Teraz jest sobota, 6 września 2025, 17:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2010, 00:58 
Podporucznik
Podporucznik

Ja dla odmiany oficjalnie proszę o zdegradowanie mnie do stopnia szeregowca, żeby nikt mnie nie posądził, że robienie kariery w armii może być dla mnie motywacją do pisania odpowiedzi :1

C........ , policz tematy w których się wypowiadałem ;)

Zdzichu, zachowaj siły i koncept na wkrótce :calus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2010, 11:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Ja proponuję tą wypowiedź:

Nie znając urządzenia, ale mając o nim jednak garść informacji patrzy się na to chodnym okiem. Widać co jest a co nie jest wygodne.

Zgłosić do plebiscytu Srebrne Usta 2011.

:)

Pozdrawiam
TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2010, 14:17 
Podporucznik
Podporucznik

Bez konkursu abonentów ogłaszam Cie zwycięzcą :fon
W nagrodę możesz otrzymać parę słupków zapałek, żebyś mógł przy pomocy pozyskanych pudełek rozbudować o nowe regały swój magazyn na podzespoły elektroniczne.

P.S.
Kiedy chodziłem do podstawówki też sklejaliśmy pudełka po zapałkach żeby w nich trzymać części... pozyskane nielegalnie z zakładów pracy.
Ech, były czasy... Łza się w oku kręci...
;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 00:25 
Kapral
Kapral

No dobra. Siedzę tutaj od dłuższego czasu. Nie piszę . Czytam i chłonę wiedzę. Jak czas pozwala to ACE 250 i w teren. Nawet nie bardzo mnie wk.......ia te bla bla bla kol. Brzęczyszczykiewicza. Widzę tu tylko PR . Nic więcej. Masz już ten superhiper wykrywacz ??? Jak zrobisz to się pochwal. Bo na razie to kolego pierniczysz o d.... maryni.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 12:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

mnie ciekawi co brali projektanci . sprzet ma wybitnie własciwości antyterenowe . trzy osobne zródła zasilania akumulatorowego , sposob składania i łacznosc bezprzewodowa między cewką a prockami.do tego identyfikacja graficzna jak w prostych m-labach a nie w gornej półce . .rynek przyjał chyba nowinke własciwie. o ile drozszych e-tracow i visionow jest duzo ,o tyle tych gadzetow z fajerwerkami pewnie kilka.pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 13:45 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Niestety jesteś kolejną osobą, która wypowiada się w temacie, którego nie zna. Z czasem będzie coraz więcej użytkowników Deusa, na razie problemem jest tylko jego dostępność a to powinno się zmienić już wkrótce. W Deusie nie ma żadnych fajerwerków, jest wszystko lub prawie wszystko to co trzeba. Miałem zarówno E-Traca jak i Spectrę V3, i rozstałem się z nimi szybko i z ulgą. Deus stał się moim głównym wykrywaczem i mam nadzieję, że pozostanie na długo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 13:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

miraul napisał(a):
mnie ciekawi co brali projektanci . sprzet ma wybitnie własciwości antyterenowe .

Byłeś kolego z nim w terenie ? Co Ci w sposobie jego składania nie pasuje? Rozwiń myśl.
Co w łączności bezprzewodowej Ci nie pasi ?
Czy może raczej to że waga w porównaniu z innymi topowymi spadła dwukrotnie ?
Jak wywnioskowałeś że jest tylko kilku użytkowników ? Ja na przykład osobiście spotykam ok. dziesięciu i co tydzień widzę kogoś kto zmienił maszynę na deusa.
Zmian z tego co wiem dokonali też ludzie znani w światku detektorystycznym w UK, a oni raczej nie dadzą sobie byle co wcisnąć.
Tak więc kolego radzę złapać swojego smętka czy też garrecika, iść w pola i nie martwić się o to co brali projektanci, bo pewnie nigdy się osobiście tego nie dowiesz.

PS.
W UK nie dostaniesz od ręki deusa, nie ma szans. Możesz co najwyżej się zapisać na listę oczekujących. W Regtonie (dealer) masz minimum czekania 3 miesiące.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 21:21 
Podporucznik
Podporucznik

Kiedy na rynku debiutował Fiat Palio, zapotrzebowanie na ten model zaskoczyło koncern, powstały społeczne kolejki i ludzie czekali na odbiór całymi miesiącami. "Niedostępność" tylko podsycała pożądanie i napędzała nowych klientów. W tym samym roku Daewoo zaczęło sprzedawać odpowiednik - Lanosa. Bez fajerwerków, kolejek, bez nadzwyczajnego oczekiwania. Wyprodukowano i sprzedano ogromne ilości i jednego i drugiego auta, w kilku wersjach wyprodukowanych przez ładne kilka lat.
Minęło ponad 10 lat. Lanosa nadal można bardzo często spotkać, jak Polska długa i szeroka. A Palio - czasami gdzieś się trafi, mimo że Fiat to lepsza marka samochodowa niż Daewoo, przynajmniej wówczas.

