeby "pobawić się" z przyszłym szczęśliwym znalazcą "skarbu" Plan jest jajcarski. Zakopię w okolicy np 4 słoje. Każdemu nadam numer i wsadzę napisane na kartce wskazówki jak odnaleść pozostałe. :D myślę aktualnie jak by mogły wyglądać takie wskazówki... Ale na pewno nie mogą być za proste! :)

W tamtym sezonie odkopałem podobny skarb zakopany w 1982 roku. Niestety wieczko było przerdzewiałe, papier się rozleciał a na dnie znalazłem 1 zł i paczkę zapałek :) Mam nadzieję że "moje" skarby zostaną znalezione nieco później a nie po 20 latach....

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 kwietnia 2004, 21:38 
Podpułkownik
Podpułkownik

Pomysł godny naśladownictwa :) Tylko gorzej ja wszyscy będą robić podobne skrytki i zaczniemy sobie nawzajem odkopywać :). Na Forum będą tematy: "Wykopałem skarb Cobry67!->szukam dalej!" :) Spróbuj może zakopać to w dwóch słoikach naraz (zamkniętych, oblej to woskiem jak da radę... jakaś folia... i wszystko zawinięte szczelnie w folię aluminiową! Powinno poleżeć. pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 maja 2004, 11:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Lokalizacja: Ruda Śląska (Bikowine,Kochlowitz), Żory, Southampton
wg mnie będą zawsze mieli cos do wyszukania ja oczywiscie pozostawie moje fanty wnukom w spadku i spróbuje wciagnąć ich w moje hobby
a jesli chodzi o poszukiwaczy za 200 lat to lepiej jakby mieli te nasze prozaiczne wykrywki bo co bedzie za uciecha z tego że same im sie znajdzie i opisze ;) :ups:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 00:12 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

tak .. za 200 lat skarbami bedą konserwa po tyrolskiej lub turystycznej puszki po browcach i nakretki po 40%, zreszta takie fany wyciagamy juz dzis, nie wiem czy zauwazyliscie ale nasze spoleczenstwo wie jak smiecic (najciekawsze ze zwrocilem na to uwagę dopiero jak zaczałem bawic sie piszczałką), syf syf i jeszcze raz syf......
:fon :kill [/quote]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 11:28 
Felix Hobus Drugi

Witam.
Za 200 lat może bedą wykrywki samokopoace-powli daje sie zuważac takie dziwne zjawiska,żespołeczeństwo dązy do pracy w trybie siedzącym.Powoli wszystko można robic za pomoca komórki,komputera... :comp .Myślę,że oprócz śmieci typy alu :gun: ,nieweile będą miec okazje znaleźć.Chyba,że wykrywki będą sięgać powiedzmy dwa metry wgłąb.Na pewno cos tam sie uchowa...Pomysł Cobry 67 jest niezły,może też w końcu troche PRL-u wraz z weimarem i cynkówkami z II wojny (ktoś kiedyś na llegro napisał,że to "Kriegsmetal" :hahaha )zakopię na tzw nieużytkach wraz z instrukcjami dla przyszłych eksploratorów.Może dorzuci sie parę guzików typu kalsoniaki?Jedno wiem-w dniu,kiedy przyjdzie mi zejść z tego świata,całe swoje zbiory nakażę wsadzic do miejsca mego spoczynku.Może to egoizm,ale ona są tylko moje :666 ;) .Jedną z mysli,jakie mi przychodza to to,że obecne społeczeństwo (przynajmniej nasze)należy do śmieciarzy :( Może tetraz powolutku to sie zmienia,ale każdy z nas doskonale wie,jak człowieka szlag trafia,kesy na terenie jakiegos starego dworku sygnał jest praktycznie ciągły.Niestety-niedaleko pada jabłko od jabłoni :( :cry: :( Cóż pozostaje mieć nadzieję,że w przyszłości będzie lepiej (marzenia czcze).
Pozdrowionka dla wszystkich niesmiecących poszukiwaczy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 14:30 
Moderator
Moderator

Jacoby napisał(a):
(...) Jedno wiem-w dniu,kiedy przyjdzie mi zejść z tego świata,całe swoje zbiory nakażę wsadzic do miejsca mego spoczynku.Może to egoizm,ale ona są tylko moje :666 ;) .

A już łudziłem się, że może założymy jakieś małe muzeum ;)
Albo, że przynajmniej część Twoich fantów w testamencie zapiszesz na jakiś szczytny cel (tzn. dla mnie :hahaha ).

