Teraz jest czwartek, 1 stycznia 2026, 05:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 16:11 
Generał Broni
Generał Broni

Ale jak do jednego worka wsadzisz wykrywacz i szpadel, to zmasakrujesz sobie sprzęt. A kupować i nosić 2 worki to bezsens. Sam mam taki worek, ale zastanawiam się nad zakupem pokrowca na wędki, gdzie masz dwie osobne przegrody - na wykrywacz i łopatę. Nic się nie rysuje i nie niszczy, a nosisz tylko jeden pokrowiec, a nie dwa worki :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 16:56 
Generał Broni
Generał Broni

Taak, tego worka to ja już mam serdecznie dosyć. Osobiście nie składam mojego Tesoro, bo złożyć się nie da, poprzedni użytkownik skutecznie zapiaszczył wszystkie połączenia rurki. Używam szpadla Fiskars, który jest mniej więcej tej samej długości, co Tesoro. I to w komplecie wszystko pięknie wystaje z worka, wzbudzając ogromne zainteresowanie przechodniów i innych pałętających się tubylców (no bo na oko kto normalny niesie łopatę, a jednocześnie jest inwalidą, bo mu końcówka kuli z worka wystaje). Zapięcie tego worka przez wszystkie oczka, kiedy wystaje z niego Tesoro i Fiskars, to istna katorga, można się męczyć 10 minut. Jak się tego nie zrobi, to bardzo nieprzyjemnie się z tym spaceruje, o biegu już nie wspominając. A nachodziłem się i nabiegałem z tym niemało. Do tego dochodzą minusy, o których wspomniał Lipek. Tak, ten worek nadaje się przy jego niskiej cenie na różne znalezione rzeczy czy na podręczny ekwipunek, typu lina, zapasowe robocze ciuchy, itd. Ale na wykrywacz i łopatę to słabo.

Mój worek się parę miesięcy temu rozlazł, bo wylałem na niego niechcący elektrolit z aku. Przyznam, że nawet się z tego ucieszyłem, mam spokój z tym gratem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 17:28 
Kapitan
Kapitan

Voucur napisał(a):
Tak, ten worek nadaje się przy jego niskiej cenie na różne znalezione rzeczy czy na podręczny ekwipunek, typu lina, zapasowe robocze ciuchy, itd. Ale na wykrywacz i łopatę to słabo.

Albo podkłady kolejowe... :666

Voucur napisał(a):
Mój worek się parę miesięcy temu rozlazł, bo wylałem na niego niechcący elektrolit z aku. Przyznam, że nawet się z tego ucieszyłem, mam spokój z tym gratem.

A taki ładny był...hamerykański ;)

Pozdro :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 17:34 
Generał Broni
Generał Broni

witam.kolego tara,jest takie stare powiedzenie"tanie mięso to zawsze psy zjedzą".przy cenie jaką płaci się za dobry wykrywacz,trzeba się wysilić jeszcze na porządny pokrowiec,który ochroni ten sprzęt przed deszczem i uszkodzeniem podczas transportu.pokrowiec o którym wcześniej pisałem,spełnia te warunki. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 17:44 
Generał Broni
Generał Broni

stedke napisał(a):
Albo podkłady kolejowe... :666

Albo na sześć ćwiczebnych min TM-62M. ;) I głównie do tego się nadawał.

stedke napisał(a):
A taki ładny był...hamerykański ;)

Pozdro :piwo

Ee, mylisz worki. Tamten hamerykański to już w Zielonej Górze był dziurawy jak sito. Rozlazł się francuski czy tam belgijski z Allegro. :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2010, 21:03 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Można użyć pokrowiec na deskę od snowborda.Jest on stosunkowo wytrzymały.Sądzę,że nadaje się dobrze na pokrowiec do detektora. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 marca 2010, 17:53 
Podporucznik
Podporucznik

rufa napisał(a):
witam.ja używam wędkarskiego 3-komorowego pokrowca"larus 100".
mieści się w nim gti2500,a to spory sprzęt,

Mam takie pytanko, nazwa wskazuje ze pokrowiec ma 100cm, a dlugosc nawet zsunietego GTI to jakies minimum 120cm.
Czy to oznacza ze musisz rozlozyc wykrywke zanim ja zapakujesz w ten pokrowiec ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 marca 2010, 19:22 
Generał Broni
Generał Broni

witam Cpt. Nemo.,tak rozłączam stelaż,na górze.nie rozłączam przewodu.wykrywacz umieszczam w środkowej kieszeni.szpadelek ogrodniczy w lewej[patrząc od strony zamków błyskawicznych].do szpadelka dorobiłem dłuższy trzonek[prawie na długość pokrowca].prawa komora jest wolna,na sztormiak lub inny ciuch, lub na ace250.przy pakowaniu 2 wykrywaczy stosuję kawałki folii bąbelkowej,ponieważ często jeżdżę skuterem.podczas jazdy samochodem,folia nie jest konieczna,pod warunkiem że wykrywacze,leżą na tylnej kanapie.pozdrawiam. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 marca 2010, 20:51 
Generał Broni
Generał Broni

Już kiedyś było: viewtopic.php?t=6323

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]