Teraz jest sobota, 6 września 2025, 16:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 września 2010, 19:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie potrzeba kabury na pasku, wystarczy kabura powyżej nadgarstka, wygodniejsza.
W ręku sztyca a na niej cewka i tyle, trochę ponad 800 gramów, rewelacja.
Ładowanie jest kapitalne, dwie godziny i mamy naładowane wszystko na 3-4 wypady, super sprawa.
Miałem Minelaba i ładowałem całą noc a i tak musiałem zabierać dodatkowy zasobnik z bateriami i po 4-5 godzinach zmiana, bo akumulatorki padały.

Brzęczek , nie męczy Cię to ?
Wiem , wiem , na pewno irytuje Cię że wchodzą nowe technologie do których się nawet nie zbliżysz, więc postanowiłeś je chociaż fałszywie obsmarować ile tylko się da.
Myślisz że dzięki temu może się ktoś wstrzyma z zakupem i sięgnie po Twój produkt ? ( o ile powstanie).
Niestety nie ma powrotu do maszyn parowych a pewnie coś takiego budujesz. Postęp techniczny idzie do przodu i jeżeli nie nadążasz to pozostaje Ci na nim psy wieszać i się miotać ze złości. To tyle Brzęczek.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 września 2010, 21:13 
Klucznik z Klucz

Witam
No bylem ciekaw osiągów tego nowego cuda.Wszystko tu przeczytałem i dalej nic nie wiem.No wezmie na dyskr.puszkę od piwa wiecej jak z 60 cm? a monete srebrna z 40 cm?jak nie to badziew taki jak reszta tych Waszych Min,DFX,F75.Wydaje mi sie ze dopóki nie wejdzie wykrywacz na innych zasadach detekcji ,to nie będzie przełomu.No a u Kellyco jest nowa gwiazda za 5000$,podobno znow rewelacja.
A ten wasz spór to przeniescie na NK
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 września 2010, 21:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

pomijając polskie produkty(obecne i przyszłe ) w czym ta wykrywka jest niby lepsza od topowych wykrywek innych firm ? jedyne co wprowadzono to udziwnino i skomplikowano mechanike(in minus) oraz wprowadzono bezprzewodowosc. w detekcji ile poszli do przodu?
samo nasuwa sie porównanie z innym wspanialym dzielem francuskiej inżynierii velsatisem -pełnym gadzetów ,kontrowersyjnym cudem odrzuconym przez rynek.

ps . ilekroć spotykam latynowską (włoską ,francuską etc .) technikę mam wrażenie iż w pracy za dużo myślą o j.....u ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 września 2010, 21:36 
Generał Broni
Generał Broni

DZIAD napisał(a):
a monete srebrna z 40 cm?j
Klucznik z Klucz

Jaką monetę? 5 marek pruskich czy srebrnego solida?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 września 2010, 22:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

DZIAD napisał(a):
Wydaje mi sie ze dopóki nie wejdzie wykrywacz na innych zasadach detekcji ,to nie będzie przełomu.

Słusznie - najlepiej w ramach innowacji wytresować dżdżownicę Nie wiem co prawda jaką ma maksymalną głębokość penetracji, ale sądzę, że te 40 cm na denarka to z palcem w nosie.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 01:08 
Generał Broni
Generał Broni

lepszy w tresurze jest kret, ale uwaga jako, ze slepy to namierzanie jest slabiutke, w dzdzownice nie wierze, gdyz potrafia czasami na ryby wyskoczyc. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 10:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

cehaigrek napisał(a):
lepszy w tresurze jest kret, ale uwaga jako, ze slepy to namierzanie jest slabiutke, w dzdzownice nie wierze, gdyz potrafia czasami na ryby wyskoczyc. ;)

:1 :1 Tym bardziej, że rybka lubi pływać, a nie ma nic gorszego niż nawalony "detektor" :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 19:03 
Generał Broni
Generał Broni

"nawalony" detektor to koszmar, czas reakcji u takiego bardzo slaby, wskazania ID celu kiepskie, no i baterie wtedy juz dosc szybko siadaja i nie ma znaczenia, czy to akumulatorki, czy alkaiczne, a zeby go spowrotem naladowac to co najmniej jeden dzien potrzebny, no chyba, ze slabe osiagi nam nie przeszkadzaja i pracujemy w stanie ciaglego "rozladowania" :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 21:45 
Klucznik z Klucz

Kolego Lipek,Idel,Cehaigrek-pytam o konkret to mi piszecie o dzdzownicach,kretach,pruskich monetach.Widac ze to jednak nie rewela ten Deus.Dyskusja przypomina mi dyskusję jak pojawil sie Minelab Ex,tez miało być tak pięknie.

Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 21:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

DZIAD napisał(a):
Kolego Lipek,Idel,Cehaigrek-pytam o konkret to mi piszecie o dzdzownicach,kretach,pruskich monetach.

Klucznik z Klucz

A co mamy podać Ci gotowy algorytm na produkcję nowoczesnego i innowacyjnego detektora :que
Coś na zasadzie przepisu na ciasto drożdżowe: ... weź dziewkę kuchenną i każ jej przetrzeć mąki, następnie... itp, itd (bo zapomniałem jak to dalej szło) :bir

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2010, 07:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

DZIAD, odpowiadając na Twoje pytania Deus wykrywa puszkę denkiem na ok. 55 cm a monetę rublową, srebrną 36 mm na około 43 cm. To na ustawieniach z dyskryminacją i podniesioną czułością do 97.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2010, 11:17 
Podporucznik
Podporucznik

Rozumiem, że w powietrzu, skoro nie zaznaczono inaczej. Tylko w takim przypadku nie potrzebny detektor, a siatka na motyle ;)
Co oznacza "około"? Jaki jest błąd pomiaru odległości?

To co piszesz jest bardzo interesujące, szczególnie w świetle Twojej własnej wypowiedzi w drugim poście na tej stronie:
http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewt ... 1691b6c989
Nomen omen też na temat XP :1
Nie, nie szukałem haka. Chciałem zobaczyć parametry tego rubla, i w pisałem w google "rubel srebro 36mm". To google Cię zawstydził, nie ja :)
Bardzo wszystkim polecam lekturę tamtego wątku na Thesaurusie, sprzed zaledwie roku z hakiem :1 I "niech stanie się jasność" :lol:

----

Znalazłem: srebrny rubel 36mm, 20,4grama

Pomiary zasięgu w powietrzu nijak się mają do zdolności detekcyjnych w gruncie. Korelacja oczywiście jest, ale znikoma. Zakop tę monetę na 35 cm w naturalnie wilgotnym gruncie (ani nie mokrym, ani nie suchym), dobrze ubij ziemię z wyrównaniem terenu, przykryj trawą i sprawdź.
Dla porównania, "stary rzęch" XLT wykrywa w wilgotnym przydomowym ogródku, przy gain ustawionym na 8-9, czyli 50% (z powodu zakłóceń przemysłowych nie da się więcej) srebrną monetę 200zł PRL lichej próby 625 o średnicy 31mm (25% mniejsza powierzchnia) i wadze 14g (o 1/3 mniejsza waga) z trudem z 30cm+. "+" oznacza że jest to faktycznie wielkość nieco większa, ponieważ nie sposób idealnie dobrać głębokość w gruncie pod trawą. Sygnał sygnał dyskryminacji "głęboki prawdopodobny kolor", powtarzalny. Dyskryminacja, nie statyk! Przy czym trzeba go mieć ustawionego na głębokie obiekty.
Z tego wynika że na Twojego rubla w tych samych warunkach XLT zareagowałby podobnie z odległości 32-33cm+.
Jeśli uzyskasz więc w czarnej ziemi + poniżej 15cm glina, wyraźny (nie taki, który się normalnie w polu o średnim zaśmieceniu lekceważy) sygnał "kopać" z 35cm, nawet na więcej niz standardowej czułości, to będzie można powiedzieć, że Deus jest co najmniej tak samo dobry jak XLT. Oczywiście nic nie zastąpi bezpośredniego porównania na tym samym obiekcie w tym samym momencie (identyczne: grunt, wilgotność, odległość), ale zawsze to jakieś porównanie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2010, 13:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

witam można ten filmek potraktować jako małą wskazówkę (wiadro w filmiku 24 cm)
http://video.yandex.ru/users/mdet/view/29
ta duża srebrna tych samych warunkach 33-34 max

Ostatnio edytowano niedziela, 26 września 2010, 21:31 przez SiD, łącznie edytowano 2 razy
Proszę nie umieszczać obrazków ie związanych z tematem dyskusji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2010, 13:47 
Generał Broni
Generał Broni

Denar ustaw w programie 4tym "pitch" sens na max "99", reactivity zjedz na "0", audio response na "5", trzeba troszke zwolnic przy szukaniu, ale glebokosc :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2010, 14:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

zdzichu 229, w teście z wiadrem Rosjanie używają nie tych programów, których ja używam ponadto używają ustawień fabrycznych ze zmienionym GB i najprawdopodobniej na fabryczunym ustawieniu czułości 90. Czułość 90 a 99 to kosmiczna różnica.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]