Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 marca 2009, 20:52 
Szeregowy
Szeregowy

Witam ponownie tylko dlatego ze niejaki pan Armand (polski producent wykrywaczy z tego co czytałam) dopatrzył się w moim pojęcie drugiego dna, na dodatek nazywając mój list naiwnym!!!! Po pierwsze gratuluje bujnej wyobrazni , po drugie stanowczo zaprzeczam jako bym miała coś wspólnego z firmą Viking, nie wiem czy administrator może sprawdzic ID komputera z ktorego zostal moj post napisany , i gdzie sie on znajduje , jesli tak smiało prosze odministratora o podanie wojewodztwa ( zapewniem ze nie bedzie to mazowieckie) z ktorego pisze , ale watpie zeby to zadowoliło Pana Armanda. Po trzecie co w tym dziwnego ,że chce nabyć sprzęt z gwarancją ???? a ze jedynym dystrybutorem jest firma Viking to chyba nie ich problem a Pana!!!!!! Z tego co zdążyłam przeczytać urodził sie Pan i przeżył w innym troche systemie ekonomicznym i może dziwi Pana wolny rynek na ktorym każdy ma prawo zostać wyłacznym dystrybytorem danej firmy, ( jak tą pozycje wykorzystuje to już inna sprawa) . Po czwarte żałuje tylko ,że przez "polskie piekiełko" nie uda mi sie w spokoju osiagnać tego czego chcialam piszac moj post a mianowicie zaoszczedzic troszke pieniążków ( i nie dla tego ze jest kryzys ale dlatego zeby mieć na waciki ) ;) ;) ;)
pozdrawiam
ps vincent ponoć ,żona powinna traktować męża jak psa; karmić ,poić i na noc wypuszczać z domu ;) ;) ;) a facet powinien trzymać kobiete krotko; najwyzej do rana :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 marca 2009, 20:59 
Główny Administrator
Główny Administrator

Detektyw Monk sie odezwał :)
Przecież dziewczyna prosi o kontakt na PW.
Jesteś tu nowa więc nie wiesz, że traktujemy tu wypowiedzi pana Wojtka z przymrużeniem oka :)
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 marca 2009, 21:11 
Generał Broni
Generał Broni

moniss napisał(a):
ps vincent ponoć ,żona powinna traktować męża jak psa; karmić ,poić i na noc wypuszczać z domu ;) ;) ;) a facet powinien trzymać kobiete krotko; najwyzej do rana :1

I to jaki skarb!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 marca 2009, 22:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nie podała Pani nazwy wykrywacza, a w Polsce dystrybutorów wykrywaczy zachodnich jest kilku. Z Pani postu wynika, że jest Pani osobą śmiałą, tak więc, co stanęło Pani na przeszkodzie, że nie zadzwoniła Pani do V... z pytaniem o negocjację ceny? Nie wiem czy Pani wie, że nawet posiadają internet i obsługują pocztę mailową.
Odpowiem Pani wprost na postawione przez Panią pytanie, byłem klientem firmy V.... Można negocjować, tylko nie zawsze są chętni negocjować. Innym elementem negocjacji może być prośba o tzw gratisy. Czyli negocjacja wariantowa - kwotowa lub gadżetowa. Można jeszcze negocjować wysyłkę gratis, no ale ja odbierałem osobiście :)
To teraz niech Pani poda, który wykrywacz zamierza Pani kupić "z papierami", doradców na tym forum nie brakuje, na pewno namówią Panią na inny, lepiej dołożyć x zł...
Przepraszam za niesłuszne posądzenie. Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 marca 2009, 22:15 
Generał Broni
Generał Broni

No przecież napisała jaki:
moniss napisał(a):
mam zamiar kupić mojemu mężowi na urodzinki wykrywacz Fishera F75

