Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 11:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 18:15 
Zybinek laleczny

Dara, sugerował bym, abyś się spokojnie zastanowił nad tym co zrobiłeś i jak to się nazywa.

Zamiast drwić z PROSCANA powinieneś go raczej przeprosić za swoje chamskie zachowanie. Tak, powtórzę jeszcze raz chamskie zachowanie!

Inaczej tego nazwać nie można - kupujesz jeden egzemplarz przetłumaczonej przez PROSCANA instrukcji za ileś tam zł, a następnie w cudowny sposób rozmnożone egzemplarze sprzedajesz na Allegro za 1/2 ceny zakupu u PROSCANA !

( Ewentualnie, do przyjęcia by było, gdybyś sprzedawał ten jeden zakupiony egz. ponieważ np. Ci się już znudził …..)

Człowieku, mając trochę poczucia godności i wstydu powinieneś się jak najszybciej wypisać z tego Forum, a nie przedłużać tej bezsensownej dyskusji.

Każdy zdrowy na umyśle uczestnik Forum wie i doskonale rozumie co zrobiłeś i jak to trzeba nazwać!

Niestety, manuale to nie są kartofle które wyrosły w polu, lecz zostały stworzone dzięki wiedzy, doświadczeniu i kwalifikacjom ludzi którzy je opracowali ( w tym tłumaczy ) a ty mały cwaniaczek próbujesz to wszystko zawłaszczyć i ukręcić na swym podłym postępowaniu trochę kasy!

Jeżeli pewnych rzeczy nie chcesz zrozumieć to żadna dyskusja w tej sprawie nic tu nie pomoże.

Aby pozbyć się chamstwa i cwaniactwa trzeba się jeszcze raz urodzić i wychować wśród ludzi cywilizowanych.

Swoimi wypowiedziami i poglądami dajesz świadectwo potwierdzające opinię cywilizowanych społeczeństw na temat polskich cwaniaczków, którzy ponoć szkłem tyłek wytrą aby zarobić parę groszy....

Radzę abyś się zastanowił nad poniższym tekstem ponieważ USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z dnia 23 lutego 1994 r.) (sprost.: z 1994, Nr 43, poz. 170, zm. z 1997 r. Nr 43, poz. 272 i Nr 88, poz. 554, z 2000, Nr 53, poz. 637) przewiduje za Twoje czyny stosowną odpowiedzialność.

I tak;

Rozdział 14

Odpowiedzialność karna

Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nagranie.

3. Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w inny sposób niż określony w ust. 1 lub 2 narusza cudze prawa autorskie lub prawa pokrewne określone w Art. 16, Art. 17, Art. 18, Art. 19 ust. 1 lub 2, Art. 20 ust. 1 i 2, Art. 40 ust. 1 lub 2, Art. 86, Art. 94 ust. 2 i Art. 97,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w ust. 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo działalność przestępną, określoną w ust. 1, organizuje lub nią kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.
4. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Art. 117. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom w celu rozpowszechnienia utrwala lub zwielokrotnia cudzy utwór w wersji oryginalnej lub w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
2. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo działalność przestępną, określoną w ust. 1, organizuje lub nią kieruje, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 122. Ściganie przestępstw określonych w Art. 115, Art. 116 ust. 1, 2 i 4, Art. 117 ust. 1, Art. 118 ust. 1, Art. 1181 oraz Art. 119 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Portal Allegro też nie gra uczciwie, gdyż pomaga upłynnić kradziony towar, myślę, że nie zdaje sobie sprawy z tego co robi ponieważ w prawie autorskim jest na takie postępowanie stosowny artykuł.

( Nawiasem mówiąc, obecni szefowie Allegro już mają kłopoty w postaci procesu z QXL Ricardo za nielegalne przejęcie firmy Allegro.)

Art. 118. 1. Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej przedmiot będący nośnikiem utworu, artystycznego wykonania, fonogramu, wideogramu rozpowszechnianego lub zwielokrotnionego bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom nabywa lub pomaga w jego zbyciu albo przedmiot ten przyjmuje lub pomaga w jego ukryciu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

2. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo działalność przestępną, określoną w ust. 1, organizuje lub nią kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 5.

3. Jeżeli na podstawie towarzyszących okoliczności sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 lub 2 powinien i może przypuszczać, że przedmiot został uzyskany za pomocą czynu zabronionego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Wspomnę tutaj również, że PROSCAN może dokuczyć Ci z okazji naruszenia USTAWY z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U.03.153.1503, 2003.11.28 zm. przen. Dz.U.02.197.1661, 2004.05.01 zm. Dz.U.04.96.959 (tekst jednolity).

