Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 15:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2009, 11:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

dyskryminacja zwykla i wybiorcza dzialaja osobno wzgledem siebie wiec jezeli wywalisz caly zakres od 0 do - 90 wybiorcza i na zwyklej bedziesz mial np +30 to ustawienia co do wyciecia zelaza w jednej i drugiej dyskryminacji beda sie pokrywaly, wiec nie ma to sensu. Wzmocnienie audio zalecam wylaczyc dlatego zebys na poczatek sie nauczyl rozpoznawac na ucho ktory sygnal jest lepszy a ktory gorszy,co jest sygnalem a co tylko wzbudzeniem wykrywki, choc wiadomo ze czasem slaby sygnal moze sie okazac ciekawym znaleziskiem (duzo zalezy od polozenia przedmiotu w glebie oraz glebokosci na ktorej zalega). Radze Ci rowniez odpalic wykrywke w domu i po przemiatac przed nia roznymi przedmiotami, monetkami,klamrami itp w celu osluchania sie ktory przedmiot daje jaki sygnal. Zycze powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: /
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2009, 16:55 
Generał Broni
Generał Broni

Już wszystko chyba wiem ,nie ma dyskoteki ,nareszcie jest prawie że okey (czemu tego wszystkiego nie pisze producent w instrukcji )--dopiero mój post daje początkującym nabywcom jakie takie rozeznanie jak trzeba nastawić tą wykrywkę na kolorek .OCZYWIŚCIE PIĘKNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM TYM CO SIĘ WYPOWIEDZIELI JAK TO USTROJSTWO NASTAWIĆ. Jeszcze dwa pytania- powinien być jakiś reset fabryczny tej wykrywki(może jest -to powiedzcie gdzie-lub tez jakie sa nastawienia-wszystkie skale na srodek?)...po drugie przy wyłączonym wzmocnieniu audio cicho chodzi głośnik..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2009, 19:48 
Sierżant
Sierżant

Głośnik w ogóle jest cichy, bardzo ciężko się chodzi na głośniku, tylko dobre słuchawki. Wokoło cicho i dobrze słyszysz sygnały.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 listopada 2009, 18:55 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

bucek możesz sie pochwalić jak idzie ,,ogarnianie" tematu. Zastanawiam sie nad zakupem takiego sprzętu a nie chcę poruszać nowego tematu bo zaraz przekierują mnie do starych wątków. Cały czas jesteś załamany czy już obłaskawiłeś wykrywkę? Chodzę z ACE 250 i jestem przyzwyczajony do prostoty ale wymagania wzrosły a nie chciałbym przepłacać za Mainlaba czy GTI. Będę wdzięczny za opinie po pierwszym szoku :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 02:58 
Porucznik
Porucznik

Witam

Wreszcie się wyzyje na Proximie, dalem jej szanse już przez 1,5 roku :) wiec od początku, to nie jest dobry sprzet na drobnice i nikt mnie do tego nie przekona, bo? Już w troche bardziej zaśmieconym terenie jest niestabilny, niedokładny i bywa ze traci sygnaly. Ile ja juz czasu stracilem w terenie na takie bezsensowne kopanie przeklamanych sygnalow.
To jest wykrywka militarna i w tedy dopiero można się nia w pelni cieszyc. Ale jeśli już się ją macie to trzeba oswoic. Co do ustawien polece swoja metode na której się chodzi „w miare” przejemnie, nalepiej pierw popróbować w „czystym” piasku, nawrzucac tam sobie roznych kolorowych metali i się uczyc.
Zdecydowanie dyskryminacja wybiorcza do 0 wycieta a tryb … jednoczesny. Nie martwic się ze się pogubi w sygnalach. Statyk w tym trybie wydaje z siebie taki wyciszony dźwięk za każdym razem gdy widzi jakis metal, ale potrzebne nam to jest jedynie do dokładnej lokalizacji przedmiotu, aby go nie uszkodzic przy wyciąganiu (bardzo przydatne). W kolorowej drobnicy interesuje nas wyłącznie tryb dynamiczny, to co nam zapiszczy w charakterystyczny sposób i pokaze na wyświetlaczu, potwierdzając to skalą numeryczną.
Poczytac w instrukcji co jaki metal oznacza, ale nie do konca się tym sugerowac pamiętając ze to tylko maszyna!
PS cewka ruszac w miare blisko ziemi, plynnym ruchem, zachowując przy tym stala predkosc (ok.1m na 1s).
PS 2. tryb jednoczesny swietnie sie tez sprawdza w militarce, gdyz nie kopiemy caly czas odlamkow (slyszac przy tym jedynie krotki i maly sygnal, nie oznaczony na wyswietlaczu) tracac przy tym swoj cenny czas i energie, a jednoczesnie statyk czuwa i pozwala nam tym swoim przygluszonym zdeka sygnalem, zorientowac sie ze mamy pod cewka grubszego zwierza, wielkosci np bagnecika. :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 listopada 2009, 21:43 
Moderator
Moderator

ZaitSSev napisał(a):
Witam

Wreszcie się wyzyje na Proximie, dalem jej szanse już przez 1,5 roku :) wiec od początku, to nie jest dobry sprzet na drobnice i nikt mnie do tego nie przekona, bo? Już w troche bardziej zaśmieconym terenie jest niestabilny, niedokładny i bywa ze traci sygnaly. Ile ja juz czasu stracilem w terenie na takie bezsensowne kopanie przeklamanych sygnalow.
To jest wykrywka militarna i w tedy dopiero można się nia w pelni cieszyc.

Nie zgodze sie-przesiadlem sie z Proximy na Etraka i wcale nie jestem az tak zachwycony ta zamiana.Teraz to dopiero sie naslucham i okopie....fakt ze chodze z duza cewka ,konieczny przy niej jest juz pinpoint.Malzonka chodzaca teraz z Proxima ma /fart czy..? / podobne efekty z monetkami a na drobniutkich denarkach jest nawet lepsza... Ale jak czytam ze chodzisz na "jednoczesnym" z wycieciem do zera to co sie dziwic ze Ci nie widzi-wlasnie drobne srebrne monetki pokazywane sa na pograniczu zelaza i folii-i dyskryminacja musi byc nizsza ja uzywam -20 /a widze ze inni nawet -30/ i oczywiscie dynamik.

Sprobowalbys pochodzic u nas na polach-to bys dopiero zobaczyl co to jest stabilnosc, grunt i smietnisko- tysiac lat zasmiecania i przemyslu....+ tony pylow z hut zelaza i cynku i olowiu ktore trafily do gleby...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]