Teraz jest czwartek, 1 stycznia 2026, 21:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: MAŁY PROBLEMIK
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 19:46 
Sierżant
Sierżant

panowie może ktoś pomoże doradzić nową piszczałke obecnie posiadam PROKSIME to moja pierwsza zabawka
efekty mizerne dlatego składam wine na sprzęt interesuje się drobnicą śledze różne opinnie o wykrywkach
każdy swoie chwali a jest troche tego ciężko się zdecydować napalam się na razie na CZ3D troche czytałem
na innym forum o tym sprzęcie efekty zadziwiające tylko przeraża mnie ręczne dostrajanie mam małe doświadczenie
chciałbym coś prostego w obsłudze a zarazem skuteczne

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 19:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cytuj:
obecnie posiadam PROKSIME to moja pierwsza zabawka
efekty mizerne dlatego składam wine na sprzęt

Cytuj:
przeraża mnie ręczne dostrajanie mam małe doświadczenie
chciałbym coś prostego w obsłudze a zarazem skuteczne

To może ACE 150 na początek skoro z Proximą sobie nie radzisz ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 19:52 
Generał Broni
Generał Broni

Masz dobry sprzęt tylko miejscówki słabe albo go nie poznałeś dostatecznie - nie widzę innych przyczyn.
Z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić że nowa cudowna wykrywka niczego nie zmieni ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 20:19 
Sierżant
Sierżant

może te miejscówki do D... bo rade chyba daje sobie z proksimą jak chodziłem z kumplem
on ma ace 250 rezultaty podobne tylko wydaje mi się że proksima nie ma zbyt dużych osiągów
że jakaś droższa wykrywka do tego jakiejs znanej firmy będzie głębiej brała te moniaki
jakaś różnica musi być tak jak z autem maluszkiem dojedziesz wszędzie mercedesem też tylko lepszy komforcik
ja chandluje i wiem że nic za darmo się nie bieże z wykrywka też pewnie jest podobnie
nie twierdze że proksima jest dobani chciałbym spróbować z czymś lepszym jak
okaże się że efekty dalej słabe trzeba będzie zmienić hobby

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 20:38 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

to kup gareta 2500pro... jak nic nie znajdziesz to czas zacząć czytać i pytać albo zbierać np kapsle... dużo ich i na pewno znajdziesz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 21:19 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Szogu najpierw poznaj dobrze sprzet pozniej pisz o nim bo ja przesiadłem sie na proxime z ACE250 i wiem z doswiadczenia ze zasieg,dyskryminacje ma duzo lepsza a efekty z poszukiwani zaleza od sposobu poszukiwania i od miejscowki a nie od sprzetu. To moja taka dobra rada :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 21:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

Poszukaj dobrego miejsca.Czasem znalezienie takiego może trochę potrwać.Zaczynalem z ace,pozniej fisher tera terra x-70 ;) .W zasadzie z doświadczenia kilku lat nadal mógłbym nadal chodzić z kanarkiem gdyby nie wkurzający kolorek ;) Dziś przechadzka leśną drogą,15 moniakow,jakieś pierdołki guziki o denerwujących łuskach nie wspomnę.Wszystko tuż pod powierzchnią ziemi.Dobre miejsce jest w tej całej zabawie najważniejsze.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 grudnia 2009, 00:28 
Generał Broni
Generał Broni

@szogun
Bierz w takim razie F75 lub DFX'a ;)
Nie zdziw się tylko jak po odwiedzeniu tych samym miejsc nie wyjdzie o wiele więcej lub nadal nie wyjdzie nic :n
Polecam więcej cierpliwości - jak masz diengi bierz co markowe i najdroższe ( bez urazy - firma RUTUS dla mnie jest również sprzętem markowym).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 grudnia 2009, 03:10 
Kapitan
Kapitan

Powiem bez ogródek - to nie wykrywacz jest tu winny, lecz człowiek :P Przesiadka na drogi i wysublimowany sprzęt (np. F75) oznaczałaby prawdopodobnie jeszcze większe rozgoryczenie. Z przytoczonego opisu wnioskuję, że albo miejscówki są nic nie warte, albo niestarannie i bez zrozumienia posługujesz się urządzeniem (które wymaga obeznania się z nim), a najpewniej jedno i drugie z istotną przewagą drugiego.

