Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 22:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: A może 1 zlot w Puławach ? co Wy na to?
PostNapisane: sobota, 9 marca 2013, 08:12 
Specjalista
Specjalista

Witam

zakładam temat osobno i proszę pisać tylko w tym temacie bo tak już zakopał się temat w natłoku innych rozmów

NAPISAŁEM TAK - i proszę o opinię, uwagi, zażalenie itp.

na 7 kwietnia planuję wystawę pt. Puławy, których już nie ma... - jest to niedziela - otwarcie wystawy o godz. 16.00 lub 16.30 niedługo wszytko będzie dograne i dam znać. Otwarcie wystawy będzie poprzedzone wykładem o zmianach przestrzennych w historii Puław na przestrzeni lat 1906-1975 na wystawie będzie ok. 120 zdjęć które to ukazują a na wykładzie będzie pokaz multimedialny ukazujący również te ale i inne foto których będzie brak na wystawie. Wstęp bezpłatny

do czego zmierzam marzec to kiepski czas na spotkanie bo już jest a na szybko niewiele może wyjść
po 2 w marcu są święta więc to kolejna kolizja - ja mam jeszcze wystawe na głowie i pare innych spraw więc kolejne zajęcia

tak pomyślałem żeby połączyć coś z czymś

pozwolę sobie zaproponować spotkanie w Puławach np 6 kwietnia w sobotę

Krzyś rozejrzy się w terenie na eksplorację czyli kopanie :) a potem nocleg - tylko że kto go opłaci każdy z uczestników raczej a coś taniego może się znajdzie w hotelu PTTK nad Wisłą tam też jest lokal :) na browar wieczorową porą i coś do jedzonka też, a po rannym kacu albo i nie w niedzielę ;) do zabytkowego kościółka na zdrowaśkę można pójść jeśli oczywiście ktoś zechce i będzie miał taką potrzebę - przy okazji obejrzy zabytek z XIX w. - a jak nie to na wycieczkę po Puławach a następnie zapraszam na wystawę i jej otwarcie - i tak będzie coś z czymś połączone i myślę że jest to jakiś pomysł do rozważenie i omówienia z Wami wszystkimi chętnymi do spotkania na puławskiej ziemi

Co Wy na to?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: A może 1 zlot w Puławach ? co Wy na to?
PostNapisane: sobota, 9 marca 2013, 08:15 
Specjalista
Specjalista

i kolejna sprawa - w odpowiedzi na pytanie kolegi

PREM napisał(a):
ja od siebie na okoliczność tego zlotu stawiam dużą zgrzewkę piwa (taką 24 puszki), Krzychu ze Zbychem zerknijcie na jakieś takie hoteliki, jakieś tanie spanie w okolicy.

Panie i Panowie czytamy i działamy

1 hotel PTTK nad Wisłą http://pulawy.pttk.pl/cennik.php

Pokój 1-os 90,00 zł/doba
Pokój 2-os 120-150 zł/doba
Pokój 3-os 190 zł/doba

- choć nad Wisłą to jednak stąd wszędzie będzie wszystkim po drodze :)

2 Hotel Izabella w centrum miasta

tu cennik http://www.izabella.pl/cennik.html

- stąd to wszędzie blisko :)

3 schronisko młodzieżowe na Włostowicach - NJTANIEJ ! http://www.eholiday.pl/noclegi-ul4108.html

1 osobowe 20 PLN - 24 PLN od osoby
2 osobowe 20 PLN - 24 PLN od osoby
3 osobowe 20 PLN - 24 PLN od osoby
pokoje wieloosobowe 14 PLN - 21 PLN od osoby

TO W PUŁAWACH ALE DZIELNICA PUŁAW W KIERUNKU KAZIMIERZA DOLNEGO KAWAŁEK DO CENTRUM

4 HOSTEL OLIMPIK - BLISKO CENTRUM i blisko do wszystkiego obok nowego stadionu cena atrakcyjna

ale pokoje kilkuosobowe - ale wyjdzie po 50/40 zł prawie w centrum miasta - 2 ulice główne od centrum - i wszędzie będzie po drodze

zobaczcie cennik i stronę http://www.olimpic.pulawy.pl/index.php? ... Itemid=466

także myślę że ostatnia wersja będzie ok ale zostawiam wszystkim do wyboru - proszę jak coś pytać będę odpowiadał co i jak

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 marca 2013, 08:21 
Specjalista
Specjalista

Panie i Panowie

wstępny zarys jest

1. KRZYSZTOFIE SZUKAJ MIEJSCA DO EKSPLORACJI !

2. Spotykamy się w sobotę - z Krzysztofem 6 kwietnia witamy na puławskiej ziemi

3. Organizacja - wskazanie gdzie kto nocuje po wyborze sobie miejsca - skłaniam się do hostelu im więcej tym taniej :) i warunki nowiutkie a i centrum prawie

