Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 11:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 16:07 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Prawda Panowie obroni się sama! Nie potrzebuje obrońców!

To po co tyle piszesz?

Cytuj:
To kłamstwo potrzebuje dobrych adwokatów!

... i długich wypowiedzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 17:54 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Miałem się nie wtrącać :roll: ale ktoś powinien pogodzić tych dwóch Panów i doprowadzić do kompromisu wszyscy na tym skorzystają :=
Obu Panom życzę spokoju i rozwagi w wypowiedziach na swój temat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 18:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

dara napisał(a):
Poza tym ta dyskusja przestała mnie bawić i nie mam zamiaru dalej w niej uczestniczyć. Jednak żeby nie być posądzony o tchórzostwo, powiem, że to dlatego, iż mierzi mnie lizusostwo we wszelkiej postaci które już zaczyna być aż nadto widoczne.

Nas nie bawila od samego poczatku
jakos nikt na PS ani nawet na Odkrywcy nigdy nie powiedzial ze dobrze zrobiles kupujac i wystawiajac nie swoje instrukcje a to juz powinno Ci dac do myslenia
co do kopania to wszyscy z tego forum kopia i to dosc intensywnie :)

pozdrawiam
i zycze Tobie owocnych poszukiwan jak rowniez duzo frajdy z zakupow :D z serwisu Allegro i oczwiscie dalszej owocnej sprzedazy
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 08:43 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

dara napisał(a):
Robi niestety też niewłaściwie odbiera fakty myśląc wciąż o nieszczęsnej instrukcji. Słowo „paser” Panie Robi używane było w kontekście jakoby nielegalnego sprowadzania wykrywaczy.

Wydaje mi się, że się wycofałem z tego posądzenia... Doczytaj sobie na górze... Jeśli nie doczytałeś, to jeszcze raz powtórze, że nie mam zastrzeżeń co do Twoich wykrywaczy - określenia "paser" użyłem w momencie, gdy nie napisałeś jeszcze żadnych wyjaśnień. :( Poza tym użyłem słów przypuszczalnie - z góry zastrzegając się, że nie znam sprawy. Po poznaniu sprawy wyrobiłem sobie zdanie, że nie jesteś paserem jeśli chodzi o wykrywacze, :idea więc zamknijmy ten temat... :anty

dara napisał(a):
Poza tym proste teoretyczne pytanie jakie Panu zadałem, nie doczekało się sensownej, rzeczowej odpowiedzi tylko pokrętnego mataczenia.

Nic pokrętnie ani niepokrętnie nie mataczę. To dyskusja, poczytaj sobie od góry jeszcze raz jak czegoś nie rozumiesz. Podałem Ci sensowną i rzeczową odpowiedź, nie moja wina, że do Ciebie nie trafia. :skromny Jeśli nie trafia, to napiszę wprost - z wykrywaczami OK, nie mam zastrzeżeń. Z instrukcją jest qpa, uważam, że postąpiłeś nieładnie (cokolwiek pod tym przysłówkiem się kryje) i koniec. :n

dara napisał(a):
I mówię to z całym szacunkiem dla Pan, bo nie zależy mi na kolejnym wrogu.

Ja Twoim wrogiem nie jestem i nie zamierzam być. O to się nie martw... Wyraziłem swoje zdanie na temat instrukcji i tyle. :skromny

dara napisał(a):
Jednak myślę, że na mimo wszystko zniżkę w proscan Pan ma wywalczoną. Tylko czy warto było?

Zniżkę? Nie zabiegam o to. Wszystkie interesy związane z poszukiwaniami robię pod prywatnym szyldem, a nie administratora serwisu poszukiwanieskarbow.com. I myślę, że tak jeszcze długo pozostanie. Stać mnie na to. :skromny

Warto było się opowiedzieć za tym, co mi podpowiada moje sumienie i poczucie dobrego smaku, a także zasady poszanowania cudzej pracy i własności. :za

dara napisał(a):
Niestety nie mogę dłużej Panowie z Wami dyskutować, bo nadchodzi weekend i chciałbym korzystając z zaoranych pól i resztki urlopu sprawdzić parę miejsc. Teoretykom pracy z wykrywaczem pozostawiam dalsze babranie się w tej sprawie. Temat jest już wyczerpany, ale pozostają możliwości dalszego oczerniania mnie na forum aby przypodobać się proscan.

