vincent_vega_69 napisał(a):
Co to za porównanie? Nie spotkałem się z aku 9v o takich pojemnościach więc jaki sens podawać takie porównania?
Ale spotkałeś sie z wykrywaczami które działają na paluszkach, prawda? ;) Skoro Cibola tak długo działa na jednym akumulatorze 9v to działała by dużo dłużej na na paluszkach dające to samo napięcie (odpowiedniej ich ilości). I o to właśnie mi chodzi, skoro nie spotkałeś się z 9v o takich pojemnościach, a aku paluszki o takich pojemnością są powszechne, to zastosowanie paluszków w Ciboli zamiast 9v miało by pewne zalety, wykrywacz działał by dłużej. To nie takie skomplikowane i bez sensu chyba?
Czy np. ACE chudzi na 4 aku AA 65 godzin? Albo ExSE 130 godzin?? Załóż aku 200 mAh do np. X70 to zobaczysz ile podziała.
Nie do końca rozumiem, trochę to chaotyczne. Chcesz powiedzieć, że inne wykrywacze na baterii takiej jak w Ciboli działały by krócej? Ja w sumie powiedziałem to samo, gdyby cibola pracowała 130 godzin na 6 paluszkach, to była by rekordzistką. Nigdzie nie twierdzę, ze Cibola jest prądożerna, zaznaczam tylko, że mała prądożerność na paluszkach opłaca się jeszcze bardziej. Ale są wykrywacze które działają długo, nie te które podałeś, ale jednak są. MXT działa ok 60h. niektóre Fishery chyba działają po 90h. na 2x9v.
To jednak nie ma znacznie jak działają inne wykrywacze. Ja bym wolał, żeby Cibola i Vaquero działały na paluszkach, które mają większą pojemność i są łatwiej dostępne, chyba mam do tego prawo, żeby mieć własne zdanie?
Dziwne i bez sensu jest to porównanie.
Cóż, dla mnie nie jest bez sensu, inaczej bym go nie napisał ;)
PS.
Do tego wygodniej mi jest mieć same akumulatory paluszki, bo mogę jeszcze stosować do aparatu cyfrowego, latarki, wykrywaczy i jeszcze kilku urządzeń. To też jest pewien argument.