Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 18:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kto z Puław i okolic
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 09:45 
Specjalista
Specjalista

PREM napisał(a):
MARIO32 napisał(a):
PREM napisał(a):
Tylu poszukiwaczy z Lubelszczyzny chyba zasługuje na swój dział regionalny??? :)

:1

Naciskajcie na Jacka może da się ubłagać, ja już pisałem.

Dopiero od pewnego czasu widać że środowisko jest całkiem spore tylko znacznie zakamuflowane, czemu z pewnych powodów się nie dziwię, ale czasy trochę lepsze niż pare lat temu na przeróżne spotkania , ten zlot czy spotkanie ma głęboki sens...

tak tak my już si e spotkaliśmy i nawet pohandlowaliśmy literaturą numizmatyczną :D i pogadać było miło - więc w liczniejszym gronie zapraszam do Puław - w okolicy przy wale wiślanym w kierunku Bochotnicy na wysokości Parchatki jest teren gdzie można ognicho zrobić :) a i na jakimś piwku w knajpie tez się spotkać - dla prowadzących jest lemoniada :) Myślę że z Krzysiem godnie przywitamy na ziemi puławskiej :)

nie wiem jak tam lasy janowieckie i sprawa II wś nie wiem jak teren d drugą stronę i I wś w Górze Puławskiej nie wiem jak w kierunku Wysokiego Koła gdzie jest zabudowa sakralna z XVII w. i cmentarz z I wś poświadczające różne sytuacje jak namacalne poświadczenia wydarzeń wojennych jak i życia tam będącego w dawnych wiekach w Puławach i okolicach wiele się działo ale nie będę tu wszystkiego pisał na żywca lepiej porozmawiać - bo już było ty kilku co chcieliby pozyskać wiedzę terenową jaką posiadam ale nic z tego :) Mnie bardzo interesuje nabrzeże wiślane sprawa mostów i innych kwestii jakie tam się działy od XVII w.

Zapraszam do Puław - ze swojej strony mogę zaprosić na wycieczkę i oprowadzić po Puławach pod kątem historycznym :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 09:48 
Specjalista
Specjalista

A co do działu dla osób z naszego terenu - z całym szacunkiem dla modów

właśnie autor założył my go rozwijamy i mamy temacik :)

Mod musiałby tylko zmienić tytuł - np. Odkrywcy historii z Lubelszczyzny łączmy się :D

i zawiesić temat na dziale i tyle :))))

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 16:14 
Generał Broni
Generał Broni

Fenix57 napisał(a):
A co do działu dla osób z naszego terenu - z całym szacunkiem dla modów

właśnie autor założył my go rozwijamy i mamy temacik :)

Mod musiałby tylko zmienić tytuł - np. Odkrywcy historii z Lubelszczyzny łączmy się :D

i zawiesić temat na dziale i tyle :))))

Dołączam się do kolegi :1 super tytuł jestem za :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 17:19 
Plutonowy
Plutonowy

PREM napisał(a):
Dopiero od pewnego czasu widać że środowisko jest całkiem spore tylko znacznie zakamuflowane,
To prawda środowisko spore ,a co zakamuflowania to spójrz swoja i innych ''lokalizacja'' :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 20:48 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Żeby nie być ciągle w ukryciu to się ujawniam skąd piszę :-)
A co do zlotu myślę, że warto by było jeszcze w marcu coś zorganizować w okolicy Puław jak najbardziej, jeszcze lepiej jakby dało radę gdzieś przenocować bo lepiej pojechać samochodem i po piwie wypić jednym lub wielu.
Całość kopaczy obszaru lubelskiego a raczej może napisać wschodniego bo podlaskiego, czy poleskiego trochę zawęża obszar, ale nazwa ,,Grupa Wschód" brzmi całkiem nieźle, zazwyczaj nie integrowała się bo i wiadomo jak to z integracjami bywa, ale przyznam, że w jedności siła :-) chyba warto.
Przez długi okres czasu liczyłem, że forum lubelskie Montiego poderwie ludzi do czynu ale chyba forum poszło w innym kierunku.
Zbyszku jak z Krzyśkiem podejmujecie się zorganizować jakieś ognisko tak w połowie marca, albo chociażby jakieś piwo to dajcie znać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Grupa - ??
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 21:20 
Moderator
Moderator

Przemek zaproponował ,,Grupa Wschód", czy są jakieś inne propozycje od szanownego grona poszukiwaczy ?
np. ,,Grupa Ziemi Lubelskiej"
Co do imprezy :piwo porozmawiam ze Zbyszkiem gdzie i kiedy i damy znać.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 21:54 
Plutonowy
Plutonowy

moim zdaniem propozycja PREM-a "Grupa Wschód" brzmi IDEALNIE :1 Prem SZACUN jesteś przykładem dla wszystkich "cichociemnych" z forum :brawo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 22:10 
Moderator
Moderator