Denar, o ile pamiętam, to V3 miałeś dłużej (nie mogłeś znaleźć chętnego) niż używasz Deusa?
Naturalnie Minelab czy White's są dla Ciebie "gorsze", bo oficjalnym kanałem Minelaba jak również Whitesa na Polskę jest konkurencyjny Viking a nie Denar. Skoro udało Ci się dogadać finansowo z XP i zarabiasz na tym, to przecież nawet dziecko zrozumie Twoje preferencje :)
W tym kontekście twoje wychwalanie XP oraz Tesoro i ganienie Minelaba oraz Whitesa na forach, gdzie sugerujesz swoje opinie UŻYTKOWNIKA, ma wiarygodność =0, bez względu na to ile jest w tym prawdy. Bo nie jesteś bezstronny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 22:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

HERKOMPENDERETYK napisał(a):
Byłeś kolego z nim w terenie ? Co Ci w sposobie jego składania nie pasuje? Rozwiń myśl.
Co w łączności bezprzewodowej Ci nie pasi ?
Czy może raczej to że waga w porównaniu z innymi topowymi spadła dwukrotnie ?
Jak wywnioskowałeś że jest tylko kilku użytkowników ? Ja na przykład osobiście spotykam ok. dziesięciu i co tydzień widzę kogoś kto zmienił maszynę na deusa.
Zmian z tego co wiem dokonali też ludzie znani w światku detektorystycznym w UK, a oni raczej nie dadzą sobie byle co wcisnąć.
Tak więc kolego radzę złapać swojego smętka czy też garrecika, iść w pola i nie martwić się o to co brali projektanci, bo pewnie nigdy się osobiście tego nie dowiesz.

PS.
W UK nie dostaniesz od ręki deusa, nie ma szans. Możesz co najwyżej się zapisać na listę oczekujących. W Regtonie (dealer) masz minimum czekania 3 miesiące.

Pozdr.

składanie tego czegos jest tak pomyslane ze na pewno sie zj....ie. kazdy kto spedzil troche czasu z sprzetem w terenie to widzi- ale to mało wazne - wkoncu nie trzeba skaładac .
łacznosc bezprzewodowa jest bardziej podatna na zakłócenia - czyli klasyczne zamienienie siekierki na kijek
spotykasz moze w uk - bo w Polsce nikt powazny z tym nielata / dealera nie licze
garecika czy smetka jak masz to sobie wsadz w cztery litery , bo ja takowych nieposiadam wiec nie pomoge. mam na stanie zawsze kilka piszczydeł ,ale nie ma wsrod nich niczego dla początkujacych ani dla niedzielnych gadżeciaży. bez pozdrowien

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 23:45 
Generał Broni
Generał Broni

skladanie na pewno sie zje.ie po czym to wywnioskowales, prawie identyczne rozwiazanie jak w Exach/Etracach nic nowego sie nie pokazalo, no moze o tyle lepiej, ze minelaba nie moglem zlozyc do takich rozmiarow, bezprzewodowosc - zaklocenia wiesz i sprawdziles to, ma sie rozumiec? Musze powiedziec, ze nic takiego sie nie dzieje, na ostatnim zorganizowanym wypadzie, gdzie na rzymskim poletku trafiono "hot spot" (czyt. ok 30-40tu ludzi na obszrze ok 100m2) to wlasnie wlasciciele Deusow nie narzekali na zaklocenie, co niestety paru kolegom z Exami (wlaczajac Neil'a Jons'a - "slow n low" z Etracem) mialo sporo problemow. Co wg Ciebie oznacza okreslenie "terenowy"? Bieznik - kostke pod cewka? To wlasnie do tej pory przedzierajac sie przez krzaki najbardziej irytujaca rzecza byl pier......y kabel od sluchawek, ktory sie o cos zaczepial, albo wyrwany kabel na wyjsciu z cewki (zapytaj Proscana ile razy naprawial takie defekty, nie wspominajac o tym ile razy elektronika (wyswietlacz) dostal z bata od jakies witki, w Deusie elektronike (pilota) mam na tzw. "arm bandzie" - zapozyczonym z Iphon'a wiec chlopie, nie napinaj sie, nie wrzucaj glupot, tak zeby tylko cos napisac, jesli nie masz o czyms zbytnio pojecia. Co do ilosci Etracow/V3, powiedz mi prosze jak dlugo te dwa sprzety sa na rynku? Etrac pare lat, Spectra jakies 1,5 roku, a Deus? U Denara byly dwa jeden zachowal dla siebie, drugi sprzedal. Powiedz mi jak spadaja ceny tych wykrywaczy? Etrac stracil stosunkowo niewiele, Spectra z 1400 funtow do kupienia czasami za 650 - czyli polowa jej poczatkowej wartosci.
Do B... Lanos - stosunkowo tanie auto dostepne dla mas, ale czy to oznacza, ze jest lepszy od innych? Jesli tak byloby to Fiat 126p, ktorego na rynku bylo najwiecej, oznaczaloby to, ze jest to dobre auto w stosaunkowo dobrych pieniadzach, mianowicie NIE rzeczywistosc byla troszke inna, byla to cholerna konserwa (swoja droga mile wspominam), na ktora mogl sobie pozwolic osobnik z nizbyt grubym portfelem. Wcale nie mysle, ze Deus stanie sie powszechnie uzytkowanym sprzetem, tak samo jak to ma miejsce w przypadku Etraca/Exa (nie mow mi tylko, ze jest ich w cholere - bo nie uwierze - z tego co widac na polskich forach niewielu jest uzytkownikow, chetnych do dzielenia sie doswiadczeniami, no chyba, ze taka jest juz natura co niektorych, ze maja alergie do dzielenia sie czymkolwiek), wszyscy zdajemy sobie sprawe z tego, ze w przypadku tych wykrywaczy, to cena jest bariera, czy slusznie taka wysoka, mysle ze to juz temat na inna dyskusje. Jesli nas na cos nie stac, pozostaje nienawidzic - jak tak mam bynajmniej z Ferrari (nigdy pewnie go nie kupie, wiec na pocieszenie pozostaje sobie powtarzac, ze za duzo pali i siedzenia niewygodne).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 00:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

