Teraz jest niedziela, 14 września 2025, 14:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wystawa "Wojna Galicyjska"
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2010, 20:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

zapraszam na wystawę: "Wojna galicyjska"

link
http://www.muzeum.sacz.pl/29,866,WYSTAW ... YJSKA_.htm

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wystawa "Wojna Galicyjska"
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2010, 21:22 
Moderator
Moderator

Czekaj .. czekaj .... przyjdzie Juliusz B. i cie pozwie o prawa autorskie do nazwy wystawy :666 .... a w ogle wstaw foty jakies ..nie chce mi sie bujać do Sącza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2010, 22:32 
Major
Major

Tutaj masz Argo relację w telewizji regionalnej... http://www.rtk.pl/dnn_rtk/Home/ViewVide ... px?id=1292 Polecam zobaczyć zwłaszcza od 3 min. 42 sek. Ach ten podkład muzyczny... Taki jakiś nie "cesarsko- królewski" [ img ] A po wywiadzie z "majorem tradycji" można zobaczyć, co w gablotach "piszczy"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2010, 22:51 
Moderator
Moderator

Hehehe widze że Herr Jaskołowski&Co von Krakau z plastikową armatą tez sie załapał na fest :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2010, 20:04 
Major
Major

Argo napisał(a):
Hehehe widze że Herr Jaskołowski&Co von Krakau z plastikową armatą tez sie załapał na fest :666

A jakże... :lol: Guru tematyki Austro- Węgier przecie nie mógł się tam nie stawić :usta Nawet szkoda z nim polemizować, bo gotów obwieścić wszem i wobec, że jest się "niemerytorycznym"... [ img ] Ale co ja tam wiem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 listopada 2010, 00:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

matizmat napisał(a):
Argo napisał(a):

A jakże... :lol: Guru tematyki Austro- Węgier przecie nie mógł się tam nie stawić :usta Nawet szkoda z nim polemizować, bo gotów obwieścić wszem i wobec, że jest się "niemerytorycznym"... [ img ] Ale co ja tam wiem...

siema matizmat cóż powiedzieć.......ktoś się musiał pojawić w historycznych mundurach przy okazji otwarcia Miasteczka Galicyjskiego.....
dzwoniłem wiele razy, prosiłem żeby grupa z Gorlic łaskawie przyjechała......
a to obiecywali, że będą, a to odmówili....... jakoś nie dało się dogadać....
czyja wina nie wiem???
niestety GRH "Gorlice 1915" odmówili przyjazdu, więc zaprosiłem z Krakowa........

może innym razem się dogadamy z Gorlicami, ja jestem otwarty na współpracę...

pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 listopada 2010, 17:39 
Major
Major

pablo11 napisał(a):
czyja wina nie wiem???
niestety GRH "Gorlice 1915" odmówili przyjazdu, więc zaprosiłem z Krakowa........

Z rozmowy z prezesem stowarzyszenia dowiedziałem się, że ŻADNEJ rozmowy na temat uczestnictwa GRH Gorlice 1915 w otwarciu Miasteczka Galicyjskiego nie było :zb Owszem, była mowa na początku września, ale na temat imprezy o nazwie "kociołek galicyjski", nota bene zaproszenie zostało skierowane na bardzo krótko przed imprezą i wtedy odmówiono uczestnictwa... Powiedz mi pablo, z kim w takim razie się kontaktowałeś w tej sprawie? I tak z ciekawości... Ile zainkasował Herr Jaskółowski und seine Kameraden za pokaz? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 listopada 2010, 17:41 
Moderator
Moderator

.......a tani nie jest :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 12:20 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

matizmat napisał(a):
pablo11 napisał(a):
czyja wina nie wiem???