"Grupa Ziemi Lubelskiej" pod tym się podpiszę ...
Krzychu, Zbyszku dajcie znać, jak dojdziecie do konsensusu, jeśli chodzi o zlocik lubelski to chętnie podjadę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Odkrywcy historii z Lubelszczyzny łączmy się
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 08:30 
Specjalista
Specjalista

czas pokaże co będzie

na 7 kwietnia planuję wystawę pt. Puławy, których już nie ma... - jest to niedziela - otwarcie wystawy o godz. 16.00 lub 16.30 niedługo wszytko będzie dograne i dam znać. Otwarcie wystawy będzie poprzedzone wykładem o zmianach przestrzennych w historii Puław na przestrzeni lat 1906-1975 na wystawie będzie ok. 120 zdjęć które to ukazują a na wykładzie będzie pokaz multimedialny ukazujący również te ale i inne foto których będzie brak na wystawie. Wstęp bezpłatny

do czego zmierzam marzec to kiepski czas na spotkanie bo już jest a na szybko niewiele może wyjść
po 2 w marcu są święta więc to kolejna kolizja - ja mam jeszcze wystawe na głowie i pare innych spraw więc kolejne zajęcia

tak pomyślałem żeby połączyć coś z czymś

pozwolę sobie zaproponować spotkanie w Puławach np 6 kwietnia w sobotę

Krzyś rozejrzy się w terenie na eksplorację czyli kopanie :) a potem nocleg - tylko że kto go opłaci każdy z uczestników raczej a coś taniego może się znajdzie w hotelu PTTK nad Wisłą tam też jest lokal :) na browar wieczorową porą i coś do jedzonka też, a po rannym kacu albo i nie w niedzielę ;) do zabytkowego kościółka na zdrowaśkę można pójść jeśli oczywiście ktoś zechce i będzie miał taką potrzebę - przy okazji obejrzy zabytek z XIX w. - a jak nie to na wycieczkę po Puławach a następnie zapraszam na wystawę i jej otwarcie - i tak będzie coś z czymś połączone i myślę że jest to jakiś pomysł do rozważenie i omówienia z Wami wszystkimi chętnymi do spotkania na puławskiej ziemi

Co Wy na to?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 08:40 
Specjalista
Specjalista

PREM napisał(a):
Żeby nie być ciągle w ukryciu to się ujawniam skąd piszę :-)
A co do zlotu myślę, że warto by było jeszcze w marcu coś zorganizować w okolicy Puław jak najbardziej, jeszcze lepiej jakby dało radę gdzieś przenocować bo lepiej pojechać samochodem i po piwie wypić jednym lub wielu.
Całość kopaczy obszaru lubelskiego a raczej może napisać wschodniego bo podlaskiego, czy poleskiego trochę zawęża obszar, ale nazwa ,,Grupa Wschód" brzmi całkiem nieźle, zazwyczaj nie integrowała się bo i wiadomo jak to z integracjami bywa, ale przyznam, że w jedności siła :-) chyba warto.
Przez długi okres czasu liczyłem, że forum lubelskie Montiego poderwie ludzi do czynu ale chyba forum poszło w innym kierunku.
Zbyszku jak z Krzyśkiem podejmujecie się zorganizować jakieś ognisko tak w połowie marca, albo chociażby jakieś piwo to dajcie znać.

jest już propozycja zapewne powyżej mojej odpowiedzi

jestem za

a za Twoim przykładem też ujawniam miejsce na mapie... i tak wielu z Was wie kim jestem po ujawnieniu okładki mojej książki nad którą siedzę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 08:42 
Major
Major

Popieram :D . Dobrze coś ustalić z takim wyprzedzeniem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 10:35 
Generał Broni
Generał Broni

Puławy nierozerwalnie związane z jedną najbardziej kobiecych kobiet Polskich...Izabellą Czartoryską... hmm..mozna pokusić sie o odwiedzenie :1
Fenix57 napisał(a):
na 7 kwietnia planuję wystawę pt. Puławy, których już nie ma... - jest to niedziela - otwarcie wystawy o godz. 16.00 lub 16.30 niedługo wszytko będzie dograne i dam znać. Otwarcie wystawy będzie poprzedzone wykładem o zmianach przestrzennych w historii Puław na przestrzeni lat 1906-1975 na wystawie będzie ok. 120 zdjęć które to ukazują a na wykładzie będzie pokaz multimedialny ukazujący również te ale i inne foto których będzie brak na wystawie. Wstęp bezpłatny

Fenixsie gratuluje pomysłu i wystawy. I jesli niestety nie dam rady osobiście przybyć / liczę na foty :D / to duchem tam będę ;) i jak zwykle kciuki trzymam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 10:40 
Specjalista
Specjalista

pois napisał(a):
Puławy nierozerwalnie związane z jedną najbardziej kobiecych kobiet Polskich...Izabellą Czartoryską... hmm..mozna pokusić sie o odwiedzenie :1
Fenix57 napisał(a):

Fenixsie gratuluje pomysłu i wystawy. I jesli niestety nie dam rady osobiście przybyć / liczę na foty :D / to duchem tam będę ;) i jak zwykle kciuki trzymam :1

Wielkie dzięki !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 15:54 
Złosliwy Nieludzki Doktor

A nie dało by rady całego tego wątku przenieść do nowego regionalnego działu???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 marca 2013, 17:12 
Major
Major

Widzę,że dużo ludzi z okolicy Puław, w związku z tym pytanko: czy trafił ktoś cokolwiek z bitwy pod Gołębiem z czasów potopu?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]