Teraz jest poniedziałek, 19 stycznia 2026, 09:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: F75 c. Quatro
PostNapisane: piątek, 31 lipca 2009, 14:52 
Klucznik z Klucz

Podziele się porownaniem Fisherka 75 i Minelaba Quatro,oczywiscie w miare zapoznawania sie z tym drugim.Q rzuca sie w oczy,wykonanie przeciwpancerne,to tez wazy duzo więcej jak F.Ma jednak zalete ze w ciagu sekundy mozna go zlozyć na poł.Ma tez o min. 10 % większe zasiegi i to na wszystkich ustawieniach.Puszkę piwa na denku wezmie z 50 cm w ziemi (tak na granicy slyszalnosci).Menu proste,podobne jak w telefonie komorkowym.Cala wada jego to tak przedobrzony grenerator dzwięku ze bez osluchania sie co najmniej tydzień,trudno jednoznacznie okreslic znalezisko.Polatam jeszcze troche to napisze
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Fc.M
PostNapisane: środa, 5 sierpnia 2009, 11:07 
Klucznik z Klucz

Nic nie mozna dodac,Minelab Quatro to piekny sprzet na monetki i kolorowa drobnice.Nic mu nie mozna zarzucic.Ale do odnalezienia monetki to musi tu byc punktak.Po polozeniu minelaba to jak cewka nie ma kontaktu z ziemią to sie wzbudza.Ale Minelaby mają ciekawą cechę.Jak odkopujac znalezisko je przemiescisz ,to Minelab nawet lezacy w odleglosci 50 cm to zasygnalizuje
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 18:51 
Szeregowy
Szeregowy

Miałem przez krótki czs Q. ale przesiadłem się na F75 skuszony jego statykiem.W Q. trzy rzeczy mnie denerwowały:jego powolniść,ciężar i duża ilość dźwięków.F75 jest bardzo szybki a namierzanie (z którym ludzie mają kłopot) to kwestja wprawy,dołki kopie już normalne.Ale mam inny problem,a właściwie dwa.Zauważyłem że na plaży F75 na dyskryminacji nie widzi 5zł dopiero gdy przełączyłem na all metal sytuacja się poprawiła.Czy mógłby ktoś (posiadacz F75) to sprawdzić na swoim czy coś u mnie jest nie tak.A drugi problem to duża cewka do F75, czy zwieksza jego zasięg na militarkę,jesli tak to o ile (%)?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 22 sierpnia 2009, 00:16 
Główny Administrator
Główny Administrator

Duża cewka tzn jaka ?
Moim zdaniem na standardowej ma wystarczajace zasięgi na militarkę i głębszych dołów nie wyobrażam sobie kopać ::)
Co do piątek to chyba masz coś z ustawieniami w trybie dyskryminacji nie tak. sprawdź czy czegos nie powycinałeś.
W górnej części wyświetlacza moga być przekreślone niektóre metale.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 22 sierpnia 2009, 10:19 
Szeregowy
Szeregowy

Dzięki za podpowiedź,sprawdzę czy czegoś nie mam wyciętego.Mam "pewniaka" byłem tam już ze świadkiem, który sam zakopywał, ale F75 na standardowej cewce nic nie znalazł,więc pomyslałem o dużej cewce 15x12" firmy De Tech ( w sklepie V.), może ona dałaby radę.Proszę więc o pomoc,czy ktoś już chodził z taką cewką,jakie są zasiegi.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]