Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 22:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 września 2004, 17:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wykrywacze Viking wprowadzone przeze mnie na rynek polski w 1994 r. sprawdziły się w swoim czasie. Przypomnę, że wtedy dostępne były tylko wykrywacze Rambo Armanda, świebodzickie Chronosy, mało znane wówczas jeszcze C-scope'y i był to początek sprowadzania markowych wykrywaczy z Kellyco.
Fanty były jeszcze liczne w okopach i wiele osób, które znam, używając Vikingów dorobiły się mieszkań i samochodów. Ten czas skończył się na przełomie wieków, kiedy w dziedzinę wykrywaczy wszedł wilczy kapitalizm i w internecie anonimowo można było wszystko zgnoić. Czy pamiętacie aferę na tym forum z "producentem" podszywającym się pod zadowolonego klienta i stwierdzającym jak to jego produkt jest o wiele lepszy od Vikinga 6DX2. Ja wówczas zachowałem milczenie a wątek ten został chyba później usunięty z forum. Takich przykładów walki nieuczciwej konkurencji było bardzo wiele. Te nieprzyjemne historie nie były mi do niczego potrzebne, ale ponieważ f-ma Viking (której w Polse nawet nazwę ukradziono) tutaj bronić się nie może, musiałem czasami występować w jej obronie.
Osobiście nie widzę dużej możliwościami przed produktami tej f-my w Polsce, wystarczy policzyć VK40, który ma tak rzadko obecnie spotykany tryb statyczny obok dynamicznego,musiałby kosztować prawie 2000 zł a najtańszy Viking 1 ok. 670 zł. Porównując z natarczywie reklamowanym produktem lokalnym nie ma szans i taka jest rzeczywistość.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 września 2004, 21:05 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Denar napisał(a):
Czy pamiętacie aferę na tym forum z "producentem"

Dla Ciebie i dla nas nadal "Wiodacym Producentem", ok ? :he

Cytuj:
Czy pamiętacie aferę na tym forum z "producentem" podszywającym się pod zadowolonego klienta i stwierdzającym jak to jego produkt jest o wiele lepszy od Vikinga 6DX2. Ja wówczas zachowałem milczenie a wątek ten został chyba później usunięty z forum.

Ten watek nie zostal usuniety, bo i dlaczego. Takie kwiatki trzeba pozostawic dla przyszlych pokolen. Tutaj jest poczatek: http://poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=3447, a tutaj koniec historii: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=3681&start=0

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]