Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 05:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa wykrywka RUTUS-a
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2004, 11:35 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Mam pytanie, które mam nadzieję nie pozostanie uznane za bezsensowne, a mianowicie czy wiadomo już cokolwiek na temet nowej wykrywki RUTUS-a mającej niebawem wejść do produkcji? Najlepiej gdyby wypowiedział sie sam RUTUS - może chociaż jakaś mała zapowiedź czego można się spodziewać - jakie będą zmiany w stosunku do RF.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2004, 15:20 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmm , wiem tylko tyle z rozmowy telefonicznej :
wykrywka bedzie za pi razy dzwi 3 -4 tygodnie ,
sprzęt będzie w takiej samej cenie lub troszke drozszy ,
nowe rozwiazania techniczne ,
i tyle wiem bo siadła bateria

No i ja czekam z niecierpliwością , az będzie dostępna a propo przydałabysie jakaś informacja na stronie rutusa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 czerwca 2004, 21:12 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Krynioo czy wiesz coś więcej w sprawie nowej wykrywki p. Arkadiusza, czy po prostu bazując na pochlebnych opiniach na temat poprzednich wykrywek RUTUSA (sam użytkuję pierwszy model i jestem zadowolony) bierzesz ją w ciemno?

pozdrawiam
wilhelm6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 lipca 2004, 11:12 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmmmm ,

Więc to było tak :

kciałem kupic piszczałke , kasy mało głowa mnie rozbolała od czytania forum , więc kupiłem jabelka ..............
i niestety narobiłem sobie smaka następnie kciałem kupić rutusa , jaka była decyzja ..... przedewszystkim cena , bardzodobre opinie na temat tego sprzętu , hmmmmm i brak rutusów na alegroooo to znaczy ze cieszy się dobrym uznaniem , i trudno go trafić z drugiej ręki a jesli sie trafi cena zblizona do nówki , dobre osiągi ,dobrze wykonany i trwały, kase uzbierałem i guzik wiadomość na forum ze nie ma juz w sprzedazy , więc dzwonie , i dowiedziałem się mniej więcej to co na górze , uparłem sie innej niekupie więc pozostało mi czekanie ........................................................................................................... :idea

Więc tak biorę ją w ciemno , a jak wezmę to przetestuje .............

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 01:12 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Hey rutus zdradź co nieco (oprócz opcjonalnego terminu pojawienia się
na rynku). napisz cokolwiek na temat nowego wykrywacza PLEASE :dnc

Pozdrówka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2004, 16:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam!
Na pewno będzie to wykrywacz lepszy o klasę ( conajmniej ;))
Nowa sonda ( z dziurą ), inna obudowa, całkowicie nowa
elektronika czyli po prostu całkiem nowy o wiele lepszy
detektor.
Co do ceny to musi być wyższa niż first, gdyż nowa sonda jest
rzeczywiście wykonywana z dobrych materiałów a te niestety
kosztują ( jak choćby nawijanie cewek w specjalizowanym
zakładzie tak aby ich parametry były porównywalne z cewkami
firm światowych ), ale cena na pewno będzie bardzo atrakcyjna w
stosunku do klasy detektora.
Info będzie na stronie

Pozdrawiam!

RUTUS
Arkadiusz Rutyna
http://www.rutus.com.pl
tel.: 058-7822150
0601284371

Ze tak powiem odpowiedz E-mail na zapytanie co z nową wykrywką , iczekam dalej

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2004, 20:20 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Czyli tak prawdę mówiąc dalej nic nie wiadomo. Myślę o nowej wykrywce i mam już nawet jedną upatrzoną, ale czekam z niecierpliwością na konkretne info o nowej wykrywce p. Arkadiusza. Należy chyba sądzić że podobnie jak RUTUS będzie to wykrywka raczej na monety (a może choć na ten temat coć więcej wiesz Krynioo?), choć chciałoby się też dobrego zasięgu na militaria. Chciałem w bieżącym roku przestawić się z militariów na monety, ale okazało się to dość bolesne i chyba jednak militaria pozostaną głównym kierunkiem poszukiwań. Tereny koło Gdyni są jednak dość przeryte i RUTUS nie sprawdził się zbytnio, dlatego mam nadzieję że nowa wykrywka p.Arkadiusza na militaria będzie lepsza :za

pozdrawiam
wilhelm6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 lipca 2004, 09:28 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmmmm ,

Teraz to już mnie głowa boli , nie ma co sie gorączkować trzeba poczekać , najgorsze jest to ze żona mi się do zaskurniaków dobrała , hmmmmmm , jak to potrwa jeszcze z miesiąc to będzie kiepsko , no ale coż .
Gorszy "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! niebędzie , o klase wyzszy więc mysle ze będzie w pewnym sensie zblizony do rutusa plus niz do poprzednika , lepsza cewka lepsza technika wykonania też daje duzo do myslenia , konkretów nieznam a niekce zawracać głowy , info bedzie na stronie więc przeglądam codziennie

pozdrówka
Rutus forever 4you

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 21:50 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
No i sprawa zaczyna się klarować. :) Nowa wykrywka będzie nazywać się NEMO i jeszcze ze 2 tygodnie i kolega będzie ją testował w terenie po zakupie. Szkoda tylko, że nie byłem przy rozmowie kolegi z producentem :cry: Będzie tańsza od Rutusa First +, hmmmm .... I teraz mnie głowa boli co będzie jak będzie lepsza od Plusika??
Poczekamy zobaczymy
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 23:58 
Major
Major

