Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 06:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Detech 4, 5 x 7 Elliptical coil for Minelab
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 15:17 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

http://www.youtube.com/watch?v=Q8foXcXVh84 ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 12:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nakręć film, na czym polega fajnośc tej ceweczki na zaśmiecone tereny. Pokaż ją w akcji, zasymuluj jakiś śmietnik, pokaz jej możliwości, powrzucaj w zardzewiałe gwoździe monetki, pokaż jak daje sobie radę. Pokaż dlaczego ta cewka w zaśmieconym terenie jest lepsza od standardowej. Porównaj działanie obu cewek na takim samym śmietniku. Jak na razie pochwaliłeś się dosłownie całemu światu, że masz nową sondę, cieszymy się wszyscy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 14:23 

Heheee no bo chciałem się pochwalić :P
Jak napiszę tekst to nie nakręcę filmiku heheee ot taki spontan mi się czasem włącza i sobie kręcę jak mam aparat od panny pożyczony, bo mój nie kręci filmów :P

Armand jak znajdę kogoś chętnego do poszukiwań, to będzie ktoś do trzymania aparatu w czasie poszukiwań i testów, bo jak an razie to mam tylko dwie łapki i nie daję rady obsłużyć wykrywacza, sunraya i łopatki filmując przy okazji :D Poza tym jak włączam detektor w terenie to wyłącza mi się automatycznie funkcja myślenia o filmikach :D
A jak ktoś nie daje rady zrozumieć różnicy pomiędzy cewką 11" a taka 4,5' dla przykładu... zamiast łapać 3-4 przedmioty na raz pod cewkę, trzymam pod nią jeden co pomaga mi bardzo w znalezieniu i rozróżnieniu owego fanta.
I nie ma takiego słowa w języku polskim !!! raz jeszcze że moje filmiki są tak bardzo nieprofesjonalne i prostackie, ale nie mam z kogo brać przykładu na naszym krajowym rynku wykrywaczy... widać mało mamy poszukiwaczy w kraju lub żaden z nich nie ma sprzętu do filmowania ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 19:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Są w sprzedaży małe statywy, takie do makro, mają po 1 m wysokości co świetnie obejmie sondę no i wyświetlacz przy skróconej rurce wykrywacza. Cena jest atrakcyjna:
http://allegro.pl/item618713843_super_p ... nlasr.html
To już masz dziewczynę zastąpioną. Każdy amatorski film odbiera się jako amatorski, każdy to poznaje, ale się liczy przekaz, informacja jaką chcesz przekazać, a nie forma. Powodzenia, czekamy na dalsze filmy, ale z monetami i gwoździami. Każdy rozumie o co chodzi, ale zobaczyć to nie to samo co zrozumieć. A jakbyś pokazał zasięgi cewki standardowej i nowej na te same przedmioty? I już trzeba napisać scenariusz filmu :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 20:33 

Czyli co? uważasz że mam się załadować dodatkowym sprzętem i pozbyć przyjemności szukania na rzecz ciekawszych filmików?
Jak inni zaczną, to może ja się przekwalifikuję i będę nosił ze sobą swój sprzęt foto który ze statywem waży mi teraz koło 8kg :P
Mamy tylu poszukiwaczy w kraju, a nie mamy żadnego porządnego filmiku opisującego choć powierzchownie najsłynniejsze wykrywacze na świecie... zostajemy daleko w tyle za resztą świata :(
Róznica między mną a Tobą jest taka że Ty musisz zrobić jak najbardziej profesjonalne filmy żeby zareklamować sprzęt którzy produkujesz, a ja robię to dla zabawy i żeby pochwalić się kumplom nową zabaweczką, a że przy okazji wrzucam to na forum...
Tak właśnie miał wygladać ten filmik, prosty i mający pokazać nowy gadżet kumplom z którymi kopałem w kraju...

Nie mam czasu jak na razie na testy i porównania, bo mam zaległych jeszcze kilka poważnych noży do przetestowania i opisania, ludzie mędza mnie o kilka recenzji sprzętów taktycznych, butów, plecaków... Nie chce mi się po prostu, lenia mam i tylko jak się jakas wolna chwila znajdzie, to spadam w pole z wędką lub wykrywaczem uciekając przed "obowiązkami" moderatora w niektórych miejscach hehee

Zdrówka życzę!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 20:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Może trochę off top ale gratuluje poczucia humoru szczególnie w filmie się nudzę się i relaksik ;) :1 A poza tym fajna ceweczka, ale zdał by się jakiś teścik :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 17:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

A ja mam zastosowanie fajnej sondy. Testując Safari miałem niski sygnał na metal, a za 20 cm dalej wysoki. W miejscu wysokiego był metal. Sygnał niski był tzw echem. Twoja fajna sonda z pewnością nie wprowadzałaby w błąd sygnałem echa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 17:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ile razy trafiłeś na taki sygnał?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 17:48 

Armand, będę na następny raz na polu, to nagram jak tam wyglada teren... Sygnał przewodni jest przerywany tak często jakby ktoś zardzewiałymi kulkami obsiał to pole zamiast ziarnem... Duża cewka nie zawsze sobie radzi z maskowaniem i "recovery speed" a małą potrafię nieraz przejść tym samym miejscem i znaleźć jeszcze jakiegoś fanta.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 20:15 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jeden raz, gleba żwirowa, sucha, prawdopodobnie nie nawożona bo nieużytek. Kolega powiedział mi, że sonda łapie krawędzią i to jest to echo, sygnał niski, a potem centralnie wysoko i to jest właściwy przedmiot metalowy. Praktycznie to echo miało w miarę wyraźny sygnał, a przedmiot był ledwo słyszalny, musiałem szurać sondą po gruncie, żeby go usłyszeć.
Napiszcie jakie są Wasze doświadczenia z echami w zastosowaniu wieloczęstotliwościowców.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 22:35 
Weteran
Weteran

ja często mam echo na wysoki sygnal - taki jak polmos, a tam gdzie się znajduje przedmiot metalowy, sygnał zanika i również zanika sygnał wiodący

niestety często to wprowadza w błąd, kopie jamę by po jakimś czasie znaleźć przedmiot w jednej z jej ścianek, bo mam nadzieję, że to monetka obok jakiegoś zardzewialca
zazwyczaj jest tak z zagiętymi gwoździami na kształt litery V lub z gwoździami z dużym zardzewiałym łebkiem
dzieje się tak z gwoździami starymi, kutymi a nie ze współczesnymi

dodam, że zazwyczaj chodzę na czułości 28, bez latającej kreski, oraz na iron masku 26-28 (minelab se)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]