Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 15:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 17:56 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wiele zależy od poszukiwacza, wielu jest takich co robią wszystko źle a potem się dziwią, że ktoś innym wykrywaczem wyciąga to po czym oni deptali. Wyważenie wykrywacza zależy od budowy ciała, wzrostu, długości rąk itp i dla mnie Cortes był akurat lepiej wyważony niż F75, który ze względu na budowę cewki i komory na baterie wydaje się być przydługi.
Gratuluję wyników, niezależnie od tego co to było.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 18:15 
Specjalista
Specjalista

Nie chce się wdawać w żadne dyskusje, zwyczajnie nie mam już siły.
Apeluję tylko, że jeżeli ktoś zastanawia się nad wyborem nowego wykrywacza i sugeruje się między innymi tym wątkiem, niech dobrze się zastanowi przed podjęciem decyzji, przeszuka forum, samemu postara się zgłębić torchę wedzy na temat wykrywaczy.
Najbezpieczniej i najpewniej jest polegać na sobie i swojej wiedzy. Każdy kto kupuje wykrywacz, sam jest odpowiedzialny za swoje decyzje, nawet bazujące na czyichś opiniach.
Warto też znaleźć odpowiedź na pytanie "skoro piszą, że jeden wykrywacz jest lepszy od drugiego, co takiego (albo w wykrywaczu albo w ludziach którzy o tym piszą) powoduje, że wykrywacz jest określany jako lepszy"
Jeśli istnieje racjonalna odpowiedź dotycząca wykrywacza (jego konstrukcja, własności, które potwierdzają zewnętrzne i niezależne źródła wiedzy), to opinia jest wiarygodna, jeśli jest wytłumaczenie dlaczego ktoś tak pisze (bo ma z tego korzyści, bo nie wie o czym mówi), to wiadomo, że opinia wiarygodna nie jest i wiadomo dlaczego.

Nic więcej nie sugeruję. Po prostu trzeba myśleć za siebie i nie pozwolić, by ktoś myślał za nas, chyba, że wszystko nam jedno, w końcu strata paru tysięcy złotych na sprzęt nie spełniający oczekiwań, to jeszcze nie wielka tragedia życiowa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 18:26 
Generał Broni
Generał Broni

Jacek111, absolutnie nie chcę podważać Twojej opinii, ale chciałbym zobaczyć tego Cortesa w akcji. Wykrywki Tesoro uważam za górną półkę. Wielu znajomych chodzi z różnymi modelami, ja przez pewien czas miałem Bandito uMax. Na kolorek sprzęt fajny, leki i przyjemny. Jednak miałem jakieś przeczucie, że nie sięgam nim głęboko.

Z tego co piszesz, Cortes to jakiś kombajn na fanty :)
Moim zdaniem i tak większość zależy od operatora sprzętu. Każdy ma inną metodykę chodzenia, sposób przemiatania cewką, długość kroku itp. No i fart - moim zdaniem od niego zależy jakieś 40% efektów :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 18:34 
Kapitan
Kapitan

Lipek napisał(a):
No i fart - moim zdaniem od niego zależy jakieś 40% efektów :)

Święte słowa FARCIARZA ROKU ;) :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 18:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Znam gościa ktory z kanarkiem wymiata cały teren.Dysponuje nieograniczonym czasem,jest zawzięty jak chłop pańszczyżniany-potrawi deptać jeden mały kawałek ziemi przez kilka dni,we wszystkich możliwych kierunkach,makabra,pozamiatane... :(

Ostatnio edytowano czwartek, 25 czerwca 2009, 19:18 przez marekfx, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Ale kanarkiem nie sięgnie zbyt głęboko ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 19:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ta...Jakieś ochłapy czasem zostają...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 20:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A co to za historia z "fartem roku"? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 20:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie mam żadnych korzyści z handlu wykrywaczami itp.Żyję z czego innego.Denara znam z głosu po trzech rozmowach telefonicznych.
Wątek ten został założony ponieważ Daras był w szoku ile miałem jak schodziliśmy z pola a że go założył dowiedziałem się czytając forum.
To co napisałem nt. Tesoro ,Minelab,Compass to są moje opinie jako użytkownika tych wykrywaczy.Compass 5 lat,Quattro prawie 2 lata, Cortes 2 miesiące.Nie wypowiadam się nt.wykrywaczy które tylko widziałem jeśli już to te które bezpośrednio testowaliśmy.
Ja sam nie mogę uwierzyć ile znajduję Cortesem ,b. miła niespodzianka.