W minioną niedzielę miałem przyjemność testować w terenie najnowszy prototyp RUTUS-a. Zewnętrznie jest mocno zmieniony i gdyby nie charakterystyczne podgięcie rury nośnej miałbym wątpliwości co to za detektor. Ma nową sondę z otworem w środku, a zupełnie nowa technologia wykonania (termospiek + starannie dobrany wypełniacz poliuretanowy) zapewniają wysoką stabilność termiczną oraz brak skłonności do "dzwonienia" przy przypadkowym uderzeniu o twarde przedmioty. Nowa jest także obudowa elektroniki. Nieduża, zgrabna z gałkami umieszczonymi na górnej powierzchni. Bardzo wygodny jest także dostęp do baterii (6 paluszków R6). Ogólnie wykrywacz sprawia wrażenie lekkości i jest znacznie bardziej poręczny niż jego poprzednicy. Elektronika to w dużej części nowe rozwiązania chociaż gdzieś w głębi "bije serce RUTUSA". Organy regulacyjne są na tyle oczywiste, że nie miał z nimi problemu nawet nasz mało obeznany kolega, który towarzyszył nam w terenie. Po kilku godzinach chodzenia wyłapaliśmy jedno drobne niedociągnięcie, które wymagać będzie pewnej korekty oprogramowania. Wszystko przez moją upierdliwość, ale Arek natychmiast miał pomysł jak to poprawić. Ogólnie uważam, że sprzęt jest "trafiony" i bardzo udany. Pozdrawiam
Mrand
PS.
Kurcze! Muszę wobec tego znacznie przyspieszyć prace nad nowym metaX-em :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 lipca 2004, 00:35 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Nemo? :he Dlaczego nie od razu Bruce? Bruce to byl przynajmniej "ktos". I mial tyyyyle zebow ! :D :cfa :spoko

Chum

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lipca 2004, 00:42 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam!

Mala prosba do Mrand'a. Moglbys na priva przeslac mi wyniki air testow, lub testow terenowych NEMO? Zakladam iz takie mialy miejsce, chocby ze zwyklej ciekawosci ;) Prosbę kieruje do Ciebie, bo widzę ze Arek jest zbyt zajety zeby siadac do kompa.

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 sierpnia 2004, 22:15 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Moje pytanie brzmi, kiedy Rutus wprowadzi nowy sprzęt do obrotu, kolega się kurcze strasznie niecierpliwi, doszły mnie słuchy,że to będze na zlocie między 27 a 29 sierpnia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 10:19 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!
Detektor "już sie robi " - projekty zrobione , płytki zamówione. Mniej wiecej w połowie sierpnia będą już pierwsze detektory "seryjne" - czyli pojawi się całkowity opis na stronie wraz ze zdjęciami i bedzie można kupić "od ręki" .Będzie to detektorek dynamiczny - o przeznaczeniu zarówno na monetki jak i militaria , dodatkowo zaopatrzony w pinpoint - ale z stabilnym przełącznikiem w rączce tak aby mozna było uzywać go jako tryb pseudostatyczny ( z powolnym auto zerowaniem ) all metal. zasięgi w powietrzu to ok. 22cm boratynka,hełm to ok. 90. W stosunku do "first'a" nowe są : sonda- płaska z "dziurą w środku", zasilanie ( 6 paluszków ) , zamiast buzera piezoelektrycznego - głośniczek , oraz co najważniejsze nowa elektronika zaprojektowana od "zera" z naprawdę starannie zaprojektowanymi filtrami zarówno analogowymi jak i cyfrowymi i programowym wspomaganiem dyskryminacji. efekt jest ten ,że detektor jest znacznie skuteczniejszy od firsta ( mimo niby niewielkiej różnicy w zasięgach w powietrzu) i ma dyskryminację lepszą od wielu zachodnich detektorów . A poza tym nikt nie bedzie mógł napisać że jest zrobiony na śrubach od kibla - Sruby są wykonane w poliamidu z włoknem szklanym , czarne , i są robione TYLKO dla mnie, na moje zamówienie - więc na pewno nie są od kibla :jump
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 sierpnia 2004, 08:31 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolego "DOMINSS". Apropo rutusików... Właśnie sobie kupiłem nowiutkiego "Plusika" (bo obniżonych cenach). Jak byś chciał się gdzieś wybrać, to się odezwij. Wysłał bym ci tą wiadomość na "pw", ale mam z tym niejaki problem. Zamist się wysyłać przenoszą się do "do wysłania"...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]