Teraz jest środa, 31 grudnia 2025, 04:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 października 2009, 07:43 
Kapitan
Kapitan

to dziala jako strumien A2DP, sydnal jest nadawany ciagle, nawet jak do nie ma, jest to transmisja strumieniowa wiec opoznienie jest tylko przy pierwszym zalaczeniu a potem juz online, dzwiek jest bardzo czysty i nie podatny na czynniki zewnetrzne no i nie interferuje z detektorem, dodatkowo moze byc kilka urzadzen kolo siebie i nie ma problemu z kanalami itp bo transmisja jest cyfrowa. 200 za komplet ale..... mamy w tym komplecie od razu sluchawki do sluchania muzyki albo rozmowy podczas jazdy samochodem, a jesli strumien jest obslugiwany przez telefon i mamy podpiete sluchawki na kablu do telefonu to tez ma plusy, nie ma kabla miedzy nami a detektorem a to jest glowna bolaczka :) teraz wiekszosc telefonow obsluguje A2DP. ja osobiscie bylem zadowolony, zreszta wracam do takiego zestawu (moj nadajnik niestety ktos pozyczyl :):) ). ja osobiscie preferowalem jedna pojedyncza sluchawke bluetooth, dzieki temu slysze wszystko do okola a sluchawki te sa male i ergonomiczne. mozna jeszcze za 20zl kupic nadajnik FM na 2 paluszki i sluchac na sluchawkach z wbudowanym radiem, tylko czasem sa zaklucenia od stacji radiowych, ale zestaw wychodzi za okolo 40-60zl.

Warkon napisał(a):
Jakiś czas temu zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem, ale stwierdziłem, że skoro sgnał z telefonu dostaję 2-3 sekundy po rozpoczęciu nadawania to mi się to nie przyda.
ma 2 pytanka:
1.) po co telefon ma odbierać sygnał z nadajnika skoro odbiera go bezpośrednio słuchawka? Moja może odbierać sygnał z max 5 telefonów. (nie wiem kto to wykorzystuje :P)
2.) Jak jest z opóźnieniami?. Jak włączam muzykę w telefonie to w słuchawce słyszę dopiero od 3-4 sekundy nagrania, a początek obcina. Tutaj pewnie jest ciągłe nadawanie. Na to nie wpadłem.

masz opoznienie bo sluchawka jest w stanie czuwania, okolo 2-4 sekund zazwyczaj trwa wybudzenie i dokonanie polaczenia urzadzen, tutaj urzadzenia sa polaczone caly czas.

Armand napisał(a):
lamina, jakie zasilanie bluetooth ma ten nadajnik i na ile czasu pracy nadajnika wystarczy to zasilanie? W aukcji nie dopatrzyłem się informacji o zasilaniu. Jaki zasięg ma ten nadajnik w stosunku do słuchawek bluetooth?

sprzedawca podaje 6-7 godzin nadajnik, ma wbudowany aku, zasieg jak typowy bluetooth do 10m. jak ktos szuka dluzej zawsze mozna kupic za kilkanascie zl zestaw ladujacy komorke (aby mial zlacze miniusb) na paluszki.

jesli chodzi o szczelnosc to urzadzenia sa tak male ze mozna jakiekolwiek ZABEZPIECZENIE stosowac. wiem ze to co pisze brzmi jak reklama.... ale sam szukalem takiego rozwiazania dosc dlugo a nadajnik od gitary mial 2 wady, antenka ktora o krzaki zachacza, masa ktora wbrew pozorom daje o sobie znac, dodatkowa ja mam sporo telefonow co nie sprzyja poszukiwaniom, a takie rozwiazanie pozwala mi nie sciagac sluchawek co 15 minut. w detektorach z zasobnikiem pod lokciem mialem nawet jeden zasobnik ze zdemontowanym glosnikiem i w jego miejsce wlozony nadajnik :):) zasilany z bategii detektora, co do tego nadajnika zobaczymy czy moze byc w trybie nadawania z podpietym ladowaniem, ponoc nie wszystkie wtedy nadaja.

a co do pytania o przelaczanie pomiedzy telefonem, to jesli ktos ma sluchawke ktora pracuje z kilkoma urzadzeniami to tak ale jesli z tylko jednym to juz sie nie da.

Ostatnio edytowano środa, 7 października 2009, 08:00 przez lamina, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 13:13 
Podporucznik
Podporucznik

Spróbuję z twoim zestawem i zobaczymy czy sprawdzi się - oby nie było tak iż dostanę sygnał 3 sekundy później. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 14:11 
Generał Broni
Generał Broni

Tak sobie czytam te dywagacje na temat sluchawek bezprzewodowych hmm - fajnie super gadzet, ale czy nie lepiej wydac pieniazki na dobre sluchawki na kablu. Czy szukanie sluchawek bezprzewodowych do F5 i innych wykrywaczy tej klasy nie jest zwyczjnie przerostem formy nad trescia. Jak na razie jedyny zestaw, ktory uwazam za godny uwagi to transmiter gitarowy T-Bone plus sluchawki bezprzewodowe z zasilaniem aku - ew. baterie AAA. Zestaw, testowalem z EX SE i musze zdegustowany stwierdzic, ze osobiscie nie przypadl mi do gustu niskie tony (EX byl na conduct) zwyczajnie brzmia strasznie, wyskokie hmm to juz inna bajka - calkiem przyjemny ton (EX na ferrous badz xterra). Co do nieszczesnego bluetooth'a opoznienia okrutne co przy minelabach powodowalo mysli samobojcze, ale jesli ktos lubi jego sprawa. Inaczej sprawa wyglada w bezprzwodowych sluchawkach dedykowanych do danego wykrywacza (V3 czy GMP - WS1 ew. WS3) - polecam. Tyle w temacie, kazdy kto bierze pod uwage zakup i strate pieniedzy na cuda typu bluetooth niech lepiej pomysli o dobrych sluchawkach z dobrym solidnym odpowiednio dlugim (rozciagliwym) kablem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 21:53 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jak pisałem powyżej, próbowałem słuchawek bezprzewodowych co prawda efekt kiepski bo słuchawki kiepskie (słabe pasmo przenoszenia)
Kolega BRAT próbował coś wyjaśnić na ten temat ale widzę że pomylił pasmo przenoszenia z czestotliwoscią odbioru ,a to nie jest to samo.
Nie mniej komfort że nie ciągnie się za nami kabel jest ogromny więc uważam że pomysł wart jest przemyślenia . Może w dobie prób i błędów komuś się uda. Tak nawiasem mówiąc to w swoim F5 dodałem małą plastykową obudowę w której umieściłem 12sz. baterii paluszków. Czyli zamiast jednej baterii 9v dałem zestaw 6x1.5v. Wydajnosci pradowa takiego zestawu jest znacznie wiekszy niż dedykowanych 9V. Problem z wzbudzaniem się wykrywki przy spadku napięcia zniknał. Wszystkim polecam ten dodatek ba naprawde warto. Nie potrzeba stosować akumulatorków bo wydajnosć takiego zestawu jest znakomita.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2009, 18:21 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Zastanawiam się nad zakupem f5-może dorzucicie koledzy garść uwag jak sprzęt się sprawuje...pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 00:04 
Plutonowy
Plutonowy

Odgrzewamy troszeczkę, lata jeszcze ktoś z tą wykrywką?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]