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2009, 00:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Piotrze, "jeśli byłbyś tak"... błyskotliwy, to byś wiedział, że cena dolara tak wzrosła, że stała się zaporowa na modele średnie i wysokie. I wiadomość o możliwościach negocjacji zaporowych cen...
A F75 , oczywiście polecam, najważniejsza dobra marka, no chyba, że ktoś chce kopać sygnały po każdym dotknięciu sondy o ziemię w trybie dyskryminacji. Nawet jest sygnał przy pukaniu palcem od spodu sondy. Rewelacja! Warto by się spytać, czy w takim przypadku można liczyć na wymianę sondy. Bo ja mam już odpowiedź PISEMNĄ, że każdy F75 tak ma. I dlatego obecnie testuję Safari. F75 mam przetestowanego. A teraz rzućcie mi się gardła, :bat nie ma to jak dobra marka, model projektowany chyba w pośpiechu, nawet jedna gumka nie mieści się do uszu sondy, zapomniano o zjawisku skurczu tworzywa, po wyjęciu wypraski z wtryskarki. Ale przyznaję, tak jak F75, tak powinien WYGLĄDAĆ i ważyć każdy wykrywacz. Wiem, że jest wielu sympatyków tego wykrywacza, po prostu mieliście szczęście. A spróbujcie pochodzić z nim po ściernisku?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2009, 09:47 
Szeregowy
Szeregowy

No ładnie , z tego co widzę tylko Pan Armand (nie licząc innych wpadek) odpowiedział ze istnieje możliwość negocjacji ceny na miejscu w sklepie, i za to serdecznie dziekuje. Odpowiadając na resztę pytań , nie wybieram wykrywacza dla siebie dlatego doradzanie mi nie ma sensu gdyż jak pisałam ma to być prezent. Co do ukrytych wad sprzetu i ich reklamowania to myślę , że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie, wątpie żeby przedstawiciel producenta pozwolił sobie na jakieś OSZUSTWA bo tak to trzeba nazwać, są prawnicy, rzeczoznawcy, sądy, pisma, poczta mailowa ( dziękuje Panie Armand ;) ) itd. itd. także nie jesteście panowie bezbronni, a jeśli się wam nie chce proponuje powiedzieć zonie ile daliscie za wykrywacz który ponoć jest popsuty i wysłać ja osobiście do warszawy a sprawa znajdzie zapewne szczęsliwy finał ;) ( przynajmniej dla jednej ze stron)
A wracając do mojej prośby to nadal czekam na PW na jakiś kontakt w celu zakupu z jakimś fajnym rabacikiem.
PS chyba po przeczytaniu tego maila w Vikingu zawiśnie kartka z napisem; "SPRZEDAWCA MA PRAWO ODMOWIC SPRZEDAZY KLIENTOWI BEZ PODANIA JAKIEJKOLWIEK PRZYCZYNY"
i mam nadzieje ze nie będzie na dole dopisane małym drukiem z numerem pierwszym 1. "moniss" -tej pani nie obsługujemy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2009, 22:43 
Generał Broni
Generał Broni

Pani Moniko...nie wiem jak to teraz funkcjonuje bo już jakiś czas mnie nie ma w Polsce ale może zakupić owy wykrywcz na firmę , może jakiś znajomy ma np. firmę budowlaną. Ja tak zrobiłem dzięki czemu zapłaciłem normalnie ale znajomy wrzucił sobie ten sprzęt w koszta i zwrócil mi VAT ;).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 00:18 
Specjalista
Specjalista

Sposób z vat-em, to najlepsze i najpewniejsze rozwiązanie.
O ile nic się nie zmieniło, to Viking jest niechętny dawania upustów. Nawet jeżeli ktoś kupił już kilka sprzętów z wyższej półki, może liczyć raczej na "torbę na wykrywacz gratis" niż upust w postaci procentów, stąd nie nastawiał bym się, że zgłosi się ktoś, kto taki upust będzie mógł zagwarantować.
Jedyny pewny sposób, to po prostu zadzwonić, albo wybrać się osobiście i się zapytać.

Nie liczył bym na więcej, niż po rozmowie telefonicznej z samym sprzedawcą.

Jednym słowem, szukanie "stałego klienta" będzie kłopotliwe i nieopłacalne dla obu stron (pani i owego "stałego klienta"), tak przynajmniej wygląda to w mojej ocenie.

No ale próbować można, czemu nie, a nóż... a widelec..?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 01:18 
Chorąży
Chorąży

Czasami warto sprawdzić zagraniczne aukcje. Ostatnio był np. GTI 2500 z dwoma cewkami plus two box za 650 funtów. Po przeliczeniu wychodzi dużo, dużo taniej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 01:49 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

rafal13 napisał(a):
Czasami warto sprawdzić zagraniczne aukcje. Ostatnio był np. GTI 2500 z dwoma cewkami plus two box za 650 funtów. Po przeliczeniu wychodzi dużo, dużo taniej.

