Armand napisał(a):
Etrack ma gniazdo do podłączenia komputera, celem wprowadzania własnych ustawień. Ja uważam, że firma, która produkuje zaawansowane wykrywacze daje sobie radę z odpowiednim oprogramowaniem. A jeżeli daje możliwość użytkownikowi wprowadzania zmian, to bardziej dba o jego zadowolenie, o jego satysfakcję bycia mózgiem wykrywacza, niż o jego wygodę poszukiwań. Po prostu schlebia jego ego, tacy użytkownicy też są i widocznie dla zaspokojenia ich potrzeb psychicznych produkowane są takie wykrywacze. W Safari też można spokojnie wycinać w dyskryminacji, w poszczególnych programach, niechciane przedmioty. Dlatego dalej podtrzymuję swoje pytanie: szukać czy obsługiwać?
Nie wiem z czego to wynika, ale dyskusja z Tobą jest o wiele bardziej rzeczowa na forum Proscana, niż na forum PS. Nie wiem czy przyjąłeś taktykę wyśmiewania wszystkiego na tym forum, jedno jest pewne, jeżeli chcesz w ten sposób osiągnąć coś poza ośmieszeniem własnej osoby i cieszeniem się, że inni marnują swój czas by prostować te wymysły, to raczej Ci się nie uda.
Każdy sprzęt ma swoje grono odbiorców, sprzęty proste są dla ludzi lubiących szukanie a nie wgłębiających się w sprawy techniczne, sprzety umożliwiające regulację każdego parametru są dla ludzi którzy się na tym znają i potrafią wykorzystać swoją wiedzę w praktyce. Ale to chyba każdy wie i jedynym powodem czemu piszę te oczywistości, jest Twoja bezsensowna uszczypliwość w stosunku do zachodnich sprzętów.
Dałeś się poznać z lepszej strony, mógłbyś to kontynuować.
Sugerujesz, że każdy wykrywacz powinien być prosty w obsłudze i posiadać minimum ustawień? To chyba równie bez sensu, jak zaprzestanie produkcji profesjonalnych aparatów fotograficznych, gdzie wszystko można regulować ręcznie, i produkować tylko tzw. "małpki" czy "idotenkamery" których obsługa sprowadza się do wybrania "programu" pod tytułem portret, krajobraz, "u babci na imieninach", które będą odpowiednikiem chociażby wzorów dyskryminacji w ACE "monety i biżuteria" i naciśnięcia spustu migawki.
Jeśli jako Twórca wykrywaczy rzeczywiście prezentujesz taką postawę, a nie jest to tylko bezmyślna złośliwość, to mogę to pozostawić bez komentarza. Twoja postawa mówi sama za siebie. Traktujmy wszystkich poszukiwaczy tak samo, jak...