Teraz jest środa, 17 września 2025, 22:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 lipca 2004, 22:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Niech Ci będzie, to indywidualna sprawa każdego z nas. A ja sobie zrobię niemiecki. A skoro już mówisz o polskich to podsunę Ci pomysł - wzór współczesny polskiej blachy nie byłby gorszy od tej o której mowa. PITER.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 00:52 
Specjalista
Specjalista

Pomysl z niesmiertelnikiem jest swietny. Ale zdecydowanie NIESMIERTELNIK MUSI BYC POLSKI. Wolalbym sobie nakleic "zielony listek" niz w tej formie krzewic niemczyzne na wlasne zyczenie :no .
A Piter napisal cytuje :
"A ja sobie zrobię niemiecki"....Mysle ze jezeli ten znaczek ma byc symbolem przynaleznosci to powinno posiadac jedna i nie zmienna forme.W przeciwnym razie kazdy sobie zrobi co innego i straci to sens.
Jakich rozmiarow proponujecie ten naklejkowy niesmiertelnik ??
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 07:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie chodzi mi o szerzenie niemczyzny , ale spróbuj zmieścić na polskiej blaszce u góry- PITER , a u dołu- HABELSCHWERDT. PITER.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 09:06 
Major
Major

Piter nie kłóć się. W końcu jednak przyszedł czas, że musisz zdecydować czy jesteś poszukiwaczem polskim czy niemieckim :( Typowo niemieckie praktyczne podejście wcale mnie nie przekonuje. Czy całkiem sympatyczne pseudo PITER Ci nie wystarcza? Idąc tropem Twojego rozumowania, wyobraź sobie sytuację, jaką nalepkę musiałby zrobić sobie wyimaginowany poszukiwacz, który odczuwa inklinacje fińskie i pochodzi z miasta o nazwie zawierającej 101 (!) liter? Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 10:25 
Małomówny czytacz

moje zdanie dotyczace zniemczenia znaczka wyglada nastepujaco.
jesli Piter chce zrobic sobie zniemczony niesmiertlenik - niech sobie zrobi. Forma sie nie zmieni, umiesci swoj nick, zmiesci to co bedzie chcial. dla nas bedzie wszystko oczywiste. i my pozostaniemy sobie przy polskim znaczku.

ogolnie jesli ktos ma ochote niech zrobi sobe niesmiertelnik nawet carski i tak rozpoznamy w nim to co chcemy !!

Jesli ktos tak bardzo jest "niemiecki" to prosze bardzo, nie mozemy przeciez zabraniac komus lubic tamta kulture.

ja pozostane przy polskim chociazby zwgl na patriotyczne podejscie do zycia. szanuje natomiast innosc dlatego niech kazdy ma co lubi.
i tak jest dobrze w temacie loga, poniewaz wiekszość osób zgadza się na samą formę znaczka [to znaczący sukces] wskazujący na to że prawdopodobnie uda nam się zrobić coś konkretnego !!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 11:27 
Specjalista
Specjalista

A po co nazwa miasta na naklejce w samochodzie????....To z jakiego jestes miasta masz przeciez napisane na tablicy rejestracyjnej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 12:43 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Taaaaaaaaaaa.... DKL z Mercedesa lub WWG z Focusa naprawdę łatwo skojarzyć... PITER

Ostatnio edytowano wtorek, 20 lipca 2004, 06:04 przez PITER, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:29 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Pomysl a przede wszystkim wykonanie odznaki w formie niesmiertelnika jest S-U-P-E-R :1
Szczegolnie dziekuje za osobisty wzor :)

W weekend co prawda wymyslilem, ze na bazie jednego z poprzednich projektow (cewka wykrywki pod katem, czarna na bialym tle, projekt Netcoma) moznaby zrobic stylizowana litere Q, co mogloby oznaczac kilka rzeczy: Quest z anglijskiego albo ... kurcze nie pamietam w tej chwili, jest dosyc fajny cytacik z laciny, ale nie mam go pod reka i zaczyna sie wlasnie na Q :) (jak wroce do domu to spisze i zamieszcze). Jednakowoz projekt Kredka (podparty pomyslem PILY) jest debesciacki ;)

