Teraz jest niedziela, 1 lutego 2026, 12:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: www.nexusdetectors
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2008, 13:45 
Klucznik z Klucz

Pojawil sie nowy sprzet ,bardzo drogi,ale monete wyciaga z 60 cm.Mo go Ktoś?Podzielcie się wiadomosciami.
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2008, 15:04 
Specjalista
Specjalista

Nie kupił bym Nexusa, choćby miał być w cenie ACE 250, nie mówiąc o cenie w jakiej jest oferowany.
Czyżby owa głębokość poszukiwania ciągle tak działała na wyobraźnie poszukiwaczy?
Czy opłaca się kupić bolid F1, skoro jeździ się po mieście? Co nam da jego szybkość? Nie przejdziemy przez dziury i studzienki kanalizacyjne, nie załadujemy zakupów, nie podwieziemy dziewczyny, jak się rozpada to napada nam na głowę. No ale mam F1 z przyspieszeniem do 100 w 2s. i prędkością maksymalną 350 km/h więc jestem kozak. Pomijając to, ze Nexus, to żadna F1 tylko jedna z wielu koncepcji jak wyciągnąć z ludzi kasę. Prosto, dać dużą cenę, coś tam napisać, że super sprzęt i czekać. Wszyscy będą myśleli, ze duża cena gwarantuje dobre rezultaty.

Nie raz i nie dwa było pisane, że głębokość to nie wszystko. Przykładem może być Minelab GP 3500 lub GPX4000. Fenomenalne sprzęty, zasięgi powalają na kolana i przebijają wszystkie standardowe wykrywacze na rynku nawet dwukrotnie, ale to nie jest sprzęt którym można wejść na pole szukać monet. Biorąc pod uwagę jego możliwości, ale i cenę i dość wąskie zastosowanie w Polskich warunkach korzystniej wychodzi zakupić coś z wyższej półki wykrywaczy, które jednak posiadają więcej cech przydatnych poszukiwaczowi, jak choćby Explorer SE, XLT czy DFX, CZ 3D czy F75, GTI 2500...

Dobra dyskryminacja, identyfikacja, małe maskowanie i dobra ergonomia w znacznie większym stopniu decydują o sukcesie na przeciętnym polu niż sam zasięg, przy założeniu, ze jest on rozsądny a nie całkiem pominięty.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2008, 15:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Sorry za offtopa...Gdzie dostac procesor z EX SE?:)
Minelab zbywa milczeniem moje natretne @'e od jakis 6 miesiecy.
Proscan nie posiada zadnych extra (przynajmniej jakis czas temu).
Trupa SE tez nigdzie jeszcze nie widzialem.
Chcialem z tuningowac sobie Quattro ;)...Wiem ze jest to technicznie mozliwe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2008, 16:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

żadna nowość. Chyba jestem jednym z niewielu, którzy ten wykrywacz używali i niestety to co tutaj się wypisuje jest żenujące. Nexus Standard SE z cewką double 9" jest bardzo dobrym wykrywaczem, z dużym zasięgiem, bardzo dobrą dyskryminacją i dostrajaniem do gruntu. Nie nadaje się do poszukiwań monet występujących w naszym kraju, czyli szelągów, słabych sreberek i innych fenigowokopiejkowatych, ale świetnie nadaje się do nieco większych przedmiotów na polach bitewnych (np. klamry, odznaczenia, nieśmiertelniki, kociołki, manierki, kule armatnie itp) oraz depozytów.
Nie jest to wykrywacz dla początkującego, ale średnio zaawansowana osoba z pewnością go opanuje.
Używałem wykrywacz głównie w dyskryminacji, niestety nie opanowałem All Metal z użyciem miernika, bo nigdy takich trybów nie lubiłem, natomiast zasięgi są większe od wszystkich wymienianych przez SiDa wykrywaczy. Nawiasem mówiąc z tych wykrywaczy w przeszłości podobał mi się tylko XLT, ale na dziś zbyt mało oferuje.
Nie podoba mi się wysięgnik z włókna szklanego, wolałbym wysięgnik drewniany, który był stosowany we wcześniejszych modelach, ciężko jest mi się przyzwyczaić do odwrotnego kierunku w pokrętle dyskryminacji. Jest to wykrywacz specjalistyczny i nie dla każdego, a cena 1200 funtów przy dzisiejszym kursie złotego, wcale nie jest taka wygórowana.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]