Witam
Nie sądzę by ktoś się podjął i nie sądzę by było to możliwe.
Robiąc rekonesans w jakimś lasku zawsze znajdzie się jakieś okopy, ziemianki itp. Trzeba by wręcz przeczesać teren metr po metrze.
Wczesną wiosną chodziłem po lesi by go "dokładniej " zwiedzić. Znalazłem na obszarze ok 2km kw. kilkadziesięt ziemianek okopów itd. w następnym podobnie. Zrobienie szkicu - pomyślałem dobra rzecz - lecz po paru godzinach wymiękłem. Miałem nawet dalmierz laserowy bardzo ułatwiający pracę, ale tej pracy jest naprawdę dużo.
Najlepiej więc byłoby wymieniać się takimi informacjami. Ale sam widzisz jak na forum trudno uzyskać podstawowe informacje na temat ciekawych miejsc. Wiele osób wkłada mnóstwo czasu w poznanie historii miejsc i trudno sie dziwić, że nie chcą się tą wiedzą dzielić.
W moim lesie nie ma nic ciekawego, ale boję się, że pewnego dnia ktoś zrobi z niego ser szwajcarski :)
Na forum można odszukać wątek o lotniskach, znaleźć linki lub strzępy info o miejscach fortyfikacji.
miejsca monetonośne - sam chyba rozumiesz.
może dzieje się tak, że w necie jest bardzo mało informacji tego typu, lub jest to zabawa dla samotników.
pzdr optymistycznie
111
|