Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 13:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: zmiana firmware w Whites V3 w Polsce
PostNapisane: niedziela, 30 stycznia 2011, 21:39 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Czy ktos w kraju robi to na miejscu??
Zastanawiam sie ile to kosztuje i gdzie to zrobic.
Mocno rozwazam zakup wykrywacza z starym softem (1,1 czy 1,2) i ewentualne wgranie nowego (1,3). Wykrywacze z starym softem sa ponad 1000zl tansze wiec. religia nakazuje takie kombinacje :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: zmiana firmware w Whites V3 w Polsce
PostNapisane: poniedziałek, 31 stycznia 2011, 07:59 
Podporucznik
Podporucznik

Bierz jak 1000zl mniej.Update robia tylko w szkocji (sam wysylalem swoj) i robia to za darmo,kosztuje cie tylko wysylka i powrot.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 stycznia 2011, 15:48 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Dzieki za info, myslalem ze ktos to ogarnia na miejscu.
Ja dalej sie lamie co kupic, nie do konca chodzi mi o koszt wykrywki, bardziej szukam czegos, na co sie nie obraze za szybko i co bedzie mialo naprawde dobre osiagi i stabilnosc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 stycznia 2011, 16:50 
Major
Major

Ja tam swojego nie aktualizuję , a mam wersję 1.0 znaną jeszcze jako VISION :D i nie posiada żadnej z "dolegliwości" na które tak narzekali amerykanie . Wprost przeciwnie po 1,5 roku chodzenia ze sobą cały czas mi udowadnia że to doskonały wybór :1 choć ta miłość nie jest łatwa :luv :666 :luv Moim skromnym zdaniem Whites wypuścił sprzęt zbyt trudny do okiełznania w krótkim czasie przez żądnych skarbów ludzi i musieli coś wykombinować żeby ludziska przestali narzekać bo inaczej nowy projekt jakim była Spectra by przepadł w przedbiegach a wystarczyło już samo to jak dali ciała na początku z nazwą wykrywacza .Więc w skrócie , poprawili jakość dźwięku w słuchawkach , dodali kilka "obcych" języków, dorzucili "polara" , dostosowali ustawienia pod konkretne cewki i już ! Biznes się kręci a użytkownicy są zadowoleni . Nie chcę krytykować broń Boże tych którzy aktualizowali swoje maszynki bo teoretycznie nowsze oprogramowanie powinno być lepsze tylko wyrażam tu swoje zdanie, i każdy decyduje sam ale wystarczy poznać ten sprzęt, spojrzeć co w tej nowszej wersji jest a co było w starych aby wyrobić sobie jako taki pogląd !

superstefan , jeśli masz okazję kupić Spectrę w dobrej cenie to ją kupuj i idź w teren a potem zawsze możesz zdecydować czy chcesz zmieniać firmware czy też nie .... taka moja rada :roll: Podejmując decyzję o ewentualnym zakupie musisz pamiętać że sprzęcicho jest bardzo wymagające od operatora i żeby w pełni wykorzystać jego potencjał musi trochę czasu minąć :8)

:pa

Romulus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 lutego 2011, 17:04 
Podporucznik
Podporucznik

Mogą być błędy w sofie których nie zauważyłeś albo jeszcze nie zauważyłeś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 lutego 2011, 22:06 
Major
Major

Tak , masz rację jakieś prawdopodobieństwo jest :) .... nie chcę przedstawiać tu spiskowej teorii dziejów ..... ale fakty są takie :
- słuchawki mi działają bez zarzutu (a wg niektórych nie powinny) ,
- dźwięk bez zarzutu
- cewka nie daje żadnych fałszywych sygnałów ,
- z "przeciązeniem" przy RX Gain 15 nie ma problemu ,
- na "dopalaczu" przy rozsądnych ustawieniach też OK .
- wykrywacz też nie wyłącza się sam , i nie ma efektu tzw "dyskoteki" :) i kilku innych defektów które moim zdaniem powinny zdyskwalifikować tak drogi sprzęt !!! A testerami sprzętu były same tuzy : Jimmy Sierra , Larry Fillman , Jeff Foster i kilku innych
więc albo mam szczęście i udany egzemplarz (produkcja z 16 marca 2009 więc jeden z pierwszych egzemplarzy ) albo sprawa ma się trochę inaczej niż "niektórzy" to przedstawiają :ups:

Romulus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 lutego 2011, 22:35 
Major
Major

I jeszcze jedno , nie zarzekam się że nie będę w przyszłości wysyłał tego wykrywacza do aktualizacji oprogramowania , ale musi zostać spełniony jeden podstawowy warunek ! Whites musi zaproponować coś co będzie dawało rzeczywiście nowe możliwości w stosunku do starego oprogramowania , a nie "przytępić" wykrywkę żeby nie było problemów z klientami . Wróble ćwierkają ze niebawem ma się pojawić oprogramowanie do Spectry dla UK i Europy , czy to prawda i co wniesie to nowego ... zobaczymy mam nadzieję niebawem :8)

Romulus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 lutego 2011, 20:22 
Podporucznik
Podporucznik

W nowym sofcie jest kilka przydatnych funkcji.Ja czesto robie wypady na plaze,w nowym sofcie jest opcja wlaczenia SALT COMPENSATE do kazdej czestotliwosci z osobna,w starej wersji tego nie ma,jest stabilniejsze VDI itp.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]