Z tego co napisałeś wcześniej, zrozumiałem, że podobno prowadzisz działalność gospodarczą polegającą na importowaniu i sprzedawaniu wykrywaczy i w związku z tym podobnie jak PROSCAN odprowadzasz stosowne podatki...

Powinieneś więc dobrze wiedzieć co to jest czyn nieuczciwej konkurencji biorąc się za sprzedaż przetłumaczonych przez PROSCANA manuali....

Art. 3. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.
2. Czynami nieuczciwej konkurencji są w szczególności: wprowadzające w błąd oznaczenie przedsiębiorstwa, fałszywe lub oszukańcze oznaczenie pochodzenia geograficznego towarów albo usług, wprowadzające w błąd oznaczenie towarów lub usług, naruszenie tajemnicy przedsiębiorstwa, nakłanianie do rozwiązania lub niewykonania umowy, naśladownictwo produktów, pomawianie lub nieuczciwe zachwalanie, utrudnianie dostępu do rynku, przekupstwo osoby pełniącej funkcję publiczną, a także nieuczciwa lub zakazana reklama oraz organizowanie systemu sprzedaży lawinowej.

Myślę, że od Ciebie wykrywacza, nawet, gdyby był w super atrakcyjnej cenie to bym jednak nie kupił……

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 18:44 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Ręce mi opadają... Jak widać do dary jak grochem o ściane. Skoro stwierdził, że nie wygra na polu instrukcji, to się czepił mnie... :D

Tak gwoli informacji... cały soft, którego używam jest legalny :) Kosztuje kupę forsy, jest własnością firmy, w której pracuję (jak i komputer z którego piszę). I żadnych bajek o Linux'ach, OpenSource i innych cudakach nie będę nawijał... :skromny

Co do poszukiwań - możesz sobie uznać, że jestem poszukiwaczem-teoretykiem, który nie zna prawdziwych poszukiwań jak to określiłeś wyżej. W ten sposób nie odnoszę każdej monety do muzeum... bo ich nie znajduję. :D

I pamiętaj, że Ty MASZ UDOWODNIĆ, ŻE JESTEŚ NIEWINNY, a nie komuś, że to on jest winny. Odwracasz kota ogonem. :n

Twoje zachowanie naprawdę jest idiotyczne. Czy Ty chcesz zarabiać na tych wykrywaczach, czy nie? Wpadsz w konflikt z potencjalnym serwisantem Twojego sprzętu, pozwalasz ośmieszyć się i wytknąć sobie błędy na forum dyskusyjnym, które czytają Twoi potencjalni klienci. Mało tego, kłócisz się ze mną, mimo, że jestem człowiekiem spokojnym i staram się nie żywić do Ciebie urazy... Wszędzie robisz sobie wrogów...
Czy w ten sposób starasz sobie zrobić reklamę? Może weź zimny prysznic, ochłoń trochę i się zastanów nad wszystkim bo się bagno zrobiło niezłe i im dalej w to brniesz, tym... :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 21:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Nie mam dziś czasu więc szybko odpowiem, podgrzeje i tak już rumianą dyskusję:

Ta dyskusja ma sens, choć całkiem zeszła z tematu, do czegoś prowadzi, ale o tym potem.
Kwatermistrze, bo to sama ma proscan dla wyrównania poziomu dyskusji, która jednak się wciąż nie wywiązuje...
Nie zależy mi na przymilaniu się proscan dla dobra klientów, bo moi klienci pozostają dla niego anonimowi.
Robi – OK! – wykorzystałeś pozostawioną furtkę, nie chciałem Cię obrazić tylko zaprezentować polskie realia i hipokryzję walczących ze złym dara.

Może tylko przy skrzacie zybinku warto się zatrzymać. No, cóż zacytowałeś trochę paragrafów, w części już nieaktualnych, tobie całkowicie obcych. Twoją bronią obrażanie innych niewyszukanymi epitetami i co więcej? Wielkie nic... Jeśli taki jesteś na co dzień, to jesteś osobą dość toksyczną. Gdybym podejrzewał cię o więcej inteligencji pomyślałbym, że próbujesz wyprowadzić mnie z równowagi, aby zaczął przeklinać i obrażać szanownych czytelników forum. Może wtedy powiedziałbym, że to właśnie twoja retoryka świadczy o miernym cwaniactwie, chamstwie i braku ogłady o jaki mnie posądzasz? Jednak pozostanę spokojny i tego nie powiem, bo zapewniam cię, żaden z twoich zarzutów nie jest prawdziwy.
Zybinku, liczę że wykrzeszesz z siebie coś więcej niż tą marność...

