Teraz jest niedziela, 14 września 2025, 21:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie szukać?
PostNapisane: wtorek, 6 lipca 2004, 11:36 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!
Mieszkam na Żuławach,gdzie mogę znależć jakieś cenne przedmioty skoro w ostatich latach nic na moim terenie sie nie wydarzyło,nawet podczas II wojny światowej.Gdzie szukać???????????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 lipca 2004, 11:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmmm ,

Gdzie szukać , w sumie to jest pare sposobów , w moim regionie takrze niebyło żadnych działań wojennych a jednak :
po spędzeniu kilku dni na necie znalazłem pare potyczek z powstań styczniowych więc szukaj a "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! coś znajdziesz , zdobądz mapy jak najstarsze , zazwyczaj są na takich mapach zaznaczone zajazdy ,gospody domy małe osiedla , młyny które dziś nieistnieją , wypytaj paru znajomych przy browarze dziadka babcie tate mame sąsiada i błąd ortograficzny!!! ludzi starszej daty "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! coś wiedzą , a takze mozesz szukać w ciemno nad brzegami zek stawów jezior , często ciekawe znaleziska mozna znalezc takze na zwykłych i niezwykłych polach , starych zapomnianych wysypiskach , itd. . Szczeze zawsze sie cos znajdziesz , wertuj stare gazety pamiętniki , zajrzyj do biblioteki miejscowej i wypytaj o historiie miejscowości , czasem mozna wydobyć ciekawe informacjie z miejscowego urzędu gminy ja w ten sposób namierzyłem dwa kurchany , jednak błąd ortograficzny!!! tam kopał ani nawet sie do nich niezblizam

pozdrówka

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]