Aygon napisał(a):
Z tego wynika że pewnie są to "pustaki". Jest jakieś prawo zakazujące trzymania samej pustej skorupy z ćwiczebnym zapalnikiem? Przecież wtedy nie ma tam ani grama nielegalnej substancji więc na jakiej podstawie policja to zatrzymuje? Trzeba by w lepszego prawnika zainwestować i tych co zabrali oraz dziennikarzy publikujących nierzetelne informacje pozwać. Z ammo to się już nie wykręci, ale to po prostu głupota trzymać to w domu bo i po co. Już czekam jak mi po moje butelki przyjdą bo przecież zawsze można nalać do nich benzyny i "koktajle" porobic :/.
Czemu zabieraja? Bo sa niedouczeni i nie umieja nawet rozpoznac pdostawowych rzeczy z naszej branzy. Musi ekspert obejzec i wydac opinie. Chore!!! To moze niech taki ekspert od razu przyjezdza i wydaje opinie.
Co do ammo to nie wiadomo czy faktycznie byla ammo czy wierconki. Caly artykul jest tak zetelnie napisany, ze prawie zalamac rece i plakac nie wynika z niego nic. Zrobili foto tylko ogorka i kilku granatow bo najbardziej przerazajaco wygladaly LOL.
Ja sie zastanawiam czy tego do trybunalu praw czlowieka nie zglosic bo to juz zakrawa na represje. Prawo jest zacofane nie przewidujace nie, ktorych aspektow, fukcjonarjusze niedouczeni.