Teraz jest niedziela, 14 września 2025, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 września 2008, 21:35 
Porucznik
Porucznik

rob_k napisał(a):
P360 powstał w wyniku odchudzenia P560

Niby odchudzony ale waga taka sama, 170g ;)

Poza tym z P560 najwyraźnej dostajesz MioMap (do map wektorowych?).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 września 2008, 21:40 
Kapitan
Kapitan

prezesszczepan napisał(a):
cooger napisał(a):
prezesszczepan napisał(a):
terenowiec69 napisał(a):
To co byście jednak polecili z palmtopów do nawigacji ze starymi skalibrowanymi mapami.Szukam sprzetu w miare dobrego,z niewygórowana ceną,dobra baterią i żeby sie sprawdzał w terenie.I w druga stronę-żeby mozna było też do auta zastosować do nawigowania.
Dzieki.
Ze swojej strony polecam MIO. U mnie przy wyborze sprzętu wchodził w grę P550 lub P560. Mio to najlepszy stosunek ceny do jakości wśród palmtopów na rynku.

Najlepszy stosunek jakości do ceny to ma jakaś tania rozblokowana nawigacja.
No niby tak, ale wyjdź za taką w teren to zaraz Ci bateria padnie i po zawodach. Po za tym najtańsze nawigacje są najczęściej chłamowate (szególnie popsuć można sobie nerwy wściekając się na bardzo długi czas łapania satelit.)

'Od razu' to bynajmniej nie. Wszystko zależy od tego w jakim charakterze chce się pudełka używać, jeśli do długich wędrówek... to palmtop też nie ma odpowiednio długo trzymającej baterii.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 19 września 2008, 01:35 
Moderator
Moderator

Cytuj:
to palmtop też nie ma odpowiednio długo trzymającej baterii.
Zgoda, ale ratuje nas zapasowa bateria - tych jest masę na all... przeznaczonych do palmów. Typowo do nawigacji samochodowych nie widziałem, zapewne z uwagi na to, że samochodowe navi nie są przeznaczone jako urządzenia przenośne, tylko mają kisić się na szybie w samochodzie sprzężone z gniazdkiem zapalniczki poprzez kabelek :)

Ostatnio zastanawiam się nad zastosowaniem takiego urządzenia (bardziej bym powiedział, że się napaliłem na to patrząc na możliwe funkcje i design ) http://www.allegro.pl/item440213577_sam ... mswin.html do navi. Z obrazka i opisu wygląda bardzo fajnie bo ma :
Cytuj:
Windows Mobile 6.1 Pro
Czyli Ozi pójdzie.
Cytuj:
CPU: Marvell PXA312 624MHz
Pamięć: 128MB RAM
Mocny procesor jak na takie urządzenie. z procesorów powyżej 600Mhz i odnosząc się do palmtopów jedynie ma chyba FJ Nloox
Cytuj:
microSDHC memory card slot
Czyli walimy kartę 16 Gb i cieszymy się życiem.
Cytuj:
# Bluetooth 2.2, A2DP
# Wi-Fi b/g
Odwzorowanie standartu wyposażenia w palmtopach.
Cytuj:
Telefon obsługuje standard HSDPA
Dla tych co chcą szybko śmigać po necie.
Cytuj:
Aparat fotograficzny 5 Mpix, autofocus, flash
Bardzo przyjemny aparacik.
Cytuj:
Czujnik aparatu fotograficznego posiada funkcję geotagging, która pozwala na zapisywanie zdjęć wraz ze współrzędnymi geograficznymi.
To już bajer rodem z kosmosu. Nie raz zrobił człowiek fotkę w lesie i później zastanawiał się jak trafić w to samo miejsce.....
Cytuj:
Akumulator (mAh) 1440
Bateryjka taka średnio mocna ale zapewne długo trzyma skoro to bardziej telefon niż palmtop lub nawigacja, chyba, że kiepsko trzyma przy włączonym GPSie.
Cytuj:
Ekran dotykowy
Bardziej wygodne niż rysik w terenie. Obsługa paluchem pewno podobna i wygodna jak w iphonie, z tym, że parametrami i ceną przebija niejednego smartphona i wszystkie iphony. Warto się w przyszłości zastanowić nad taką zabawką, bo z opisu wynika, że jest uniwersalna. Z początku szukałem własnie czegoś takiego. Połączenia wszystkich cech MIO i telefonu komórkowego. Najważniejsze kryterium, które dyskfalifikowały wszystkie smartphony to wygląd wyświetlacza, a tutaj mamy urządzonko jak dla mnie "idealne" i za przyzwoitą cenę. Chyba pomyślę nad sprzedażą komórki i MIO :) Może ma ktoś tego Samsunga i bawił się Ozim ulokowanym na nim ? Miło by było przeczytać jakąś recenzję tego smartphona.

P.S Widziałem ostatnio na aledrogo jakąś tanią navi samochodową, chyba medion. Gały wywaliłem ,jak przeczytałem, że posiada wbudowany alkomat. Czego to już nie wymyślą, żeby dmuchać po pijaku własną nawigację :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 19 września 2008, 08:43 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Właśnie też szukam jakiegoś palmtopa, ale w związku z tym, że za miesiąc mogę sobie wymienić komórkę zainteresował mnie Szajsung Omnia.
Wstępne odczucia takie jak prezes + ciut wyższa rozdzielczość ekranu niż w standardowym palmtopie.
Jeśli się na niego zdecyduję, na pewno będę szukać porządnego pokrowca.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 11:18 
Moderator
Moderator

Mam maly problem-tydzien temu kupilem antenke GPS do laptopa-wlasnie dla starych map-dziala OK
Ale to moje pierwsze kroki a tu wyszedl kolejny problem:
A w tym tygodniu przejolem w rozliczeniu,jakiego smartphona-nawet nie moge sie doszukac producenta-jedynie procek 416.z zainstalowanym Tomtomem./jest na zdjeciu moze wiecie co to?Chyba nie ma wbudowanej anteny-bo Tomtom twierdzi -brak urzadzenia.
Teraz pytanie-czy musze kupowac kolejna antene np bluetoth czy wystarczy jesli podepne posiadana juz USB przez przejsciowke na mini?

Dwa-jest na Slasku jakis spec od nawigacji?

trzy-mapy-wielu nas kalibruje-moze stworzyc jakis serwer map GPS-np. na serwerze superstefana-by nie robic tego kazdy odrebnie a wymieniac sie.Co wy na to?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 17:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeśli ten smartfon posiada Host USB, to może da radę podpiąć ten odbiornik na usb, jeśli nie, to może da się jakiś na com, a w najgoryszym wypadku czeka Cie kupno odbiornika na BT :] idą już od 100 zł dobre.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 października 2008, 22:49 
Moderator
Moderator

ma Mini USB tak ze musze kupic tylko przejsciowke-z USB ...powinno pojsc ale...
Ciekawi mnie jak potem, np.z driverami-dlatego pytam o speca na Slasku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 stycznia 2010, 15:51 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Panowie czy ktoś może pomóc w skalibrowaniu jednego arkusza WIG-ówki bo cos mi nie wychodzi i nie wiem jakie kordynaty maja byc wpisane w Projection Setup.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2010, 11:02 
Porucznik
Porucznik

Lokalizacja: pochodzę z Puszczy Zielonej a mieszkam w Puszczy Białej ;)
Możesz mi napisać jaki to arkusz to postaram się skalibrować i wysłać Ci na maila plik kalibracyjny wieczorem. Kalibrowałeś już poprawnie inne arkusze czy akurat ten jest taki problematyczny?
pozdr
R

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]