widze ze jakaś nowa religia . poza wszelka krytyka . jak juz z nimi codziennie śpicie uważajcie żeby wam sie akumulatorki nie rozlały .
cewka z osobnym zasilaniem połaczone radiowo - mega bzdura . 3 osobne dedykowane akumulatory - pochodzisz troche dłuzej to zrozumiesz ze też. identyfikacja wizualna -jak na wykrywke wzrokowa -kiepska
spectra za 3 klocki ? poprosze.
każdy kto lata na powaznie nie ma problemu z zainwestowaniem takich kwot jak za deusa w sprzet. kolejne przewidzenia usera "elitarnego " sprzętu.
jak by gadzeciarstwo nie mąciło wam głowach -widzielibyscie że absolutnie każda wykrywka ma mnostwo wad- które mocno ograniczja jej stosowania do okreslonych celów, ale jednoczesnie zalety pozwalaja niektórym z nich błyszczeć w okreslonych sytuacjach . o wadach swoich wykrywek mogłym mowic duzo -ale zelety na okreslonych miejscowkach je rekompensują
miejscowka na ktorej deus bedzie z pewnością błyszczał to plaza pełna blondynek -tylko nie zapomnijcie akcesorii jak czapeczka z napisem biemdablju...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 01:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

miraul napisał(a):
składanie tego czegos jest tak pomyslane ze na pewno sie zj....ie.

Mamy nowego pretendenta do tytułu "Złote Usta 2011"

Walka zapowiada się ostra, Brzęczek na pewno tak łatwo pierwszeństwa nie odda.

Przypomnijmy:

Brzęczyszczykiewicz napisał(a):
Nie znając urządzenia, ale mając o nim jednak garść informacji patrzy się na to chodnym okiem. Widać co jest a co nie jest wygodne.

Ostatnio edytowano czwartek, 9 września 2010, 01:08 przez Darioushz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 01:07 
Podporucznik
Podporucznik

C... znowu nie zrozumiałeś. Jakaś epidemia, czy może jesteście z hetero bliźniakami jednojajowymi? ;)
Odniosłem się do postu hetero, w którym napisał ze w UK trzeba na Deusa czekać 3 miesiące, bo (w domyśle) taki jest pożądany. I na to podałem przykład, ze taka niedostępność spowodowana kłopotami produkcyjnymi (oby nie z jakością), albo stymulowana, w celu wywołania ssania na rynku, nijak się ma do tego, co produkt sobą reprezentuje, więc nie należy podawać tego jako dowodu na klasę urządzenia. Na pewno sprzęt jest dobry, ale... no właśnie, nie przesadzajmy. Sprzęty po 5000zł wszystkie są dobre. Oby w tej cenie było jak najwięcej użytecznej jakości a jak najmniej opłaty za wyróżnianie się.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 01:16 
Generał Broni
Generał Broni

Do B... :1

Do Miraul

[ img ]

[ img ]

WYBOR NALEZY DO CIEBIE!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 08:57 
Generał Broni
Generał Broni

cehaigrek
No co ty ?? Przecież w kobiecie liczy się bogate wnętrze - wygląd nie ważny ;)

Z detektorami jest tak samo :1

Przepraszam za :offf

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]