Teraz jest sobota, 15 listopada 2025, 14:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 września 2004, 15:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witaj Prem.
Oczywiscie , że się znamy i pisaliśmy już kilkakrotnie ale nie udalo sie dotąd spotkac. Ciągle coś wypada , a to chore dzieci ,a to kot a to pies. :)
Proponuję spotkanie na targach staroci w ostatnią niedzielę września. Pogadamy .
pozdrawiam 69

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 września 2004, 12:20 
Złosliwy Nieludzki Doktor

czyli 26??? masz GG?? moje to 4087135 ew. wyslij mi sms a zeby przypomniec :))) 601960132 moze Cie czyms podratuje tzn oddzial :)))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 września 2004, 22:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Postanowiłem wycofać stare fotki i umieścić w ich miejsce nowe.
Stare fotki były wykonane w złych warunkach oświetleniowych, a ponadto zawierały błędy.
Jakie? ... nie powiem ale dociekliwi je na pewno znaleźli.
Na nowych zdjeciach na razie musi pozostać jeszcze jeden błąd : zły układ kolorów na ,,kołodkie,, medalu za wojnę japońską . Po prostu nie mam takiej szarfy.
Zamieszczane zdjęcia rubaszki mają ,,dodanych ,, kilka nowych przedmiotów , które dalej opiszę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 września 2004, 22:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wczesniej miała być odpowiedx dla Kolegi Prem ale gdzieś się zawieruszyła więc bedzie tutaj.
Targi będą 26 .09 bedę na nich na pewno wiec proponuje spotkanie i pogawędkę. GG nie mam ale już jutro zakładam .
Mój numer telefonu 501 076 639 .
Gdy założę GG to sie odezwę.

Miałem 2 tygodnie zrąbany komputer i nie mogłem się łączyć z netem stąd milczałem i nie zamieszcałem nowych materiałów .
Teraz z kolei nie mogę znaleśc zdjęć więc zamieszczę je jutro.
Mam chorych rodziców stąd nie mogłem wyjachać na bzurę 1939 -chociaż bardzo chciałem :cry:
Pozdrawiam 69

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 września 2004, 19:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Na zdjęciu fragment ,,na nowo ,,ułożonej rekonstrukcji. Na nowo też zrobiłem parciany ,,nagrudnyj potrontaż,, . Tym razem z grubego rosyjskiego brezentu o odpowiednim kolorze-zdecydowanie lepszy od starego ale go nie ukończyłem-nie zszywałem klapy na ładownicy bo nadal nie wiem czy w kieszeniach mieściło sie po jednej łódce z nabojami czy po dwie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 września 2004, 20:27 przez 69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 września 2004, 19:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ogólny widok rubaszki. Tym razem medale są tam gdzie być powinny - to był powód wycofania poprzednich zdjeć.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 września 2004, 20:29 przez 69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 września 2004, 19:56 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Załącznik jednak nie został dołączony... no cóż.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 września 2004, 18:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Tym razem udało się zamieścić jeszcze jedno zdjęcie rubaszki.
Oczywiście gołym okiem widać moja /drobną / mistyfikację - w miejscu pagonu rubachy leży nakładka na pagon od szynala , a nie pagon przypinany do rubaszki.
Po prostu nie mam dokładnego rysunku pagonu więc nadal zwlekam z jego wykonaniem.
Medal : za wojnę japońska powinien mieć ,,kołodke ,, o innym ukladzie kolorów ...to druga mistyfikacja.
Mam nadzieję , że mi wybaczycie ;)
PS. do PREM-ka .... Nie ściągnęłem jeszcze sobie GG więc i nie odpisałem do ciebie. Na targach będę o 7,30 -8,30 i wyslę do Ciebie sms.
Pozdrawka dla ,,, wsiech ...niższich czinow i rotnikow pierwogo rozriada 69 Riaz. połka!!!"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 września 2004, 21:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witajcie.
Udało mi się przypadkowo na targach staroci kupić oryginalna rosyjką-carską płytę !!!
Gra na niej orkiestra dęta 1 Grenadierskiej Artyleryjskiej Brygady z Moskwy ,a wykonuje utwór pt : ,,na wzgórzach Mandżurii,,!!!
Jest to dokładnie ten sam utwór który pojawia się w filmie ,,Noce i dnie,, -gra go rosyjska orkiestra podczas wymarszu /odwrotu,, rosyjskich wojsk z Kalisza - po rospoczęciu światowej wojny.
Co prawda odtwarzam go na współczesnym sprzęcie o szybkosci 40 obr. na minutę a nie 72 obroty -więc grany jest wolno i ospale ale JAKIE MA BRZMIENIE ...no i te trzaski i zgrzyty starej płyty /niezły mi wyszedł rym :D/ Mimo iż płyta jest tak wymiętoszona i podrapana że wydaje sie , że nic nie powinno sie usłyszeć to jednak brzmi dość dobrze . Musze gdzieś ,,pozyskać,, gramofon z szybkością 72 obroty - a może to nie 72 a 66 ...nie mam pojecia. Może ktoś z Was ma takie stare płyty lub inne nagrania rosyjskich marszy na wymianę ?
Pozdrawka -69-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 października 2004, 10:10 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Do 69!
nie ma takiego słowa w języku polskim !!! nie bylem moja wina przyznaje :9 zawinila Rodzina i rozladowana komorka a bylem naprawde blisko....ale bunt lartorosli w polaczeniu z protestami drugiej ..polowy" doprowadzil do wycofania sie na z gory upatrzone poozycje.....
moze bym Cie kiedys odwiedzil i wreszcie bysmypogaali?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 października 2004, 19:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witaj. Tak się składa , że już od miesiąca nie mam netu , Proponuję spotkanie na targach staroci w przyszłą niedzielę , Mam telefon to wyślę do Ciebie sms.

