FDJ napisał(a):
Dlaczego z uporem maniaka wciskacie koledze XLT ? w cenie 1300 zł ma duzy wybór wykrywaczy innych marek i nie będzie musiał przystawac nad kazdym fantem zanim xlt sie zastanowi co to jest.
Dlatego, że to na prawdę jest dobry sprzęt. Łażę z Eagle-Spectrumem (funkcjonalnym odpowiednikiem XLT) już sporo, przedtem z Eagle II i kilka/naście razy też biegałem z XLT (naprawiając po koleżeńsku) no i jakoś nigdy nie musiałem zastanawiać się nad każdym potencjalnym fantem.
To dobry sprzęt, który nie wymaga tyle czasu na opanowanie co np. EX i przy pewnej wprawie jest dość jednoznaczny w identyfikacji.
FDJ napisał(a):
W przedziale cenowym interesujacym cię możesz nabyć nową proxime Rutusa uzywanego fishera cz7, cz7 a pro a może nawet cz70.
Np.ja Fisherów nie znam więc nie wypowiadam się, ale efekty Rutusami to widziałem - oj, tak...... choćby w tym roku na plaży - łaziłem za gośćmi, którzy zbierali "na kolorowych sygnałach" wsuwki do włosów (ze stali) i uzbierali mniej więcej 5% tego co ja idąc za nimi (w walutach). Jeden - Solaris, drugi - Proxima....
FDJ napisał(a):
Cibola o która pytasz to doskonały analog na monety i inną kolorową drobnicę i jest bardzo prosta w obsłudze.
ten sprzęt też widziałem w akcji kilka razy na wypadach. No może jak ktoś ma słuch absolutny to mu to wystarczy.Wskazań innych niż audio, bardzo tam brakuje. Denarki w każdym razie łapało to w naszych testach dużo gorzej od Spectruma czy XLT (i to wyraźnie gorzej).
Zresztą analogi to już śpiew przeszłości - chciałbyś np. jeździć na codzień trabantem z motorem dwusuwowym?
ALe Tudek, głowa do góry - sam będziesz musiał tę decyzję przetrawić.