Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 21:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2009, 22:33 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja osobiście kopie IW od kilku lat i wiele myślałem nad tymi zagadnieniami zwłaszcza w nie przespane noce.Osobiście poszedł bym w kierunku dobrego VDI.Oczywiście jest to tylko częściowe rozwiazanie jak napisał Litościwy ze względu na zasięg skutecznego VDI ale jest to jakieś rozwiązanie.Do tego sprzętu muszą być dostępne duże cewki.Chociaż musze powiedzieć że używanie cewki większej jak 30-32 cm jest bardzo nie poręczne.Używałem w lesie Midasa z 37cm cewką ,katastrofa.Jednak zachodnie firmy robią teraz 14 czy 18 calowe cewki eliptyczne i tu może być zdecydowanie lepiej z nimi chodzić.Myśle że średniej klasy zachodni sprzęt ż dużą sondą bez problemu dorówna polskim wynalazkom.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2009, 10:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Anro, nie poręczna to jest cewka 50 cm, taka 33 cm to jest sama przyjemność:). Dziękuję za pomoc w wyborze i po głębszej analizie, skuszę się jednak na f75. Typowy statyk będzie następny i będzie to najładniejszy wykrywacz jaki znam czyli Hardy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]