Teraz jest niedziela, 26 lipca 2026, 07:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: szukam planów starszych niż 1900r ziem chełmińskich ;(pomocy
PostNapisane: sobota, 26 grudnia 2009, 13:31 
Sierżant
Sierżant

niestety niemnogie ich zdobyć z tym że nie chodzi mi o Chełmno czy Chełmżę tylko np gminy :( :( pomóżcie proszę bardzo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: i nikt nie odpowie....ani nie naprowadzi na trop?????
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 17:29 
Sierżant
Sierżant

i nikt nie odpowie....ani nie naprowadzi na trop????? :( :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 19:07 
Generał Broni
Generał Broni

Za dużo ludzi tam kopie ;) Chociaż ziemia chełmińska jest taka sobie, jeśli chodzi o monety.
Zajrzyj do mapiarni w Bibliotece Głównej UMK.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 21:24 
Plutonowy
Plutonowy

Witam.
Tu masz index ftp://mapy.ziomal.org/upload/pommern/re ... nnk002.jpg

A tu mapki ftp://mapy.ziomal.org/upload/pommern/reymann200/

Udanych łowów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2010, 10:39 
Sierżant
Sierżant

jesteś najlepszy nikt lepszych nie znalazł map możne mnie interesują dokładniejsze z 48 nr ale wreszcie coś bez kolej..... wymiatasz bardzo dziękuje :1 ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 stycznia 2010, 10:19 
Sierżant
Sierżant

Zajrzyj do mapiarni w Bibliotece Głównej UMK.???
ciekawe jak jak?????? nie jestem studentem... a jeszcze gorzej inwalidą 2 stopnia ..... próbowałem ale przez internet to się nie da raczej a na koszty mnie niestarć żyje za 510 zł miesięcznie
''Lipek'' nie martw się nie szukam na pewno tam gdzie ty chyba....daleko od domu się nie ruszam a mimo to może mało monet jest ale są od 1 wieku po PRL a nawet takie fanty jak 13-14 topór bojowy ....czy epoka brązu....niestety ja oddaje wszystko do konserwatorium zabytków w turoniu przyjeżdżają do mnie bo mnie nie stać żeby jeździć do nich....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 stycznia 2010, 11:30 
Generał Broni
Generał Broni

Nie trzeba być studentem, by korzystać z Biblioteki UMK ;)

Spokojnie, ja nie powiedziałem, że jesteś dla mnie jakąś konkurencją :piwo Mam zdrowe podejście do hobby, bo dla mnie liczy się głównie integracja i poznanie nowych ludzi. A w Twoich rejonach kopię sporadycznie, chociaż coś tam się znalazło ;)

Pozdrawiam!

P.S. Współpracujesz z WKZ w Toruniu? Piszesz, że oddajesz fanty. To jakaś formalna współpraca? Jakie jest podejście WKZ w Toruniu do poszukiwaczy?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 stycznia 2010, 21:35 
Generał Broni
Generał Broni

marwk1440 napisał(a):
Zajrzyj do mapiarni w Bibliotece Głównej UMK.???
ciekawe jak jak?????? nie jestem studentem... a jeszcze gorzej inwalidą 2 stopnia ..... próbowałem ale przez internet to się nie da raczej a na koszty mnie niestarć żyje za 510 zł miesięcznie
''Lipek'' nie martw się nie szukam na pewno tam gdzie ty chyba....daleko od domu się nie ruszam a mimo to może mało monet jest ale są od 1 wieku po PRL a nawet takie fanty jak 13-14 topór bojowy ....czy epoka brązu....niestety ja oddaje wszystko do konserwatorium zabytków w turoniu przyjeżdżają do mnie bo mnie nie stać żeby jeździć do nich....

Tak jak powiedział Lipek, nie trzeba być studentem, żeby korzystać z Biblioteki Głównej UMK. Wystarczy wyrobić sobie kartę, choćby z możliwością wypożyczenia jednej pozycji. Za każdą pozycję płaci się kaucję w wysokości 50 PLN (lub 100, nie pamiętam, można sprawdzić). Księgozbiór jest bardzo bogaty a i zbiór map bogatszy niż to co jest na serwerze mapy.ziomal.org. Można zlecić niedużym kosztem wykonanie skanu z zapisem na płytę CD. Biblioteka nie zamyka podwojów także przed niepełnosprawnymi, nawet tymi poruszającymi się o wózku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 stycznia 2010, 16:26 
Sierżant
Sierżant

posiadanie wykrywacza jest legalne lecz chodzenie i szukanie już nie nawet złomu ....... u mnie nie było problemów z oddaniem fantów ty bardziej za darmochę.... polska jest za bidna żeby ci ....zapłaciła .... jak chce się legalnie szukać to już jest do tego formularz ....ale niewidem jak go wypełnić.... pyzatym musisz mieć mapki szczegółowe gdzie szukasz i archeologa chyba nawet ..by opiekował się w trakcie tego no i czekasz na pozwolenie co najmniej do wiosny no i normalne pozwolenie właściciela gruntu.....podobno...nie nie mam formalnej współpracy ...a co ja ci zrobię z 13-14 wiecznym toporem bojowym z i insygniom powieszę se na ścianie....myślałem o tym ale....a już niemowie o sprzedaniu za bezcen....jedyne co zachowuje to monetki .. i inny złom bardzo rzadko wartości historycznej jakieś odłamki czegoś....

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]