Teraz jest sobota, 2 maja 2026, 10:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 08:51 
Porucznik
Porucznik

A ja uwielbiam te dyskusje producentów i dystrybutorów na obu forach. Jak się panowie zapędzą to jest ciekawie :jump . A wbrew pozorom wśród bzdur jest dużo ciekawych informacji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 10:35 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

To i ja od siebie:

1. Podzielam pogląd Bacchusa i wytłumaczenie profilu dyskusji na forach głównie o polskich wykrywaczach. To rzeczywiście jest odzwierciedlenie zasobności naszych portfeli i rozmawiamy o polskich dlatego, że na nie nas stać. Identycznie jest na innych forach - jestem członkiem jednego forum motoryzacyjnego i wiecie o co są najgorętsze kłótnie? O wyższości Fiata nad Daewoo i odwrotnie - bo użytkowników takich marek jest najwięcej. Co ciekawe im bogatsi członkowie forum (lepsze auta), tym mniej się kłócą... U nas jest identycznie.

2. Rozumiem żale Denara - rzeczywiście ma rację, że wychwalane są polskie, opluwane zachodnie i wiele osób ostro reaguje jak reklamowane jest Tesoro. Ale czy to mnie dziwi? Nie. Wszyscy wiemy, również i pan Wyka, że na takie zachowanie całą działalnością na forach Denar sobie zasłużył. Poprzednie wypowiedzi (kłótnie) itp. tak uczuliły niektórych użytkowników, że od razu negatywnie podchodzą do Denara. Nie zawsze to jest sprawiedliwe, często nieuzasadnione i takie zachowanie forumowiczów bardzo krzywdzące, ale co można zrobić? Proponuję, aby wszyscy nie reagowali łatwo na zaczepki, prowokacje, żeby darowali sobie złośliwości i potrafili oddzielić ziarno od plew. Nie zapominajmy, ze kwatermistrzowie mają dużą wiedzę i doświadczenie - nie należy tego przekreślać.

3. Temat likwidacji tego forum - jest śmieszny. Nie lubię tutaj kłótni, ale te kłótnie to cały folklor naszego poszukiwawczego światka. Oczywiście chciałbym, aby tu były same rzeczowe wypowiedzi, ale dlaczego jest ich jak na lekarstwo? Może dlatego, że rzadko kto pyta o jakiś wykrywacz, jak go ustawić itp. - najczęstsze pytanie to "jaki wybrać wykrywacz" - a to głównie rodzi kłótnie. Z tego forum niedawno wydzieliłem forum dotyczące Jabla - kto wie, może niedługo wydzielę też forum pytające "jaki wybrać wykrywacz"...?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 11:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Kurcze czy ja niewyraźnie piszę??? Napisałem przecież powyżej, że nie chodziło mi o zamknęcie działu lecz o zupełnie co innego. A zrobiła się jakaś dziwna dyskusja (fakt, mój pierwszy post może to sugeruje ale poniżej wyjaśniłem o co chodzi).
Chodzi mi o to, że jest coraz więcej nic nie mówiącej popeliny i awantur zamiast konkretów i zostaje zatracany SENS tego forum jako przewodnika po sprzętach oraz jego funkcja doradcza. I tyle. Jeśli wprowadziłem trochę zamieszania to sorry.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 19:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Podoba mi się wypowiedź Snaipera. A może eksperymentalnie wprowadzić dział "Hyde Park", gdzie każdy mógłby pisać co chce?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 20:07 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

od tego chyba jest dział to i owo........??????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 20:37 
Porucznik
Porucznik

no nie do końca bo jeżeli stworzy się taki prawdziwy "HYDE PARK" to wypowiedzi typu " chciałbym zabić takiego a takiego skur....." albo "Hitler jest the best i kocham go bo chciał dobrze..." trzeba będzie akceptować. A myślę że to Forum ma swój poziom i pewną klasę i nie należy eksperymentować z takimi inicjatywami...

Pozdrowienia :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 21:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Chodziło mi o dział "Wykrywacze Hyde Park", bo jak dotąd dystrybutorzy wykrywaczy zachodnich i prawdopodobnie także producenci są na każdym forum dyskryminowani tak, że albo wcale się nie odzywają, albo się włączają do dyskusji i obrywają. Jesteśmy w takiej sytuacji, że jesteśmy znani jak w tym wątku widać nawet z nazwiska, natomiast nasi adwersarze mogą pozwolić sobie na bardzo wiele, ukrywając się pod anonimowym nickiem. I to mnie boli. Nie podoba mi się także to, że większość uczestników jest tak bojaźliwa, że boi się wyjawić skąd jest, ile ma lat i jaki wykrywacz używa.
Napisałem, że to tylko takie moje marzenie aby na forum była wolność słowa, a marzenia zazwyczaj się nie spełniają.
Bacchus czy zrozumiałeś, że obraźliwe słowo nie było do Ciebie? Mnie natomiast bardzo obrażono, więc pozwoliłem sobie na mały rewanż, żałuję tylko, że nie usunąłeś wypowiedzi uczestnika, który pisze nie na temat i nie wnosząc nic do dyskusji i jego jedynym celem jest szkodzić innym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 21:56 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czw, 14.10.2004, 14.00
Usunalem czesci wypowiedzi.

