Renald napisał(a):
McKane, były czasy, ze taką ilość toporków i grotów można było zebrać na Jurze w tydzień. Po prostu łażąc po lesie. I nie miało to nic wspólnego ze stanowiskami archeo,
Ach rozumiem że Ty jako Renald supermen prześwietlałeś te miejsca promieniami kosmicznymi ustalając że znaleziska są luźne i pod ziemią nie ma stanowiska archeologicznego. Kurcze a Ci wszyscy archeolodzy idioci muszą kopać żeby się tego domyślić. Czy wypada mi dyskutować w takim razie ?
Renald napisał(a):
Swoją drogą, jakoś nikomu z archeologów nie przeszkadza głęboka orka pod uprawy leśne...
Powiem Ci że nie pamiętam żebyś mnie ankietował w związku z tą orką .... nie słyszałem też od znajomych żeby którykolwiek z nich taką ankietę wypełniał ... skąd więc to wiesz ? Znowu zdolności paranormalne ? Kurcze zaczynam czuć się na prawdę nieswojo ;-)
Renald napisał(a):
Nie widzisz McKane, w jakim towarzystwie prezentowane są te niezwykłej wartości toporki i groty? Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to przypadkowe znaleziska.
No to jest mistrzostwo świata ... na pierwszy rzut oka widać powiadasz ? Dlatego że na stole leżą w towarzystwie współczesnych przedmiotów ? :D
Toż to rewolucja w dziedzinie pojmowania kontekstu ! Mnie zawsze wydawało mi się że to pozycja w obrębie jednostki stratygrafii ziemnej decyduje o jednoczasowości depozycji.
Renald napisał(a):
Osoba celowo kopiąca na stanowisku, nie zabierałaby tej całej reszty śmieci.
Czemu ?
Renald napisał(a):
Trzeba bardzo dużo złej woli, aby z tego człowieka zrobić przestępcę. Tak, jak to już uczynili funkcjonariusze z dzierżoniowskiej brygady niebieskich zuchów.
I jak to robisz Ty, niestety....
Dużo złej woli powiadasz ... zapomniałeś chyba że znalezisko archeologiczne powinno się zgłosić ? Czy zgłoszeniem wg Ciebie jest wystawienie przedmiotów na allegro ?
Renald napisał(a):
I maczet! Nie zapominaj o maczecie do rąbania buraków. Bo i taką bandyta zrabował. W pięknym stanie, jak wynika ze zdjęcia.
No wiadomo ... jak złodziej ma przy sobie 10 ukradzionych komórek oraz portfeli plus kilka znalezionych przypadkowo puszek po piwie to wg Twojego toku rozumowania złomiarz a nie przestępca. Gratuluje.