Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 10:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 kwietnia 2009, 16:15 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Pomimo iż sezon w pełni słoneczko świeci - nie miałem za wiele wolnego czasu na poszukiwania. Udało mi się kilka razy wyskoczyć w zaplanowane miejscówki i co mogę powiedzieć. Fisher F4 to kosiarz na monetki i sprawdza się bardzo dobrze. Wykopałem kilka monet (boratynki, feningi, kopiejki i grosze kongresowe nie wspominając o łuskach)
A ostatni wypad i znalezisko (fotka poniżej) tak mnie ucieszyło, że liczę już dni do niedzieli kiedy znowu wyskoczę.
Wykrywacz jest bardzo leciutki chociaż czuć trochę tandetny plastik i słabą jakość rurek (coś za coś bo waga i ergonomia jest idealna).
Co do sygnałów - jeżeli pod ceweką znajdzie się moneta, odznaka sygnał i wskazanie jest jednolite i już wiem, że pod cewką jest ciekawy fant. Do tej pory ciągle kopie wszystkie sygnały powyżej 40 do 100 by jak najlepiej odróżniać znaleziska. W zaśmieconym terenie sprzęt sprawuje się dobrze. Zgadzam się z niektórymi, że sprzęt potrafi się wzbudzać i przy nie dostrojeniu do gruntu może wywoływać fałszywe sygnały.

Pochodzę jeszcze i skrobnę na forum dłuższą opinię jak na razie miesiąc to za mało ale będę się dzielił spostrzeżeniami na temat wykrywacza F4

P.S. Polmosy jak na razie mnie ciągle zmylają i kopię i zabieram ze sobą ;) :comp

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: f4
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 16:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam posiadaczy f4! Mam pytanie odnosnie zlotych przedmiotow, tez zawsze wycinam iron + folie na sciezkach w lesie gdzie jest tego troche ale przez to ostatnio ominal bym kolczyk, dostalem sygnalek powyzej tych 3 ale gdy sie cofnalem zanikl calkowicie lub po dlugim przemiataniu cos czasem zalapal, wylaczylem dyskryminacje i wyszlo zloto slabej proby 333, czy jesli jest cos naprawde malego ze zlota moze nawet wejsc na iron? i jeszcze jedno pytanie, w wilgotnych warunkach, rosa lub po deszczu- jak cewka jest juz mokra - wykrywacz szaleje i nawet po dostrojeniu,tez to zauwazyliscie czy moze robie cos zle?
"poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! sprzecik smiga elegancko-tez jestem poczatkujacym(pierwszy wykrywacz) i polecam wszystkim
Pozdrawiam i dzieki z gory za odp

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 16:29 
Major
Major

Może masz nieszczelną cewke?Chodziłem z f4 nawet w czasie nie dużego deszczu i wykrywacz działał normalnie,a wilgotna trawa w czasie jesienno zimowych wypadów to był standart.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: f4
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 17:48 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

raczej nie bo, na innych cewkach zachowuje sie podobnie,mam 3 cewki, jak zmienie to jest chwile spokoju ale po namoczeniu problem wraca :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 czerwca 2009, 12:48 
Podporucznik
Podporucznik

ja w ostatnie deszczowe dni nie zauważyłem by wykrywacz szalał na mokrej trawie czy deszczu. Inna sprawa to linie energetyczne tam zgodzę się w 100% że wykrywacz szaleje.
Pochodź jeszcze troszeczkę i sam zauważysz, że wykrywacz czasami sam lubi się wzbudzac ale myślę to kwestia dobrego lub złego strojenia do gruntu.
Życzę udanych wykopków na F4 ja do tej pory nie narzekam. :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]