Moi koledzy którzy mają Vaquero i Cibole bardzo je chwalą.

Uważam że w wykrywaczu liczy się jego efektywność w postaci :namierzania,seperacji metali,ergonomii itp.
Na pewnym polu wychodziło sporo monet ale grunt tam jest taki że po zbliżeniu cewki w Quattro do gruntu jest non stop sygnał na stal na obszarze 30x20m Quattrem jest tam nie do przeszukania jest totalnie ślepy na kolor.Zmniejszenie czułości i korekty dyskryminacją nic nie dają.
Cortesem 36 monet.

Mi akurat F-75 lepiej leży w ręce.
Są wadliwe egzemplarze Cortesa i na taki trafiłem jak chciałem kupić ale pojechałem go obejrzeć i baterie zjadł po 45 min. a zasięg mizerny.Sprzedający przyznał się że został zalany przez deszcz.

Mogę polecić Cortesa w 100%.

Daras w niedzielę pojedziemy razem i zobaczymy czy to jest mój fart czy taki sprzęt.
Widziałeś co potrafi
:)
Na polu był Explorer SE znacznie dłużej niż my a fantów względem mnie mniej.

Decyzja należy do ciebie.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 21:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pytanie brzmi: "na co zamienić X70 tkę", skromnie proponuję Tejona Tesoro. Moim zdaniem Minelab niebezpiecznie zbliża się do znaku "uwaga! przerost formy nad treścią!" niezależnie od tego czy to e-track czy x 30 tka. TO tylko moje subiektywne obserwacje, oczywiście. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 21:41 
Specjalista
Specjalista

jacek111 napisał(a):
Na polu był Explorer SE znacznie dłużej niż my a fantów względem mnie mniej

Kiepski operator chodził z tym SE. Piszę to z całą odpowiedzialnością bo widziałem, co i z jakich głębokości wyciągają goście, którzy mają obcykanego Ex II i SE. Niestety, jeśli chodzi o ustawienia nie jest to wykrywacz prosty. Sam miałem ochotę kupić go jakiś czas temu, ale obawiałem się, czy zdołam go szybko opanować, a nie chciałem uczyć się go tak jak pewien znajomy White'sa XLT, który 9 lat poświęcił na studiowanie jego ustawień, a kiedy go zmienił na Ex II - po 2 latach miał z nim znacznie lepsze wyniki, niż po 9 z XLT. Tak przynajmniej twierdził.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 21:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Tam był jeszcze Quattro Mp a jego operatora uważam za mistrza w jego obsłudze.Minelaby mają b. duże maskowanie i na polach gdzie jest sporo stali stają się bardziej ślepe na kolor.Quattro które miałem rozgryzłem,tak uważam w 98 % ale już do niego nie wrócę chyba że dużo zmienią.Ten operator SE jest doświadczony.

Kolego SZZ w sierpniu jak czas pozwoli a będą już skoszone pola to możemy udać się sprawdzić wykrywacze.Niedaleko Warszawy gdzie wychodzi Rosja Carska.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 czerwca 2009, 23:42 
Kapitan
Kapitan

Aj to prawda co do quattro z tym maskowaniem i tylko dlatego też chcę coś nowego sobie sprawić bo nie potrafię wolno szukać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 czerwca 2009, 19:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lipek jak chcesz to nie ma problemu z obejrzeniem Cortesa w akcji.Skąd jesteś?.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 czerwca 2009, 00:20 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

jacek111 napisał(a):
Quattro które miałem rozgryzłem,tak uważam w 98 % .

Proszę Cie Jacku...Jak byś je rozgryzł choć w 1%, nie pakował byś się z nim na pola o których pisałeś-tylko kupiłbyś używaną Cibole na takie miejsca -wyszła by taniej niż np. Cewka Pro.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]