marwk1440 napisał(a):
Zajrzyj do mapiarni w Bibliotece Głównej UMK.???
ciekawe jak jak?????? nie jestem studentem... a jeszcze gorzej inwalidą 2 stopnia ..... próbowałem ale przez internet to się nie da raczej a na koszty mnie niestarć żyje za 510 zł miesięcznie
''Lipek'' nie martw się nie szukam na pewno tam gdzie ty chyba....daleko od domu się nie ruszam a mimo to może mało monet jest ale są od 1 wieku po PRL a nawet takie fanty jak 13-14 topór bojowy ....czy epoka brązu....niestety ja oddaje wszystko do konserwatorium zabytków w turoniu przyjeżdżają do mnie bo mnie nie stać żeby jeździć do nich....
Tak jak powiedział Lipek, nie trzeba być studentem, żeby korzystać z Biblioteki Głównej UMK. Wystarczy wyrobić sobie kartę, choćby z możliwością wypożyczenia jednej pozycji. Za każdą pozycję płaci się kaucję w wysokości 50 PLN (lub 100, nie pamiętam, można sprawdzić). Księgozbiór jest bardzo bogaty a i zbiór map bogatszy niż to co jest na serwerze mapy.ziomal.org. Można zlecić niedużym kosztem wykonanie skanu z zapisem na płytę CD. Biblioteka nie zamyka podwojów także przed niepełnosprawnymi, nawet tymi poruszającymi się o wózku.