Pozdrawiam też pozostałych miłośników maszej rekonstrukcji, W tej chwili kończę szycie rubaszki wzoru 1909 . Materiał nie jest o takin kolorze jak trzeba ale przefarbuję go i powinna wyglądać znośnie. . Gdy skończę zamieszczę zdjecia . Pozdraw -69-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 października 2004, 21:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam.
Ta buteleczka to po jakowyś aptekarskich zalbach na bóle,mam szklaną przeżroczystą po gorzałce z pięknym orłem carskim z jednej a kuli ziemskiej z drugiej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 października 2004, 20:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam, Oczywista to buteleczka po tranie z pięknym orłem carskim . Srebrny kieliszek nie należy do tego kpl. To oryginalny wykopek był lekko zgnieniony ale go wyprostowałem . Teraz pracuję nad ładownicą na pas, Gdy odzyskam dostęp do netu. Uzupełnię zaległości w umieszczaniu nowości. Pozdrawiam 69

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 listopada 2004, 15:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam.
Zainteresowanych pozostałościami po wielkiej armii carskiej rosjii odsyłam na priva do siebie ,robię mała redukcę.69 poproszę o numer stacjonarny tobie pierwszemu chciałbym złożyć propozycję,bo trafią w fanty w odpowiednie recę.Co nie znaczy ,że inne są obciązone złym dotykiem...
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 listopada 2004, 17:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witajcie!! Juz odzyskałem dostęp do netu, więc postaram sie odrobić zaległości w pisaniu i umieszczaniu zdjęć.

Na pocżątek podziekowanie dla Adamklym za propozycję!! Przesyłam wiadomośc na pryw.

Odnośnie rekonstrukcji to skończyłem robić rubaszkę i zabrałem się za robienie ładownicy na pas.
Elementy wyciałem ze starej raportówki. Po odpowiednim rozmieszczeniu wykrojów udało się wyciąc elementy na dwie ładownice. Teraz pozostało mi zszyć całość. Oczywiście robię zdjęcia! Gdy już wszystko zszyję i ponadto zmniejszę wielkość zdjęć to obrazki z efektami pracy zamieszczę na tej stronce.

Pozdrawiam wszystkich miłosników i kibiców naszj rekonstrukcji ... mam nadzieję, że się nie zniechęciliście moim milczeniem :pa -69-

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]