Twoje zachowanie jest iście szatańskie - nie bronisz siebie, nie tłumaczysz swojego postępowania, tylko nas atakujesz, że bronimy proscana... W myśl, że najlepszą obroną jest atak. No cóż, można i tak. :n

dara napisał(a):
Dobre wydaje się też wmawianie innym, że Allegro działa bezprawnie i pomyliło się w tej sprawie. No, drzwi wydają się być jeszcze otwarte!

Wiesz co? To już mnie powoli zaczyna wkurzać... Odpowiem Twoim wyrażeniem - "pokrętnie mataczysz" - w załączniku fragment regulaminu allegro.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 09:38 
Szeregowy
Szeregowy

Cześć :pa

Nie interesuje mnie poszukiwanie skarbów bo to chyba grzebanie w ziemi a rolnikiem nie jestem :D
Zainteresowała mnie wasza dyskusja. Liznąłem trochę prawa, może pomogę?
Olewam dare, nie włażę w dupę bez mydła proscanowi to mam chłodne spojrzenie :ang
Proscan przejrzałem archiwa postów i widziałem że objechałeś dare równo! :wq Masz chyba coś świadczące o jego paserstwie i nielegalnym imporcie? :fon Jeśli nie to módl się aby ci sprawy nie założył. Zniesławienie jest karalne! Podobnie jak plucie na chodnik.Dowodem nie jest jakiś tam bzdetny kod HTML czy inne wyssane z palca badziewo. :kill Admin ma obowiązek udostępnić archiwum postów na żądanie policji! :cop Wystarczy że nazwiesz kogoś burakiem, czy sukinsynem w obecności trzeciej osoby i też masz przesrane! :o Wiec pokaż nam co na niego masz bo jestem bardzo ciekawy!! :que :que albo stary morda w kubeł bo gościu ma haka w razie czego :szu albo :gil

Rusiek
:pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 10:03 
Major
Major

Zabili go i uciekł. A może by tak kierować się zwyczajną przyzwoitością. A Ty "prawnik" nie wcinaj się bo zawsze gdy w np. w moje sprawy wkraczał jakiś prawnik lub urzędnik (nawet w dobrej wierze:( ) z dziecinnie prostych robiły się skomplikowane nie do zniesienia.
Przeglądałem archiwum z instrukcjami (oryginalnymi) i zauważyłem, że większość ma tzw. Copyright, czyli prawdopodobnie wymaga również zgody firmy na tłumaczenie. Jeszcze jeden dowód na to, że warto uczyć się jezyków obcych. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 10:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Rusiek,

Proponuję żeby się jednak nie wtrącał, skoro masz kłopoty ze zrozumieniem tego co zostało napisane i o co "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! chodzi. Tym bardziej że jest to forum poszukiwaczy, a świeżo zarejestrowanych kolesi Dary.

Te szubienice i ta "morda w kubeł" to są groźby karalne.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 11:22 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Rusiek napisał(a):
Dowodem nie jest jakiś tam bzdetny kod HTML czy inne wyssane z palca badziewo. :kill Admin ma obowiązek udostępnić archiwum postów na żądanie policji!

taa a admini nic tylko archiwum wykuwaja na kamiennych tablicach
wez sie zastanow co piszesz sam sobie przeczysz
i tu i tu jest html
a liznac to mozna wszystko ale nie "trochę prawa"

pozdrawiam
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 13:44 
Porucznik
Porucznik

Do PROSCANA:

A o kim ty mówisz jako o świerzo zarejestrowanych kolesiach ? Bo w tym temacie to ostatnio wypowiadało się tylko dwóch nowych użytkowników tego Forum. Ewentualnie odpowiadam: nie jestem i nigdy nie byłem NICZYIM kolesiem... :evil:

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 14:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Myślisz, że to było do Ciebie ?

A przeczytałeś nagłówek mojego ostatniego postu ? W ogóle go czytałeś ?

