Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 10:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Xterra-30
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 17:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Prosiłbym o Wasze opinie na temat tego wykrywacza.Chodzi mi o sprzęt na drobnicę prosty w obsłudze o trochę lepszym zasięgu niż ACE.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:12 
Generał Broni
Generał Broni

Witka :)
Z własnego doświadczenia powiem Ci że osiągi ma o niebo lepsze od kanarka
Poza tym jest mega prosty w obsłudze no i skuteczny - chodziłem z 30-tką ok 1.5 roku i nie narzekam na efekty - teraz zmienieam sprzęt na 70 - tkę.
Kupuj śmiało a nie zawiedziesz się.
Ja ostanio sprzedałem swoją 30 - tkę za 810 zł na alledrogo.
Pozdro !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 00:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ja biegalem i nadal biegam z 30-stka i jestem bardzo zadowolony. jest dokladnie jak pisze Dario - zasiegi troche lepsze od kanarka, a sprzet prosty jak budowa cepa i bardzo skuteczny. opanowanie nie zajmie wiele czasu, a szuka sie nim bardzo przyjemnie. jak dla mnie wskaznik cyfrowy i tonowka sa o wiele lepsze od kwadracikow i gongow w ace. zasilanie tez jest dobrze rozwiazane - 4 paluszki starczaja na dlugo. i wreszcie to czego inni producenci powinni sie uczyc - zmiana poziomu glosnosci z poziomu wykrywacza, ktora to jest zapamietywana osobno dla sluchawek i dla glosnika :za natomiast bardzo powaznym minusem jest obecna cena nowego sprzetu. zreszta jak patrze na cennik wszystkich sprzetow w wiadomym sklepie, to wydaje mi sie ze wlascicielom za przeproszeniem w d***ch sie poprzewracalo :n
podsumowujac: jesli trafisz uzywany sprzecik w przystepnej cenie to warto brac, bo jest bardzo dobry :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 01:31 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Cena nowej X30 -- prawie 1700 zł.!!!Mało z fotela nie spadłem .O ile mnie pamięć nie myli za swoją dałem cos 1190.I już wtedy cena była delikatnie mówiąc słaba.Teraz to kosmos.Współczuje młodym niezarabiającym, ciężkie czasy w zakupie wykr.Ogólnie również X30 polecam wychodziłem przez dwa lata ze 200 godz.(dużo nie dużo) i miło wspominam.Kolorek lubi , monetki ładnie ciągnie ,nie ma dużo ustawień , na początek świetna.Taki kompakt premium w klasie wykrywaczy z niższej półki.Pozdr. Piter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 10:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Zastanów się jeszcze nad serią Prizm III ,IV ,V.Są naprawde w dobrej cenie.Jeszcze 1,5 roku temu V ka kosztowała 2,5 tys.Dystrybutor pozbywa się starych Prizmów bo wyszedł nowy 6T .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 12:36 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki za Wasze opinie.Cena faktycznie sporo podskoczyła.Czy tylko ten wiadomy sklep prowadzi
ich sprzedaż?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 13:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

tomek110 napisał(a):
Dzięki za Wasze opinie.Cena faktycznie sporo podskoczyła.Czy tylko ten wiadomy sklep prowadzi
ich sprzedaż?

sporo podskoczyla ? moim zdaniem to rozboj w bialy dzien ! sprzecik jak na swoja prostote jest swietny, ale za ta cene na pewno nowego bym nie kupil. niestety, wiadomy sklep jest z tego co mi wiadomo jedynym oficjalnym dystrybutorem minelaba na rynek polski i chcac kupic nowy produkt z polska gwarancja trzeba kupic u nich :( jesli zalezy ci na tym sprzecie nowym, a masz kogos w irlandii (tam jest fabryka), albo anglii, to moze warto sprawdzic ile tam kosztuje i przemycic w walizce do polski ;) minus jest taki, ze nie masz tu polskiej gwarancji i jak sie zepsuje to albo na wyspy, albo platny serwis u kolegi proscana w gliwicach. ja jednak mysle, ze nie sensu az tak kombinowac, w koncu to tylko mocniejsza plazowka ;) jak masz na zbyciu 1700 to dozbieraj jeszcze z 200 i poczekaj, bo w takich cenach pojawiaja sie czasem na "znanym serwisie aukcyjnym" uzywane x-terrki 70 i wlasnie taka sobie kup. to jest maszyna z ktorej z pewnoscia bedziesz baaardzo zadowolony :1 pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 14:08 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

W przedziale cenowym X30 jest do wyboru parę ciekawych wykr. Po primo Proxima ( 1300 zł) i jak pisał anro rodzina Prizmów IV i V ( też 1300 zł).W tej chwili cena X30 jest w ogóle nie atrakcyjna.Piter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 15:07 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

[quote="Blender jesli zalezy ci na tym sprzecie nowym, a masz kogos w irlandii (tam jest fabryka), albo anglii, to moze warto sprawdzic ile tam kosztuje i przemycic w walizce do polski ;) [/quote]

Nie wiem jak X 30, ale przebywając rok temu w IRL cena z fabryki x70 wynosiła 829 euro + koszty przesyłki czyli parę stówek drożej niż u nas, do tego oferowano wtedy w Polsce dodatkową cewkę - cena takiego kompletu wynosiła 2599 zł.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 22:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cenom nie ma się co dziwić ,dolar i euro poszły bardzo w górę i praktycznie w przeliczeniu na dolary czyli przed wzrostem kursu walut i teraz są takie same ,czyli detektor kosztuje tyle samo dolarów co rok temu ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 22:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

stylu napisał(a):
Cenom nie ma się co dziwić ,dolar i euro poszły bardzo w górę i praktycznie w przeliczeniu na dolary czyli przed wzrostem kursu walut i teraz są takie same ,czyli detektor kosztuje tyle samo dolarów co rok temu ;)

Swoją xterkę 70 kupowałem w styczniu 2007r. za 2634 zł (2599 zł + 35 zł jako koszt wysyłki). 08.01.2007r. średni kurs euro wg tabel NBP wynosił 3,8754. Z prostego rachunku wynika, że płaciłem za swoja xterkę 670 euro. Aktualna cena 2399 zł przeliczona po aktualnym średnim kursie euro wg tabel NBP, czyli 4,1522 daje 577 euro. Nie wiem jak teraz ale wtedy w cenie dawali dodatkowo drugą cewkę, torbę na wykrywacz, torbę na fanty.

pozdrawiam
bogdans

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]