Z gwarancją w kraju i vat'em?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 09:14 
Chorąży
Chorąży

Niestety ale coś za coś. Wykrywacz był na gwarancji w UK.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 11:16 
Główny Administrator
Główny Administrator

Nie proponowal bym w dzisiejszych czasach gti2500.
Moim zdaniem sprzęt za ciężki, bateriożerny a i w pewnych aspektach już przestarzały.
Pomysł z vat-em wydaje się być ciekawy z tym, że osoba kupująca musi wciągnąc wykrywacz w środki trwałe i go amortyzować.
W razie kontroli urzędu skarbowego musi liczyc się z tym, że kontrolujący poprosi o pokazanie sprzętu.
Może rozwiązaniem jest zakup na raty albo wybór innego wykrywacza w niższej cenie.
Można sprowadzić też z zagranicy wtedy jednak pojawia się problem z serwisem.
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 12:37 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

FDJ napisał(a):
Nie proponowal bym w dzisiejszych czasach gti2500.
Moim zdaniem sprzęt za ciężki, bateriożerny a i w pewnych aspektach już przestarzały...

Nie podkopuj opinii o tym sprzęcie, bo nie masz zielonego pojęcia o nim. Równie dobrze moge rzucić hasło (tak dla własnej rozrywki), że jakikolwiek Whites jest do kitu (co oczywiście jest nieprawdą). Wytłumacz mi proszę, jak się mają obecne czasy do jakości sprzętu? Bateriożerność-bzdura, archaiczny schemat- bzdura, jeżeli konstrukcja Gti 2500 jest bardzo dobra od paru lat i wsród uzytkowników jest ceniona to po co zmieniać coś na siłę. Ten sprzęt nie musi się reklamować. Twoja wypowiedz moim zdaniem jest co najmniej niestosowna, pewnie za chwile napiszesz, co mają kupić?. Jeśli chodzi o zakup mojego sprzętu to ściągałem go z US, był po demo a w rzeczywistości bez żadnej ryski, w stanie idealnym (zapłaciłem 800 dolców ) oraz two box za 140 dolców (sprzedałem i kupiłem następnego, żeby zmniejszyć koszty:) )po kursie 2,4 zł. w końcówce roku 2007, nie zawracałem sobie wcale głowy duperelami typu gwarancja, podatek, akcyza. Nie jestem jakimś taxmanem, uważam, że jesteśmy notorycznie okradni przez państwo w różnych daninach, więc nie będę jakims pieprzonym patriotą i imbecylował kasę darmozjadom. Brak gwarancji mnie nie martwi, chodzę na garecie już trochę czasu, na forach nie spotkałem sie z problemamii dotyczącymi tej marki a poza tym cena, za którą ostatecznie nabyłem sprzęt wyniosła ok. 2 tyś. zł (z two boxem). I o to chodzi, wolę kasę przeznaczyc na rodzinke.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 16:06 
Główny Administrator
Główny Administrator

Ronin masz problemy emocjonalne ? opanuj sie bo ci żyłka pęknie :)
Po pierwsze koleżanka chce nowy sprzęt na gwarancji - czytaj ze zrozumieniem
Po drugie nie pytała o garreta 2500 gti lecz o f75
po trzecie nie znasz mnie więc nie wysilaj swojej wyobraźni na sprawy o których pojęcia nie masz
po czwarte gti 2500 to konstrukcja sprzed kilkunastu już lat i zapewniam Cię, że wykrywacz to nie wino i cos co było kiedyś BMW dziś nie dogoni współczesnego fiata pandę :)
Miałem z nim wiele do czynienia jeszcze w latach 90 a wszyscy znajomi też już się tego sprzetu wyzbyli lub wyzbywają.
Nie wiem ile liznąłeś wykrywaczy w swej historii poszukiwacza ale mniemam iż niewiele skoro się rzucasz jakbym ci matke obraził.
Na zakończenie dodam, iż twoje patryjotyczne podejście zostaw dla siebie bo to odbiega od tematyki forum.
Od wywalania z siebie frustracji i patryjotycznych uniesień zapraszam na www.onet.pl
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]