Teraz jest niedziela, 6 września 2026, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Strona www o mapach - To nie ściema
PostNapisane: piątek, 16 lipca 2004, 15:15 
Weteran
Weteran

Witam
Właśnie tworzę stronę o mapach. Wiem że na forum padło wiele propozycji lecz żadna (chyba) nie została zrealizowana. Postanowiłem zrobić taktowną ponieważ mam czasu dużo. Wygląd strony jest dostępny tutaj(jeszcze naniose kilka poprawek na lay). Oczywiście wszystkie teksty będą po polsku, to jest przykładowy tekst. Obecnie myślę nad możliwością dodawania zdjęć przez zwykłych ~userów. Również wstępnie rozmawiam z adminem poszukiwanieskarbow.com
Tak więc kto jest zainteresowany pomocą ? Oczywiście jeżeli posiadacie jakieś mapy ściągnięte z innych stron to były by pod nimi linki do strony z której została ściągnięta :cop . Wszystko by było free, oczywiście ja bym ponosił wszelkie koszty z kupnem serwera itp.
Hmm jeżeli są jakieś pytania proszę je zdawać w tym temacie.
Pozdrawiam
Snaiper

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 lipca 2004, 15:30 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmmmmmmmmmmmm ,

Pomysł bomba wszystkie mapy pod jednym adresem , strona tez fajna , tylko czy technicznie będzie sie dobrze prezentować , niektóre strony z mapami ładuą sie i 10 minut , a drugie dziesięc to ściągnięcie , no i przedewszystkim prawa autorskie mam pare mapek z prywatnych zbiorów i niestety właściciel sobie zastrzegł prawo na wyłącznoiść do tych map więc raczej niebęde mógł przekazać ( chyba ? ) tych mapek ,
i wreście pytanie czy mapy będą dotyczyc tylko regionów Polski , w sumie to błąd ortograficzny!!! czy ktoś jezdzi za granice na wykopki ( prócz plazowiczów ) no właśnie ciekawe plaze tez moga sie pojawić na tej stronie , uczęszczane przez odkrywców ......., a co do serwera link do alegro i koszty z głowy wiele stron na tej zasadzie działa za kliknięcie na link do alegro około 10 gr na konto , tak przynajmniej jest na funiaste.net

pozdrówka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 lipca 2004, 22:26 
Weteran
Weteran

Kryniooo napisał(a):
Hmmmmmmmmmmmmmm ,

Pomysł bomba wszystkie mapy pod jednym adresem , strona tez fajna , tylko czy technicznie będzie sie dobrze prezentować , niektóre strony z mapami ładuą sie i 10 minut , a drugie dziesięc to ściągnięcie , no i przedewszystkim prawa autorskie mam pare mapek z prywatnych zbiorów i niestety właściciel sobie zastrzegł prawo na wyłącznoiść do tych map więc raczej niebęde mógł przekazać ( chyba ? ) tych mapek ,
i wreście pytanie czy mapy będą dotyczyc tylko regionów Polski , w sumie to błąd ortograficzny!!! czy ktoś jezdzi za granice na wykopki ( prócz plazowiczów ) no właśnie ciekawe plaze tez moga sie pojawić na tej stronie , uczęszczane przez odkrywców ......., a co do serwera link do alegro i koszty z głowy wiele stron na tej zasadzie działa za kliknięcie na link do alegro około 10 gr na konto , tak przynajmniej jest na funiaste.net

pozdrówka

Witam
Jak już mówiłem serwer bym ja opłacił i był by on szybki więc bez obaw :)
pozd. :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 13:20 
Weteran
Weteran

No i jak z tą stroną? Trochę map i planów z netu nazbierałem.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 19:15 
Weteran
Weteran

prace trwają, wybaczcie mi że to nie już ale wszystko wykładam ze swojej gotówki więc trzeba pierw ją zapracować ale już mam ją i premiera .... nie wiem jeszcze kiedy :-)
Pozdrawiam
Snaiper
ps. jak będzie zrobiona to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! dam znać :-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 07:50 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Bommmmba......czekam z niecierpliwością:):):) :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 12:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pomysł bardzo dobry! Wygląd też niczego sobie, czekam na realizację!
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 sierpnia 2004, 01:21 
Weteran
Weteran

tak więc strona jest gotowa w 70% (jeszcze tylko oskryptowanie) :jump
Jeżeli macie jakiekolwiek materiały na temat map (oznaczenia itp.) ale nie same mapy bo o tym później to prosze słać na :fon d.porebski@op.pl
Proszę pisac też skąd macie materiały (prawa autorskie) oraz oczywiście wasze nicki :P
hmm wszelkie oferty pomocy (w sumie każda pomoc jest mile widziana - a w szczególności serwer B+ ) słac równiez na e-mail, prosze pisac jak możecie pomóc :-)
Pozdrawiam
Snaiper

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 sierpnia 2004, 14:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

jak coś bede miał ciekawego to podeśle "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!!
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 sierpnia 2004, 16:35 
Specjalista
Specjalista

Z ciekawości to będzie strona komercyjna? czy czysto hobbistyczna jak np http://mapywig.obluze.net.pl?

Pozdrawiam
Exodus999

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 sierpnia 2004, 19:42 
Weteran
Weteran

witam
będzie to strona nie komercyjna, znaczy się wszelkie materiał będą dostępne za darmo i bez żadnych opłat, lecz umieszczę na stronie możliwość wysyłania sms w celu wspomagania strony (oczywiście kto będzie chciał to wyśle a kto nie to nie wyśle ;p), za wszytsko wykładam z własnej kieszeni !
Pozdrawiam
Snaiper
ps. pytania ? na PW zapraszam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 września 2004, 15:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
I jak z tą stronką kiedy będzie gotowa??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2005, 10:35 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
czesc
ja po przewaleniu setek stron w necie wpadlem na podobny pomysl:)
jest tylko jeden problem nigdy nie robilem stron:):):)
za pare dni pogadam ze wspolnikiem czy bedziemy mieli troche wychodzacego lacza wolnego, no i musze pomyslec nad prawami autorskimi, czy nikt sie nie bedzie mogl przyczepic do skanow map, prawdopodobnie bede mogl wygospodarowac okolo 10 G miejsca na dysku, na razie bym wprowadzil jakies limity predkosci sciagania, zeby nie zawalalo mi lacza, ale za jakis czas planuje zmiane dostawcy, albo zalatwienie sobie ASa i kupienie jeszcze jednego lacza i wtedy bym mial okolo 4-5 M wolengo wychodzacego :):):) Partzant jezeli dalej chcesz to robic to odezwij sie jakos :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 kwietnia 2005, 08:03 
Sierżant
Sierżant

Partyzant mam znajomego ktory ma zaj... serwer bez limitu itp duza przestzen dyskowa i takie tam jak jestes zainteresowany lub rozpatrujesz inne mozliwosci napisz a dowiem sie wszystkego - niestety nie bedzie to za friko - ale serwer naprawde godny polecenia mam tam poczte i moge wsylac pliki o wielkosci 50mb - wiec musi byc szybki :) ze zrobili tak duzy limit poza tym malo jest tam stornek a jak sa to sa strony jakis pewnych firm ktore maja po 1-3mb jest ich okolo 100 wiec serwer nie bedzie mial zadnych problemow bo nie jest obciazony :) jak cos napisz ja pogadam i ustalimy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 kwietnia 2005, 20:48 
Specjalista
Specjalista

Widze ze na stronie o mapach od lipca duzo sie pokazalo ehheehheeheh do sciagniecia......slomiany zapal...:)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]