Teraz jest piątek, 3 lipca 2026, 21:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 maja 2008, 21:07 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

skarbnik napisał(a):
... jaka dziurka?

skarbnik napisał(a):
... mam setki przełamanych rostrów i żadnych dziurek

Nikomu tu chyba nie chodzi o otwór na wylot ale o częściowo zarysowany otwór lub tez co się częściej zdarza przy przełamanych częściach, coś co przypomina biegnącą przez środek nitkę. Dla przykładu znaleziony przeze mnie w zeszłym tygodniu egzemplarz.

[ img ][ img ][ img ][ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 06:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie cos mi tu nie pasuje -przeciez belemity niewystepuje na całej powieszchni kraju a ja nie mieszkam nawet na pogorzu -wiec skad miałby byc u mnie?moze ktos posiada mapke z zaznaczonymi obszarami wystepowania wtedy bedzie łatwiej No i jeszcze jedno moj okaz co kolwiek to jest nie przypomina kalcytu i na pewno nie jest wapieniem i co prawda nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze jest to zrobione przez człowieka z czasów kamienia i brazu
Co sadzicie o takiej teorii ? pozdraw.:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 08:36 
Moderator
Moderator

występują na całej powierzchni kraju...(no może poza obszarem Karpat i Sudetów a i to nie do końca...) są rozwleczone przez lodowiec ze Skandynawii
co do koloru nie jest żadnym wyznacznikiem podobnie jak materiał z którego jest wykonany (wszystko zależy od warunków fosylizacji) może być np z krzemienia why not??
co do tego czy jest z kalcytu zanurz to w occie będą lecieć bąbelki będziesz wiedział że zawiera kalcyt
Pozdro...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 08:38 
Generał Broni
Generał Broni

boysss napisał(a):
Co sadzicie o takiej teorii ? pozdraw.:)

Ta takie założenie może być prawdziwe, ale już sugerowałem o bezcelowości tworzenia takiego kształtu, no ale może wsadź to też do działu gdzie ludziska bardziej się znają na ludzkich wytworach,
My tu jesteśmy zbieraczami padliny.
Czy to jest belemnit jak już napisałem ze zdjęcia nie rozpoznamy, gdyż jak już pisałem może być;
A. ZREKRYSTALIZOWANY
B. PRZENIESIONY PRZEZ LODOWIEC (dlatego teoretycznie wszędzie gdzie sięgnął tam może występować – odnośnie występowania, mapy zasięgu zlodowaceń w Polsce są do wglądu w necie)
C. Ta dziurka, linia czy jak tam chcesz zwać nie występuje u wszystkich gatunków, do tego może być zatarta właśnie przez transport (ścieranie)
D. Do póki nie dostanę tego w łapy i nie wsadzę pod sprzęt nie powiem co to jest na 100%
E. Nie niszczyć to zasada której i ja hołduje - brawo Piotr!
F. Belemnity są i siwe i zopalizowane i miodowe i czarne i …
Tak, to miłego zgadywania panowie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 31 maja 2008, 12:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

Boysss chociaz bys lapska umyl hehehehh odciski palcow tchociaz widac hahha... Grzesiek wiesz ze zartuje . pozdrawiam widze ze dalej walczysz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]