Bacchus

--------------------------------------------------

Denar, ale z ciebie jest ... :kolko
Caly czas zachwalasz produkty Tesoro i chcesz abym ci pokazal gdzie to robisz - albo jestes niedorozwiniety i nie wiesz co piszesz, albo masz rozdwojenie jazni, innej mozliwosci nie widze.
Epitety jakimi mnie obrzucasz mam gdzies - [...]. Ja w przeciwienstwie do ciebie zawsze pisze tylko o faktach - np. takich jak ten ze jestes kapusiem - o szczegolach pisalem w poprzednich postach, zreszta sam sie do tego przyznales na forum i teraz nawet zaprzeczyc nie masz jak. Nie dosc ze kapus, to jeszcze :kolko ktory sie do kapowania przyznaje, bo w wyrzuty sumienia jakos w twoim przypadku nie wierze.
W przeciwienstwie do ciebie nie mam zadnego interesu aby zachwalac wykrywacze jakiejkolwiek marki i dlatego moje opinie sa obiektywne a twoje nie - kiedy to do ciebie wreszcie dotrze? To ze uzywam drogiego wykrywacza nie spowodowalo ze wszystkie tansze, w tym te krajowej produkcji uwazam za chlam - przeciwnie wiele razy na roznych forach chwalilem to co uwazam za dobre w Smetku, Rutusie czy Nowaku. Ty wykrywacze wszystkich producentow ktorych nie masz w swojej ofercie opisujesz jako barachlo nie warte uwagi - zas do podniecenia widocznego w twooich postach doprowadza cie Tesoro. [...]Pozdrawiam normalnych poszukiwaczy, producentow i dealerow wykrywaczy - ciebie zdecydowanie nie!
jankos
P.S. Nie przypominam sobie zebym gdziekolwiek robil uwagi n/t wyszczegolnienia posiadanych przez ciebie wykrywaczy w twoim profilu - a wiec na dodatek jestes jeszcze klamczuszkiem! Nieladnie!!!

Ostatnio edytowano czwartek, 14 października 2004, 07:08 przez jankos, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 22:35 
Porucznik
Porucznik

ale " WYKRYWACZE HYDE PARK" to już przecież mamy: post powyżej, "gównojady" i wiele innych temu podobnych...chyba przesadziłem z tym poziomem i klasą :(

Pozdrawiam :no

P.S. a jak denar zachwala Tesoro to ma do tego święte prawo, tak samo jak Rutus- Rutusa, producent Bartka--Bartka, czy ktokolwiek inny, a jak ktoś ma inne zdanie na temat danych wykrywaczy to po to jest Forum aby wypowiadać swoje zdanie... w cywilizowany i kultularny sposób...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Panowie trochę kultury
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 22:52 
Weteran
Weteran

witam
Ja jako użytkownik tego forum nie życzę sobie na takie "kłótnie" pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!!. Proszę uprzejmie takie rzeczy załatwiać na PW a nie na forum. Kilka osób jest tutaj po niżej 16 roku życia więc nie powinny widzieć jak starsi dyskutują w taki sposób ze soba. Po drugie to jak świadczy o was, o forum. Nalegam aby administrator usuwał tego typu posty ! Jeszcze raz proszę o załatwianie takich spraw na PW i zachowajcie panowie trochę kultury osobistej.
Pozdrawiam WSZYTSKICH
Snaiper

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 23:28 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Snaiper napisał(a):
witam
Kilka osób jest tutaj po niżej 16 roku życia więc nie powinny widzieć jak starsi dyskutują w taki sposób ze soba.

Snaiper, z calym szacunkiem: mam nadzieje, ze Twoja psychika to wytrzyma ;)

A tak na powaznie, Panowie: bardzo mocne slowa.

Panowie... Daje Wam 24 godziny na zmiane tych postow. Oczekuje, ze jutro o tej porze znikna epitety. Nie obchodzi mi, czy sie lubicie, czy nie, ale jest pewien poziom, ktorego to forum nie przekroczy, chyba ze po moim trupie.

Snaiper napisał(a):
Jeszcze raz proszę o załatwianie takich spraw na PW i zachowajcie panowie trochę kultury osobistej.