Jeśli jeszcze nie wiesz do kogo to się odnosi, to Ci wyjaśnię (tylko skup się):

Miałem na myśli kolegę "liżącego prawo", znawcę HTML-a, który jak sam wyznał nie jest poszukiwaczem (to skąd on się tu wziął ?) i zagroził, że zostanę zgilotynowany, tudzież powieszony jeśli nie będę trzymał "mordy w kubeł".

proscan

Nie będę chyba tutaj jakoś specjalnie odkrywczy, jeśli zaryzykuję przypuszczenie, że Rusiek i Dara to ta sama osoba.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 14:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Mój kupel kupił sobie ostatnio w reichu w komisie wykrywacz wikinkg jakiś tam. Kosztował gówniane pieniądze więc stwierdził, że zaryzykuje. Miał anglojęzyczną instrukcje obsługi w formie książeczki. Za jej tłumaczenie u studencika z biegłym angielskim z konsultacjami z nim (wyjaśnienie zwrotów typowych dla wykrywaczy) zapłacił 40 zł za tłumaczenie w wersji na dyskietce, za papierowe musiał by dopłacić 10 zł. Nie wiem po ile procsan sprzedaje swoje tłumaczenia i czy posiada wyłączność na tłumaczenie instrukcji w Polsce ale jeżeli ta cała sprawa wynikła o taką kwotę to ja przepraszam. A tak w sumie, jeśli na instrukcji proscana jest wyraźnie napisane, że kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie bez jego zgody jest zabronione bo to jego własność intelektualna i takie tam inne banały to dara postapił nieelegancko itd. ale jeśli takiego napisu na instrukcji nie ma to proscan sam sobie winien.
A tak w nawiasie moja wife tłumaczyła instrukcje do sprzętów AGD z włoskiego na polski i pieniądze za takie tłumaczenia to naprawdę niewielkie kwoty.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 16:12 
Porucznik
Porucznik

Proscan ja tylko chciałem mieć pewność. Moją wątpliwość wywołał fakt iż nie wiem jak został odebrany mój post, w którym pytam dara o Fałków ( potwierdzam że się tam wybieram i być może nawet spotkam tam się z dara), w kontekście użycia przez Ciebie liczby mnogiej. Ja na temat waszego sporu się już wypowiedziałem i nadal twierdzę że racja ( co do instrukcji) jest tylko i wyłącznie po Twojej stronie , ale pewne komentarze dotyczące tej sprawy to już coś zupełnie innego ( wiele z nich naprawdę potrafią urazić ). I tyle...

Pozdrawiam :P i postaram się być bardziej skupionym :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 16:25 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!

Dużo się wydarzyło, jeden mądry człowiek się odezwał – Kopi który jak widać trzeźwo patrzy na świat, widzi, że sprawa instrukcji jest tak marna, że nie warto tego tak roztrząsać. Mój apel do proscana o pokazanie dowodów na moją przestępczą działalność o której tyle pisał! – pozostał bez echa. Rusiek rzeczywiście lisnął trochę prawa, ale nie jestem pewny czy z tej właściwej, niezepsutej strony... Jednak dzięki Rusiek za przedstawienie jasno pewnych spraw!

