Teraz jest wtorek, 31 marca 2026, 04:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2009, 22:58 
Porucznik
Porucznik

Czekalem Stylu na Twoja odpowiedz i lepsza byc nie mogla:-) wyobraz sobie ze ja tez pochodze z Sandomierza (obecnie mieszkam w innym miescie troche nizej na mapie ale specjalnie dla Ciebie wroce i pokazesz mi to miejsce ;-) ) wiec kiedy umawiamy sie na ogledziny tych kilometrami tkwiacych w ziemi gasielnic? Ja chetnie je zabiore z tego miejsca niech sie nie marnuja.

Hmm widze ze juz straszenie w postach sie zaczyna, chyba za zbieranie po laskach i terenach bagiennych włazów i gąsielnic jeszcze nic nie grozi w prawie Polskim? Czy moze sie juz cos zmienilo? A jesli kazdy bedzie sie bal fotografowac i zamieszczac pozniej na forum swoje kolekcje to beda takie pustki jak teraz, wystarczy zerknac jak bylo kilka lat temu, jakiejs takiej opcjesyjnej nagonki nie bylo...

Kedziort - SE k800i akurat robi jak na parat swietne fotki :-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2009, 23:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja będę w Polsce dopiero na Wielkanoc ,więc jak by ktoś był chętny to zapraszam na wyprawę zaraz po świętach ,a jeśli by był ktoś chciał jechać wcześniej to niech pisze na priwa to dam namiary

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2009, 23:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

No i mamy temat na kolejny mini zlot :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 01:00 
Porucznik
Porucznik

Swietny pomysl, ja i moja proxima jestesmy za :)
Moze byc Sandomierz a Stylu da nam te namiary, jest ktos zainteresowany z okolic?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 01:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 02:24 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 08:28 
Specjalista
Specjalista

Sandomierz może być. Mam blisko.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 09:48 
Generał Broni
Generał Broni

kojak napisał(a):
pół roku temu była cała gąska u mnie na złomie z teciaka ale właściel zawołał dla mnie cene zaporową :( a inni nie chcieli i poszło do huty :(

To jest właśnie irytujące. Pół biedy jeśli właściciel skupu żąda ceny zaporowej a eksponat dalej u niego leży, znam taki skup w którym jest jakby małe muzeum. Za zupełnie przyzwoitą sytuację uważam zjawisko sprzedaży towaru po cenie 150% wartości przyjmowanego złomu, to nieraz i tak większa marża niż ta którą dostają od pośrednika między skupem a hutą (rzadko który skup oddaje bezpośrednio do huty). Zupełnie nie rozumiem przypadków kiedy właściciel wymyśla kosmiczną cenę a i tak pcha towar do pieca. To jest to co nazywamy psem ogrodnika.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 10:18 
Moderator
Moderator

skoro w temacie pojawiły się okolice sandomingo to chętnie pomogę szczególnie w okolicy Wielkanocy gdzie jest wysokie prawdopodobieństwo że będę w rodzinnych stronach... :) dajcie znać co i jak

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 11:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Voucur napisał(a):
kojak napisał(a):
pół roku temu była cała gąska u mnie na złomie z teciaka ale właściel zawołał dla mnie cene zaporową :( a inni nie chcieli i poszło do huty :(

To jest właśnie irytujące. Pół biedy jeśli właściciel skupu żąda ceny zaporowej a eksponat dalej u niego leży, znam taki skup w którym jest jakby małe muzeum. Za zupełnie przyzwoitą sytuację uważam zjawisko sprzedaży towaru po cenie 150% wartości przyjmowanego złomu, to nieraz i tak większa marża niż ta którą dostają od pośrednika między skupem a hutą (rzadko który skup oddaje bezpośrednio do huty). Zupełnie nie rozumiem przypadków kiedy właściciel wymyśla kosmiczną cenę a i tak pcha towar do pieca. To jest to co nazywamy psem ogrodnika.

To niestety jest smutne. Czesto spotykam sie (nie tylko na zlomach ale i na targach) z sytuacja. Ludzie myslac, ze jezli z II WW to musi byc bardzo drogie i rycza ceny zaporowe. Kiedys na jednym z targow staroci dorwalem resztki tasmy do pk z jednym mosinem (pordukcja finska) myslalem, ze wlasciciel zazyczy sobie jakas normalna cene. Wiec pytam sie ile za ta tasiemke. A ten do mnie "50 zl bo to rzadkosc.

Normalnie rece mi opadly..... i jeszcze sie tkanc nie dal i zadne tlumaczenia nie pomygly...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 12:55 
Porucznik
Porucznik

Norbert napisał(a):
ZaitSSev jak długo używasz wyrywki?

Dopiero pol roku, ale intensywne.

Hmm wiec moze skoro tylu chetnych, w dziale Wyprawy i kontakty, towarzyskie - stworzymy nowy temat i zapisy dla zainteresowanych z okolic Sandomierza?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 13:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

a co do Twojej wypowiedzi Norbert ;) nie znalazłem tego włazu w lesie tylko 5 metrów od drogi ;)
A zdjęcia robić warto zwłaszcza gdy masz dostęp do technologii dzięki której jak kiedyś nie musisz wywoływać zdjęć u fotografa ;)
Nie ma co się kłócić o tak pospolity czołg
Cmentarz Oficerów Armii Radzieckiej przy al. Karkonoskiej Wrocław
Pomnik połączony jest alejami z trzema bramami. Po ich bokach ustawiono na wysokich cokołach działa i czołgi użyte podczas walk o Wrocławiu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 23:26 
Porucznik
Porucznik

Gdyby coś to też służę pomocą bo do Sandomierza mam 8km:P

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]