Cytuj:
to palmtop też nie ma odpowiednio długo trzymającej baterii.
Zgoda, ale ratuje nas zapasowa bateria - tych jest masę na all... przeznaczonych do palmów. Typowo do nawigacji samochodowych nie widziałem, zapewne z uwagi na to, że samochodowe navi nie są przeznaczone jako urządzenia przenośne, tylko mają kisić się na szybie w samochodzie sprzężone z gniazdkiem zapalniczki poprzez kabelek :)
Ostatnio zastanawiam się nad zastosowaniem takiego urządzenia (bardziej bym powiedział, że się napaliłem na to patrząc na możliwe funkcje i design )
http://www.allegro.pl/item440213577_sam ... mswin.html do navi. Z obrazka i opisu wygląda bardzo fajnie bo ma :
Cytuj:
Windows Mobile 6.1 Pro
Czyli Ozi pójdzie.
Cytuj:
CPU: Marvell PXA312 624MHz
Pamięć: 128MB RAM
Mocny procesor jak na takie urządzenie. z procesorów powyżej 600Mhz i odnosząc się do palmtopów jedynie ma chyba FJ Nloox
Cytuj:
microSDHC memory card slot
Czyli walimy kartę 16 Gb i cieszymy się życiem.
Cytuj:
# Bluetooth 2.2, A2DP
# Wi-Fi b/g
Odwzorowanie standartu wyposażenia w palmtopach.
Cytuj:
Telefon obsługuje standard HSDPA
Dla tych co chcą szybko śmigać po necie.
Cytuj:
Aparat fotograficzny 5 Mpix, autofocus, flash
Bardzo przyjemny aparacik.
Cytuj:
Czujnik aparatu fotograficznego posiada funkcję geotagging, która pozwala na zapisywanie zdjęć wraz ze współrzędnymi geograficznymi.
To już bajer rodem z kosmosu. Nie raz zrobił człowiek fotkę w lesie i później zastanawiał się jak trafić w to samo miejsce.....
Cytuj:
Akumulator (mAh) 1440
Bateryjka taka średnio mocna ale zapewne długo trzyma skoro to bardziej telefon niż palmtop lub nawigacja, chyba, że kiepsko trzyma przy włączonym GPSie.
Cytuj:
Ekran dotykowy
Bardziej wygodne niż rysik w terenie. Obsługa paluchem pewno podobna i wygodna jak w iphonie, z tym, że parametrami i ceną przebija niejednego smartphona i wszystkie iphony. Warto się w przyszłości zastanowić nad taką zabawką, bo z opisu wynika, że jest uniwersalna. Z początku szukałem własnie czegoś takiego. Połączenia wszystkich cech MIO i telefonu komórkowego. Najważniejsze kryterium, które dyskfalifikowały wszystkie smartphony to wygląd wyświetlacza, a tutaj mamy urządzonko jak dla mnie "idealne" i za przyzwoitą cenę. Chyba pomyślę nad sprzedażą komórki i MIO :) Może ma ktoś tego Samsunga i bawił się Ozim ulokowanym na nim ? Miło by było przeczytać jakąś recenzję tego smartphona.
P.S Widziałem ostatnio na aledrogo jakąś tanią navi samochodową, chyba medion. Gały wywaliłem ,jak przeczytałem, że posiada wbudowany alkomat. Czego to już nie wymyślą, żeby dmuchać po pijaku własną nawigację :luv