Pod tym sie podpisuje.
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 23:57 
Główny Administrator
Główny Administrator

Widzę tu Panowie niezłą drakę, super !!!!!!!
Moim zdaniem producent i dealer NIE MA PRAWA wypowiadać się na temat wykrywaczy, którymi handluje lub produkuje. Zapyta Denar dlaczego ? Otóż dlatego, że jest to najzwyczajniej w świecie NIEUCZCIWE i NIEMORALNE i mimo nawet szczerych chęci NIEOBIEKTYWNE i NIE SZCZERE !!! - To tak jakby sędzia miał się sądzić sam - jaki by wymierzył sobie wyrok ?
Odnośnie oceny, moim zdaniem, powinni wypowiadać się tylko użytkownicy wykrywaczy a ewentualne porównania powinny być robione nie na podstawie reklamówki producenta lecz w terenie w tych samych warunkach i przy użyciu tych samych przedmiotów.

Tyle mam do dodania i proszę o nieusuwanie wątków bo wnoszą dużo życia w to forum a jak w każdej społeczności konflikty są nieuniknione.

Pozdrawiam /FDJ/ :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 00:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Sorry, Bacchus - tym razem sie z Toba nie zgadzam!
W pelni podpisuje sie pod tym co napisalem tym razem i nie mam zamiaru tego zmieniac. To co wypisuje Raned w swoich postach uwazam za zwykle chamstwo i cwaniactwo i dlatego od czasu do czasu wyrazam swoja opinie na temat jego dzialalnosci. Do tej pory unikalem osobistych wycieczek, koncentrujac sie raczej na jego poczynaniach, tym razem jednak zareagowalem na wyrazne inwektywy, bo jak widac wszystko inne do niego nie trafialo.
Ale po kolei:
Czy Raned jest :kolko .... - w moim subiektywnym odczuciu jest, ale akurat to slowo moge usunac - to tylko moje odczucia i ciezko by mi bylo je racjonalnie uzasadnic.
Czy Raned jest kapusiem? - jest, bo napisal donos do Whitesa na Mranda, ktory w pierwszych Metamaxach zakladal cewki ich produkcji. Pewnie zrobil to dlatego ze Mrand tych cewek nie kupowal u niego...
Czy jest :kolko - uwazam ze jest, bo tylko :kolko chwali sie takim postepkiem publicznie i czeka ze go za to pochwala!
Czy jest niedorozwiniety lub ma rozdwojenie osobowosci - uwazam ze tak jest, swiadczy o tym ze Ty rowniez zauwazyles w postach Raneda to o czym ja napisalem, widza to tez inni, tylko on nie!
Co do zalatwiania takich spraw przez PW to mija sie to z celem - takie zachowania jak Raneda trzeba pietnowac na szerokim forum, tak jak bylo to zrobione z PEN ELEKTRONIKIEM pare m-cy temu. Wtedy pomoglo, miejmy nadzieje ze tym razem tez tak bedzie.
Czemu Rutus, Andarian, JMS, All, Mrand i Proscan potrafia uczciwie i obiektywnie wypowiadac sie o wykrywaczach zarowno tych firm z ktorymi sa zwiazani, jak i tych z ktorymi nic ich nie laczy, a Raned tego nie potrafi badz nie chce robic?
Czemu w swoich postach Raned uzytkownikow wykrywaczy polskiej produkcji, ale tez zagranicznych, tylko tych tanszych i pochodzacych z firm ktorymi on nie handluje traktuje jak poszukiwaczy drugiej kategorii?
Nie wiem czemu ale mnie takie zachowanie strasznie wulgaryzm!!! Pewnie jest tak dlatego ze mnie osobiscie zwisa z jakim kto wykrywaczem szuka - w koncu nie sprzet jakiego uzywamy swiadczy o nas, tylko nasz stosunek do innych kolegow po fachu.
Czasami w postach mnie ponosi - np kiedy dotycza one cenzury. Kiedys przy takiej okazji przywalilem Martiemu (watek z Loza Szydercow, czy jak tam to zwal) - teraz tego zaluje i przy okazji przepraszam go za to co wtedy napisalem - sorry Marti!!!
Co do postu o Ranedzie takich watpliwosci nie mam!
Jesli uwazasz inaczej to wykasuj moj post osobiscie, bo ja tego nie mam zamiaru zrobic!
Pozdrawiam - jankos.

Ostatnio edytowano czwartek, 14 października 2004, 07:13 przez jankos, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 00:34 
Specjalista
Specjalista

A mi sie podoba bo jest smiesznie :D A w zyciu chodzi o to zeby bylo smiesznie :luv :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 07:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Bacchus - wątek wyszedł spod Twojej kontroli. Możesz usunąć wszystkie moje wypowiedzi lub tylko zdanie z epitetem pod adresem jankosa. Czy jestem handlarzem szmat, burakiem, kapusiem i in. to zostawiam ten problem poza, bo do tej pory niczego takiego o sobie nie słyszałem. Dla mnie ten wątek się już skończył i zastanawiam się czy w ogóle jest sens zabierania głosu w sprawach dotyczących wykrywaczy - Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]