A tak serio, to chyba pójdziemy w ślady Cobry67 i zakopiemy to i owo tu i tam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2004, 22:41 
Podpułkownik
Podpułkownik

Brawo Jacoby! Masz takie samo życzenia jak ja. Spójrzcie co robią dziś wnuki zbieraczy, kolekcjoneró.. sprzedają wszysko za grosze kolegom, na allegro i rozdrabniaja czyjeś zbiory. Nie po to zbieram moje fanty (monety) od dziecka żeby jakiś wredny dzieciak mi to wysprzedał i porozdawał. Jeśłi ktoś to znajdzie kiedys to będzie to w 80% poszukiacz i zbiór dalej będzie bezpieczny. W dniu naszej straości muzea chyba przestaną istnieć, bo jak tak dalej pójdzie to pozamykają je z braku funduszy :(. Nie ma co na nie liczyc w przyszłości... pozdrawiam...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 14:45 
Felix Hobus Drugi

beyo napisał(a):
[
Albo, że przynajmniej część Twoich fantów w testamencie zapiszesz na jakiś szczytny cel (tzn. dla mnie :hahaha ).

Beyo-to z ciebie jakis prorok,czy co- myślisz,że przeżyjesz mnie? Nikt dzisiaj nie jest pewien jutra,a tu proszę.....optymista niezły-nie ma co.Ciekawe,co bys zrobił z fantami,które dublują się -sprzedałbyś na allegro,czy wymienił na inne :que A za parę dni też zakończyłbyś swoja egzystencję i co wtedy :que
A jeżeli chodzi o założenie muzeum-to w naszych realiach musielibyśmy mieć jeszcze parę Flaków(tudzież jakies działo samobieżne)do obrony przed mafią i innymi politykami,którzy zapewne chcieliby haracz za "ochronę" :gun:
Nie ma co-świat jest zły a w dodatku jeszcze to mu sie ułatwia (niektórzy),a my możemy (a może nie?)tylko próbowac dostosowac sie do tych chorych realiów.
pozdruuffka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: A O nas??
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 15:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A o nas ktoś myslał? Zapewne nie, w zasadzie mozemy być lepsi niż nasi poprzednicy i zostawić coś celowo. Najlepiej jednak byłoby spowodować jakąś wojenkę wtedy fanty same pójdą w ziemie - o mam pomysł wystarczy wybrać w następnych wyborach takiego jednego tzw. PIERWSZEGO MULATA RP o inicjałach AL. wtedy od razu konflikt. ale wracając do sedna. Chyba nie pozostawimy po sobie takich ciekawostek jak nasi przodkowie. Po prostu same smieci itp.Pzdr :bond

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 19:27 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ostatnio wysiałem ze 4 kilogramy złotówek PRL z dziurką w środku, dopiero będą dumać przyszłe pokolenia co za czort. Może ktoś się w końcu domyśli że kiedyś z pokładkami było ciężko a papiak ze złotówką lepiej trzyma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ??
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 20:56 
Małomówny czytacz

znalazłem ostatnio ze 4 kg podziurawionych złotówek.. myślałem że to może naszyjnik był :P :D:D:D

a tak na serio to pomyslcie o tym w inny sposób - śmietniki sprzed 400 lat są dziś dla nas skarbami [kazdy zachowany skrawek papieru, buta, butelki]...
fakt że czasy się zmieniły i mamy bardziej konsumpcyjne podejście do zycia i pewnie za 200 lat będzie trudniej znależć nie zaśmiecony skrawek ziemi niż wysypisko.. :)

Ci nasi następcy to prawdziwi szczęściarze.. znajdzie taki jedno miejsce przysypane ziemią, na którym dziś mamy wysypisko to i metan będzie za darmo wydobywał i skarby różnorakie :)

pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 21:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
A ja wam powiem,że już conajmniej od ośmiu lat zostawiam coś dla potomnych poszukiwaczy.
Jako,że pracuje w branży budowlanej i często przebywam na budowach - wrzucam drobną
monetkę do zaprawy (beton,tynk,klej itp.)
Moze kiedyś przy remontach lub rozbiórce ktoś sobie je znajdzie.
POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 maja 2004, 00:40 
Podpułkownik
Podpułkownik

Bolek... to raczej wrzucaj pod fundament zanim zaleją.. albo pod posadzkę przed chudziakiem i posadzką właściwą :) :) niech leży w piasku, bo w betonie czy zaprawie to woda i chemia zniszczą doszczętnie monetę. Rzucaj w piach jesli już to robisz:) pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]