Z rozmowy z prezesem stowarzyszenia dowiedziałem się, że ŻADNEJ rozmowy na temat uczestnictwa GRH Gorlice 1915 w otwarciu Miasteczka Galicyjskiego nie było :zb Owszem, była mowa na początku września, ale na temat imprezy o nazwie "kociołek galicyjski", nota bene zaproszenie zostało skierowane na bardzo krótko przed imprezą i wtedy odmówiono uczestnictwa... Powiedz mi pablo, z kim w takim razie się kontaktowałeś w tej sprawie? I tak z ciekawości... Ile zainkasował Herr Jaskółowski und seine Kameraden za pokaz? :666

matiz bez urazy, rozmawiałem kilka razy, pracownicy muzeum też, wiem kto się zgodził, a kto później odmówił... w jakich okolicznościach...
ponadto jeśli chodzi o imprezę o nazwie "kociołek galicyjski" to grupa się zgodziła, zgoda prezesa była na co najmniej 10 dni przed imprezą, a na dzień przed odmówili przyjazdu, ponadto powód był dziwny....
bo prezes podał inny, a osoba z grupy która dzwoniła podała inny.... więc domyśliłem się, że coś jest nie tak w szeregach....
impreza się odbyła bez udziału GRH Gorlice 1915 na który to bardzo liczyliśmy, pozostał tylko niesmak i odpowiednia opinia....
bądźmy uczciwi i traktujmy się na poziomie jak ludzie dorośli,a nie jak dzieci, prezes się zgadza, a dzień przed się nam odmawia....
tak się nie robi, była okazja do pokazania się z dobrej strony a wyszło jak wyszło...
jak się z kimś umawia to się słowa dotrzymuje?
my się zawsze wywiązujemy jak się z kimś umawiamy,
ponadto nie obraźcie się, ale nie mogliśmy, aż tak zaryzykować z imprezą otwierającą miasteczko, bo wszystko było zaplanowane, a jak by grupa odmówiła na dzień przed imprezą... to dopiero była by klapa...

przepraszam panowie ale za duże ryzyko,

matiz resztę możemy obgadać na priw, lub jak będzie okazja się kiedyś spotkać osobiście, to myślę, że sobie wyjaśnimy wszystkie nieścisłości i może uda się zacieśnić współpracę, tym bardziej, że to nie pierwsza tego typu impreza którą mamy w planach, a ponadto tym bardziej, że mamy do siebie blisko :-)

a przy okazji zapraszamy na naszą już kolejną inscenizację historyczną, tym razem będzie to troszkę nowsza historia... :-)

link
http://www.pth.nowysacz.mnet.pl/index.p ... lay&bit=45

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 13:21 
Porucznik
Porucznik

Zabiorę głos jako bezstronny obserwator. Byłem swiadkiem telefonicznej rozmowy z panią z miast. galic. odnośnie udziału GRH Gorlice 1915. Na pytanie o możliwość udziału pani ta odpowiedziała, że wpierw musi się skontaktować z gł. księgową w muzeum (trochę to dziwne, że ta osoba decydowała o uczestnictwie). Po ponownym telefonie rozmówczyni powiedziała , że księgowa stwierdziła iż GRH Gorlice 1915 jest niemerytoryczna i nie ma miejsca na ich wystawkę. Trochę to przypomina sytuację z obchodów bitwy pod Grunwaldem, kiedy to chciało przyjechać bractwo z Biecza ale lepiej było ściągnąć husarię. Tylko proszę nie rozpisujmy się przez następne kilkanaście postów wytaczając coraz to nowe argumenty aby tylko postawić na swoim. Proponuję skończyć ze złośliwościami, zakopać wojenne topory, usiąść do "okrągłego stołu" a następnie zamiast na różnych forach "dokopywać" jedni drugim to zacząć chwalić się tym co zostało wspólnie zrobione. Mamy na naszym najbliższym "podwórku" rekonstrukcję oddziału partyzanckiego, 20 pułku CK, 1 PSP, nie tak daleko jak w N.Targu 1PSP AK - możemy wspólnie zrobić BARDZO DUŻO!!!! Mamy całą zimę aby osiągnąć porozumienie i od wiosny rozpocząć wspólne działanie, które nie będzie kolidowało z innymi samodzielnymi zamierzeniami każdej z grup. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do spotkania przy "okrągłym" stole jeżeli oczywiście będzie taka wola każdej strony. Ustalmy termin i zapraszam do naszej siedziby, co prawda stół mamy długi i prostokątny ale zawsze możemy go "przyokrąglić" :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 17:26 
Major
Major

Zibi- święte słowa... Czas na współpracę :1 Pablo- sprawa wyjaśniona, faktycznie, rozmowa na ten temat była- prezesa nagle dzisiaj oświeciło :lol: Już dostał reprymendę za zamieszanie [ img ] Czas skończyć waśnie i zacząć robić coś wspólnie [ img ]

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]