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 grudnia 2009, 14:11 
Generał Broni
Generał Broni

Nawet na slabych miejscowkach (o ile nie sa juz totalnie przeszukane - a jak doskonale wiemy nie ma miejsc przeszukanych w 100% poza bardzo nielicznymi wyjątkami) idzie coś znaleźć tylko potrzeba przede wszystkim poznać swój sprzęt co przychodzi z czasem, należy też stosować umiejętne, cierpliwe, metody poszukiwawcze. Jezeli ktoś macha tą cewką jak cepem, to niech sie nie zdziwi, że kumpel ktory wlecze sie za nim znajdzie slabszym sprzetem np. rzymka ktorego tamten przeoczyl.
Nie wiem też ile chodzisz z wykrywaczem, ale wiedz ze ten sport jest dla naprawde cierpliwych ludzi, a gdy nie masz zbyt wiele czasu na szukanie (wakacje na jakiś dłuższy wypad) to wiedz ze na efekty trzeba bedzie nieraz bardzo długo czekać.
Z każdym nowym hobby (strzelectwo, poszukiwanie, teleskopy itp) jest tak, ze na początek kupujemy sprzet z dolnej półki, prosty w obsludze, ale nie chińską tandete. Myśle, że gdybyś kupił kanarka (ace150/250) to byloby Ci łatwiej sie nauczyć co i jak (nawiasem mowiac do takiego luźnego, urlopowego poszukiwania to juz nawet nie musisz nic pozniej nowego kupować przez lata) ale jak juz masz coś innego to moze warto poświęcić troche czasu na instrukcje obslugi, poszukać informacji na necie, jechać w jakis teren gdzie potencjalnie coś jest itd.

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 grudnia 2009, 23:26 
Sierżant
Sierżant

panowie ja myśle że poznać wykrywke to poznałem to już wcześniej znalazłem
jak poszedłem zapytać właściciela czy moge wejść na pole to stwierdził że tak ale to nie ma sensu
bo ze 2 lata temu chodził jakiś gość ze szperaczem i wszystko powyciągał
jak znalazłem coś po nim to nie jest żle a dużo osób smiga z wykrywkami z wyższej półki chyba
oczymś to świadczy bo jak by nie było różnicy po co walić kase na coś drogiego
[ img ] [ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 grudnia 2009, 03:26 
Podpułkownik
Podpułkownik

Kochany o co tobie chodzi?Przecież te moniaczki na zdjęciach są całkiem fajne i obym zawsze wracał z takimi fantami.Nie zawsze a nawet rzadko wraca się obładowany trofeami jak wielbłąd.Ja się cieszę nawet z garści prl-ek czy starych podków bo traktuję to jako wypoczynek,hobby i przy okazji sporo się można dowiedzieć rozpoznając znaleziska.Zjem własną wykrywkę jeśli kupisz nawet najlepszy i najdroższy sprzęt i zawsze będziesz wracał ze skrzynią poniemieckiego złota,workiem dukatów czy choćby tuzinem bagnetów.Skoro znalazłeś to co pokazałeś to znaczy że masz pojęcie jak pracować z wykrywaczem i pewnie z czasem będzie coraz lepiej.A kupno super sprzętu to chyba przesada.Tak czy siak- powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 grudnia 2009, 03:49 
Generał Broni
Generał Broni

To może Tesoro jakie, jak już nie Cibole to Vaquero, jak nim nic nie wyjdzie to albo nic nie ma albo nie ma nadziei dla operatora :D:D:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 grudnia 2009, 10:38 
Sierżant
Sierżant

panowie o nic mi nie chodzi tylko o zmiane wykrywki wszyscy mi wykład dają a nikt nie doradził na poważnie
większość z was zaczynało z jakąś tam wykrywką i zmienia na jakąś nową lwpszą z lepszymi osiągami
proksima miała być uniwersalna ale już wiem że militarka wcale mnie nie interesuje i wiem że będę śmigał za drobnicą
mam nadzieje że są lepsze wykrywki od proksimy nie chciał bym żeby sprzedawca z wikinga mnie omanił bo
najprawdopodobniej tam kupie i żebym póżniej był niezadowolony na pewno macie dobre sprzęty i wiecie
onich więcej niż ten kto to sprzedaje dlatego proszę o jakąś pomoc co do wyboru

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 grudnia 2009, 15:57 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

wszyscy dają Ci wykład, ponieważ swoją wypowiedź zacząłeś od zdania "efekty mizerne dlatego składam wine na sprzęt". Proxima to sprzęt bardzo dobry, który zadowoli nie jednego wybrednego poszukiwacza. Mimo wszystko, jeśli czujesz dyskomfort działając z proximą i rzeczywiście już podjąłeś decyzje, że interesuje Cię tylko drobnica, to polecałbym coś ze stajni wykrywaczy Tesoro. To bardzo czułe i proste w obsłudze "wyjadacze" drobnicy :-) Na stronie Denara znajdziesz pełną gamę tych wykrywaczy, na pewno znajdziesz coś dla siebie :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]