Teraz jest środa, 17 września 2025, 17:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Broń użyta w środowym zamachu pochodzi sprzed II wojny..
PostNapisane: czwartek, 21 października 2010, 22:11 
Podporucznik
Podporucznik

Lokalizacja: Sanok, beskid niski zachodni zawsze, słowacja narazie krak
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1b1a2

"gdy chybił, zaatakował go paralizatorem"
"Ma podwójne obywatelstwo: polskie i kanadyjskie, bowiem przez lata pracował w Kanadzie"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 października 2010, 15:59 
Moderator
Moderator

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 października 2010, 20:17 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Pierwszego dnia wszędzie mówiono, że to broń gazowa przerobiona na prawdziwą...i nagle ni stąd, ni zowąd zamieniła się w zabytkową broń. Nie wierzę w to.
Przeróbka broni z gazowej wymaga speców - wątpliwe, czy amator potrafiłby to. Wniosek - miał wspólników. Przypuszczam, że cudowna metamorfoza narzędzia zbrodni ma służyć ich kryciu. Możliwe, że przy okazji chce się przywalić kolekcjonerom oraz - jak ktoś wspomniał - zrzucić z policji konieczność dochodzenia, skąd ją wziął.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 października 2010, 21:42 
Moderator
Moderator

kobuz napisał(a):
Pierwszego dnia wszędzie mówiono, że to broń gazowa przerobiona na prawdziwą...i nagle ni stąd, ni zowąd zamieniła się w zabytkową broń. Nie wierzę w to.
Przeróbka broni z gazowej wymaga speców - wątpliwe, czy amator potrafiłby to. Wniosek - miał wspólników. Przypuszczam, że cudowna metamorfoza narzędzia zbrodni ma służyć ich kryciu. Możliwe, że przy okazji chce się przywalić kolekcjonerom oraz - jak ktoś wspomniał - zrzucić z policji konieczność dochodzenia, skąd ją wziął.

Oczywista oczywistość! Jaki szybki i co najważniejsze trafny wniosek!
Teraz już wszystko jasne: za zamachem stoi zorganizowana grupa terrorystyczna. I my już dobrze wiemy o kogo chodzi, prawda?
Mowy nie ma, aby zamachowiec miał ten pistolet od dłuższego czasu. To musiała być świeżo przerobiona gazówka, bo przecież pan dziennikarz tego sobie nie wymyślił.
Bo po co miałby wymyślać takie rzeczy? Przecież nie po to, aby sprzedać news. Dziennikarze takich rzeczy nie robią.
Zresztą nóż zamachowiec też musiał od kogoś dostać. I ktoś mu go naostrzył!
Zgroza, zgroza!!!
:ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 października 2010, 17:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Renald napisał(a):
kobuz napisał(a):

Oczywista oczywistość! Jaki szybki i co najważniejsze trafny wniosek!
Teraz już wszystko jasne: za zamachem stoi zorganizowana grupa terrorystyczna. I my już dobrze wiemy o kogo chodzi, prawda?
Mowy nie ma, aby zamachowiec miał ten pistolet od dłuższego czasu. To musiała być świeżo przerobiona gazówka, bo przecież pan dziennikarz tego sobie nie wymyślił.
Bo po co miałby wymyślać takie rzeczy? Przecież nie po to, aby sprzedać news. Dziennikarze takich rzeczy nie robią.
Zresztą nóż zamachowiec też musiał od kogoś dostać. I ktoś mu go naostrzył!
Zgroza, zgroza!!!
:ups:

Ten cały C. był swego czasu cinkciarzem, mógł więc mieć konszachty ze światem przestępczym, w tym również z mafijnymi rusznikarzami.
Po prostu zdziwiła mnie nagła zmiana: pierwszego dnia WSZYSTKIE media(a nie jeden dziennikarz) mówiły o przerobionej broni gazowej, a potem nagle się to zmieniło.
Nie od dziś wiadomo, że policja czepia się kolekcjonerów zabytkowej broni, za to słabo walczy z prawdziwą nielegalną bronią.
A w ogóle nie wiem, skąd ta nerwowość. Nie napisałem niczego niestosownego. :ang Życzę więcej pogody ducha.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 października 2010, 20:56 
Moderator
Moderator

E tam, Kobuz. Jaka nerwowość? :)
Właśnie dlatego, że pogodę ducha posiadam, już od dawna wszystkie teorie spiskowe wyłącznie mnie bawią.
Bez urazy :zdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 października 2010, 22:20 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Renald napisał(a):
od dawna wszystkie teorie spiskowe wyłącznie mnie bawią.

Wszystkie? Mnie tylko głupie...
Historia dowiodła istnienia wielu spisków (spiski poprzedzające zamachy m.in. na rzymskiego cesarza Kaligulę czy wielkiego księcia litewskiego Zygmunta Kiejstutowicza, spisek podchorążych od którego zaczęło się powstanie listopadowe, pakt Ribbentrop-Mołotow itd.)
Owszem, twierdzenie, że Żydzi sterują absolutnie wszystkim to paranoja, ale taką samą paranoją jest twierdzenie, że spiski nie istnieją.
Absurdem jest twierdzenie, że światem rządzi masoneria, ale już całkiem rozsądne jest mówienie, że jeden z jej odłamów (loża Wielki Wschód) rządzi Francją.
Osobiście mam podejście zdroworozsądkowe - sceptycznie odnoszę się do teorii odnośnie superspisku jednej hierarchicznej organizacji sterującej dziejami(ale wcale nie uważam za rozsądniejsze wołanie: "To teoria spiskowa!" i uważanie, że to już zdyskredytowało daną tezę), ale jeśli ktoś przedstawi argumenty odnośnie konkretnej sytuacji...
A jeśli są niejasności odnośnie jakiegoś zdarzenia, sam nabieram podejrzeń,a przynajmniej jestem tolerancyjny w stosunku do innych, którzy tak mają. Gdy klocki zaczynają do siebie pasować - nie dziwota, że niektórzy zaczynają z nich tworzyć budowlę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 października 2010, 22:20 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Renald napisał(a):
od dawna wszystkie teorie spiskowe wyłącznie mnie bawią.

Wszystkie? Mnie tylko głupie...
Historia dowiodła istnienia wielu spisków (spiski poprzedzające zamachy m.in. na rzymskiego cesarza Kaligulę czy wielkiego księcia litewskiego Zygmunta Kiejstutowicza, spisek podchorążych od którego zaczęło się powstanie listopadowe, pakt Ribbentrop-Mołotow itd.)
Owszem, twierdzenie, że Żydzi sterują absolutnie wszystkim to paranoja, ale taką samą paranoją jest twierdzenie, że spiski nie istnieją.
Absurdem jest twierdzenie, że światem rządzi masoneria, ale już całkiem rozsądne jest mówienie, że jeden z jej odłamów (loża Wielki Wschód) rządzi Francją.
Osobiście mam podejście zdroworozsądkowe - sceptycznie odnoszę się do teorii odnośnie superspisku jednej hierarchicznej organizacji sterującej dziejami, ale jeśli ktoś przedstawi argumenty odnośnie konkretnej sytuacji...
A jeśli są niejasności odnośnie jakiegoś zdarzenia, sam nabieram podejrzeń,a przynajmniej jestem tolerancyjny w stosunku do innych, którzy tak mają. Gdy klocki zaczynają do siebie pasować - nie dziwota, że niektórzy zaczynają z nich tworzyć budowlę.[/quote]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]