Mam pomysl na wykonanie w metalu (gdyby ktos nie mial oczywiscie dostepu do narzedzi precyzyjnych): wykonac odbitke na folii do drukarek laserowych, przygrzac do metalu, zdjac ostroznie folie (tak, jak robi sie plytki drukowane- jak kto nie wie, to moge napisac dokladnie) i po pokryciu lakierem spodniej strony wsadzic do kwasu (najlepiej rozc. HCl). Mozna tez zrobic na laminacie do obwodow drukowanych: procedura podobna a miedz, ktora zostanie mozna albo zostawic bez zmian albo podbarwic chemicznie np. na czarno (mozna zrobic zarowno pozytyw jak i negatyw). Znaczek bedzie lekki i bajerancki a rysunek wyjdzie precyzyjniej niz w przypadku samego metalu (nie bedzie podzerow). Mozna tez zrobic w metalu ale nie trawic na wylot tylko nadtrawic i podbarwic chemicznie zaglebienia.

pozdrawiam
Grzegorz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 17:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

4 Tyskie dla BTS'a!!!!!! - święte słowa- tx, PITER.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 lipca 2004, 19:00 
Porucznik
Porucznik

WITAM
Nie było mnie dwa dni w domu i co widze????
Jestem bardzo mile zaskoczony ,gdyż widze że
pomysł z nieśmiertelnikiem zyskał wasze uznanie :)
BtS- jeżeli chodzi o piwko, to myśle że jak tylko będzie
okazja to bardzo chetnie sie z Tobą napije.
Kredek-jeżeli sprwawa naklejek i koszulek dojdzie do skutku
trzymam Cię z słowo i z góry dziękuje.
Ztego co czytam w waszych postach widzę że wszystko jest
na dobrej drodze
Trzymam kciuki i pozdrawiam PILA

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 01:53 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czas na zaciemnienie/zaśmiecenie forum z mojej strony!!!
Tak! Po flaszce i 2 piwach wrescie ci wygarnę PITER:
Masz się zdecydować w końcu czy jesteś poszukiwaczem niemieckim, fińskim czy chińskim!
Jeśli zobaczę twój samochód z naklejonym nieśmiertelnikiem mongolskim- wybiję ci opony i przecdziurfię szyby!!! ( albo jakoś tak)
PS. Napisz jaki masz samochód i jak rozróżnić nieśmiertelnik niemiecki od polskiego bo w wojsku nie byłem i nie kojarzę.
I na koniec pozdrowienia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 06:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja jestem po ćwiartce i 4 piwach i też ci wygarnę, że jeśli mi podoba blacha niemiecka to ją sobie zrobie. De gustibus non disputabant!!! PITER.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 08:31 
Podpułkownik
Podpułkownik

PITER napisał(a):
Ja jestem po ćwiartce i 4 piwach i też ci wygarnę, że jeśli mi podoba blacha niemiecka to ją sobie zrobie. De gustibus non disputabant!!! PITER.

A ja jestem trzeźwy i nawet cieszę się, że PITER nie zrobi sobie nieśmiertelnika polskiego. Nie chcę żeby nosił taką blachę jak ja.

Łacińska sentencja brzmi "De Gustibus Non Disputandum Est!". Jest na tyle często używana, że nie wypada robić w niej błędów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 lipca 2004, 21:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wreszcie coś mądrego!!! Sylur, :za PS. Łacine miałem tylko przez rok w liceum - dawno, dawno temu... Pozdrawiam, PITER.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 lipca 2004, 00:13 
Chorąży
Chorąży

Witam ktoś się pytał w czym robimy loga (chyba BTS) odp: PHOTOSHOP 7.0

A co do tych niesmiertelników to brakuje tam znaku wykrywki ,,,, naprawdę B+ := pomysł świetny lecz brakuje według mnie wykrywki
choćby jakiś malutki :D oznak wykrywki może :roll: POZDRO

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]