Odpowiem Panu Robi, bo mimo, że prosiłem o nie wtrącanie się „adwokatów”, bo to sprawa między mną i proscan, zagalopował się w tym lizusostwie do proscan za daleko i nie zauważył, że to powoli staje się śmieszne. Panie Robi twierdzi Pan, że uzasadnione jest nazywanie mnie paserem, gdyż bezprawnie rozdaję instrukcje do XLT jakoby łamiąc w ten sposób prawa autorskie (których jednak proscan nie posiada, bo dawno by je pokazał)
To twierdzenie mogło by mieć sens, gdyby padło z ust człowieka, który nigdy nie złamał praw autorskich.
Łatwo jest udowodnić, że określenie paser bardziej pasuje do Pana niż do mnie. Dlaczego? –wszak używa Pan właśnie w tej chwili nielegalnej kopii systemu Windows, czasem, równie nielegalnego Office. Do tego 90% oprogramowania zainstalowanego na Pana komputerze jest nielegalne. Legalne jest tylko kilka programów które Pan dostał razem z np. nagrywarką i trochę wersji freeware. Słucha Pan łamiącej prawa autorskie muzyki w formacie MP3, czasem z pirackich płyt CD, ogląda filmy avi jeszcze przed ich oficjalną premierą. Jest Pan czynnym poszukiwaczem skarbów? Więc co Pan robi ze znalezioną starą monetą, chowa do kieszeni czy biegnie do np. muzeum. Co ze szczątkami militariów, zachowuje dla siebie, czy zgłasza na policję? Nie było głośno w mediach o takim szlachetnym człowieku dawno, dlatego sądzę, że Pan tak też nie postępuje. Dlatego proszę mnie nie pouczać co jest większym przestępstwem w dzisiejszym świecie: obrażanie kogoś, czy łamanie niepewnych praw autorskich i kto zasługuje na miano pasera. Skąd to wszystko wiem? - jestem informatykiem, od dawna propaguje oprogramowanie typu open source, jednak wiem jaka w praktyce wygląda w Polsce chronienie nawet udokumentowanych praw autorskich. Dałem Panu teoretyczne pytanie, ale pozostało bez odpowiedzi. Teraz proszę się wykazać w praktyce jaki jest Pan prawym obywatelem, dlaczego poucza innych, broni, jakoby wielce pokrzywdzonego proscan. Proszę o to zgodnie z teorią której się Pan dotychczas trzymał, że to oskarżony powinien udowodnić swoją niewinność. I bez bajek o OpenOffice, Linux, i oddawanie znalezisk państwu, bo akurat wszyscy wiemy jaka jest rzeczywistość.
Wtedy uwierzę, że tyle Pan mówi broni proscan, bo obraziłem Pana swym postępowaniem. Moim zdaniem lizusostwo i wazeliniarstwo do proscan przez Pana przemawia, nic ponadto!!
Prawda kole w oczy? Widzę Pana bezsilną wściekłość na mnie, przekleństwa cisnące się na usta. Ale mam nadzieję, że riposta nie będzie utrzymana w tym duchu. Będzie ciekawa, bo uniesie się Pan na wyżyny swojego prawego człowieczeństwa, i napiszę Pan coś bez: „dara powiedział...”.

Proscan, zapytam ostatni raz: masz dowody na moje nielegalne sprowadzanie wykrywaczy, mojego paserstwa o którym rozpowiadasz na forum??
Jeśli nie, moja odpowiedz będzie równie dosadna jak słowa Pana Rusiek...

Pozdrawiam!
Dara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 17:08 
Kapitan
Kapitan

Dara, kończ Waść, wstydu sobie oszczędź.

Zacząłeś swój biznes z wykrywaczami od dupy strony :n
Powinieneś najpierw zarejestrować się lub przynajmniej przeglądnąć to forum, wtedy zrozumiałbyś że
proscan to ogólnie szanowany uzytkownik tego forum i chętnie, bezinteresownie służy pomocą innym.
Mogłeś do każdego sprzedawanego wykrywacza kupić u proscana jego tłumaczenie instrukcji.
Cena wykrywacza nie wrosłaby znacząco a przy okazji zyskałbyś przychylność "monopolisty" :lol:
No ale Ty chciałeś się dorobić dodatkowo na samych instrukcjach :=
Ciekaw jestem kto Cię zrobił kwatermistrzem ? Na razie jesteś dupa nie kwatermistrz :lol:
i stanowczo za dużo piszesz :)
Co prawda wykrywacze masz ciekawe i cena jest akceptowalna ale po tym wszystkim, to nie wypada
u Ciebie ich kupować. Zreszta, chyba sam się już przekonałeś, że brak zainteresowania na aukcjach :)
Pisz tak dalej, to sobie tylko polepszysz :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 17:23 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Ciekaw jestem kto Cię zrobił kwatermistrzem ? Na razie jesteś dupa nie

Kwatermistrz to tytuł nominalny - oznacza że za osobą go posiadającą kryje się jakiś busines i czasami dobrze jest błąd ortograficzny!!! poprawkę na subiektywizm wypowiedzi.

Cytuj:
i stanowczo za dużo piszesz

Dużo to pół biedy, najgorsze że zupełnie bez sensu. Słowotok, który ma odwrócić kota ogonem i udowodnić że śnieg jest czarny.

Cytuj:
ale po tym wszystkim, to nie wypada Ciebie ich kupować.

Święte słowa.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]