Pozdrawiam gorąco!
dara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2004, 22:22 
Moderator
Moderator

dara spasuj...
wszyscy tu znaja i szanuja Proscana za jego fachowosc i czesto bezinteresowna uczynnosc,sam /jako twoj kolega po fachu-tez handluje sprzetem/ z niej , i z jego porad korzystalem.

wrocmy do poczatku-Proscan ma do Ciebie zal za instrukcje- i slusznie ale znajac go sadze ze wystarczy pewna "skrucha"
z twojej strony i zostaniecie partnerami w interesie, w ktorym on moze ci wiele pomoc.

co do twego importu detektorow-sadze ze ktos napisal to troche zbyt emocjonalnie,co niepotrzebnie rozjatrzylo sprawe,
nikt raczej nie ma wgladu w twoja dokumentacje,wiec...

Moja rada PAX panowie PAX

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 10:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Oczywiście, jms-bytom masz pewną rację. Zrobiłem źle, wyrażam skruchę! Naprawdę! Jeśli obraziłem czyjeś uczucia, przepraszam! Jednak dalej mam zamiar rozdawać instrukcje do XLT i niedługo innych wykrywaczy, jednak nie (niby) proscan autorstwa. Rozdaje jako plik Word. Sprzedaję wydrukowaną i oprawioną – tylko teoretycznie bo nie sprzedałem żadnej i nie zależy mi na sprzedaniu.

Nie neguje, że proscan pomaga innym itp. Jednak czy to daje mu prawo do pisania o mnie kłamstw, że nielegalnie sprowadzam wykrywacze itd. z całym zasobem obraźliwych epitetów? Czy nie jest to raczej walka z konkurencją? – wszak proscan sam wykrywacze sprzedaje...

Pozdrawiam
dara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 10:51 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Dobra, starczy tego cyrku, bo najpierw dara byl wkurzajacy, szybko stal sie zenujacy, a teraz juz tylko przynudza - i to mimo jego zapewnien o skonczonej dyskusji, opuszczeniu tego forum, etc. Widac nalezy do ludzi, ktorzy musza stac w centrum uwagi. Nie zbanuje go, poniewaz nie chce dawac pokarmu jego kompleksom i manii przesladowczej, ze zwalcza sie go "jedynego prawego" cenzura, metodami z PRL, itd. itp.

Z tego powodu moj apel do Wszystkich: ignorujmy od zaraz ta nieszczesliwa osobe we wszystkich jej akcjach i wypowiedziach. Niewazne jakie nowe rewelacje i brednie nam zaserwuje: zadnej reakcji !

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 10:57 
Templariusz

Bravo Kuba !!!!!

Nareszcie ktoś podszedł do całej sprawy, tak jak powinno się do niej podejsć :D :zdr
Proponuję jeszcze dla porządku zamknąć temat, żeby nie rozwijać go bezsensownie dalej

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 11:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Bacchus dlaczego próbujesz ograniczyć wolność wypowiedzi metodami z PRL-u? Może właśnie niezaspokojona żądza bycia w centrum posiadania choć mizernej władzy pcha Cię to tego? Pamiętaj: w innych dopatrujemy się własnych kompleksów, mani itp. Ale to temat na forum psychologiczne.

Czas kończyć: proscan, pomyśl zanim coś o kimś powiesz, szczególnie kłamstwo.
Czas kończyć: bo tyle zamówień na wykrywacze jakie otrzymałem, to długo nie zdążę zrealizować, choć wcale nie było to moim celem.

Było mi bardzo miło!
Oczywiście w miarę wolnego czasu będę tu zaglądał, może jeszcze ktoś powie coś ciekawego?

Życzę szczęścia!
dara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 13:57 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Dobra, starczy tego cyrku, bo najpierw dara byl wkurzajacy, szybko stal sie zenujacy, a teraz juz tylko przynudza - i to mimo jego zapewnien o skonczonej dyskusji, opuszczeniu tego forum, etc. Widac nalezy do ludzi, ktorzy musza stac w centrum uwagi. Nie zbanuje go, poniewaz nie chce dawac pokarmu jego kompleksom i manii przesladowczej, ze zwalcza sie go "jedynego prawego" cenzura, metodami z PRL, itd. itp.

Z tego powodu moj apel do Wszystkich: ignorujmy od zaraz ta nieszczesliwa osobe we wszystkich jej akcjach i wypowiedziach. Niewazne jakie nowe rewelacje i brednie nam zaserwuje: zadnej reakcji !

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 14:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Absolutnie nie popierając żadnej ze stron tego konfliktu stwierdzam: zrobiło sie bardzo nieprzyjemnie i wręcz prostacko. Proponuję zamknąć już ten wątek bo trąca dziecinadą.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 września 2004, 21:35 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ale bzdety brrrr :n :n

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]