4. Sprawa wyjścia w teren

5. Spotkanie nazwijmy to na kolacji przy pifku i winie :)

6. Na nocleg :)

7. Wyjście na mszę, na spacer - wycieczka po Puławach lub jak to woli znów w teren, albo odsypianie :)

8. Zapraszam na otwarcie wystawy

9. Po wystawie zobaczymy co dalej ;)

PROSZĘ O UWAGI O WYTYCZNE, POMYSŁY, WŁASNE PRZEMYŚLENIE, PORADY I INNE SPRAWY :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 marca 2013, 21:25 
Podporucznik
Podporucznik

Sobotnie spotkanie 6 kwietnia w Puławach przy jakimś lubelskim napitku i czymś na ząb jak najbardziej by mi pasowało - oczywiście o ile nie wypadnie mi nic innego. A na nocleg wróciłbym do siebie - w końcu to niedaleko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 marca 2013, 22:26 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Ja w kwestii formalnej, co do zlotu a raczej jego części...
Chodzi mianowicie o kwestie poszukiwań czy tez szeroko pojętej eksploracji w trakcie zlotu. Otóz jestem raczej za zlotem zapoznawczym, towarzysko - biesiadnym, poznaniem się które to pznanie z pewnością jeśli ktos zechce zaowocowac w przyszłości wspólnymi wypadami w teren. Nie wiem jak Krzysiek, który ma to organizować widzi ale ja przyznam się ( a mam niejakie doświadczenie w tej materii) nie widzę zebrania dużej grupy, niezgranej, z której większość się nie zna i nie jest dograna w kwestii poszukiwań i wypuszczenie jej na dziewiczy teren poszukiwań w aktualnie obowiązującej prawnej rzeczywistości. Poszukiwania to pomimo swej prostoty działania skomplikowana wypadkowa zgranych albo znających się dobrze ludzi, niezbyt wielkiej czyli elastycznej grupy, dobrej miejscówki, warunkach terenowych umożliwiających dyskretne poszukiwania, bo wielka grupa to tylko same kłopoty. Poza tym logistyka transportowa, nie każdy ma samochód a jak ma to nie wyobrażam sobie kilkunastu samochodów i dwudziestki poszukiwaczy pokrzykujących raźno na kacu na odkrytym polu. Wierzcie mi że wiem o czym mówię bo organizowałem takie imprezy i skończyło się to dla mnie średnio ciekawie.
Uważam, że grupy poszukiwawcze to małe grupy, chyba, że chodzi o wielka mobilizację poszukiwawczą jak u p. Sikorskiego czy Wołoszańskiego czy wielkie akcje oficjalne, z prasą TV ale oficjalnie ogłoszone. W istniejącej sytuacji w kraju można też nie chcąc zbytnio tego znaleźć się w Tv regionalnej ale w innym charakterze na czym nikomu nie zależy. Nie wiem jak Krzysiek - bo to on ma organizować część eksploracyjną ale jeśli się podejmie to musi liczyć się z masą problemów. Uważam, że tak - spotkajmy się na galowo,wypijmy pogadajmy, pobiesiadujmy, pozwiedzajmy Puławy po których nas oprowadzi Zbyszek, pójdźmy na wystawę Zbyszka i mając na względzie powagę wystawy posłuchajmy mądrych ludzi, podyskutujmy. A przy piwku uzgodnimy przyszłe akcje eksploracyjne, bo zanim ktoś pojedzie z ludźmi w teren to musi się poznać.
Jest to moje prywatne zdanie na część imprezy związanej z eksploracją.....
pozdrawiam
P.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 09:56 
Moderator
Moderator

Bardzo rozsądna wypowiedz kolegi Prem-a przekonuje mnie w stu procentach do nie organizowania poszukiwań w czasie zlotu. Wyjść w rzeczywistości może różnie ,pewnie z połowa zlotu będzie miejscowych kolegów pasjonatów ,ale to kwestia ustaleń między sobą na miejscu.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 10:31 
Generał Broni
Generał Broni

Chętnie bym do was dołączył ale ta odległość czyni dylemat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 11:26 
Specjalista
Specjalista

Prem jestem jak najbardziej na tak

jak mówiłem i pisałem tu przez lata niechcodze z wykrywka i nie widze wszytkich dulematów

jak najbardziej słusznym jest poznanie sie podyskutowanie itp. a potem jak mówisz i Krzyś dogranie się w mniejsze grupy i działanie w ramach własnych ustaleń

jak mówiłem zapraszamy z Krzysiem na Puławską ziemię mysle że i Szymon świezo ujawniony tez sie przyłaczy do witających Was

Więc jak najbardziej spotykamy sie w sobote idziemy na wycieczke po wycieczce obiad do godzin wieczornych z pifiem a potem pa lu lu :)

co do wycieczki to postaram się pokazac pewne widoki dziś jak wygladały w przesżłości :)

A w niedziele można się tez przejsc po Puławach albo cos wymyślimy w sobote? i ok 16 lub 16.30 zapraszam na otwarcie wystawy itp sprawy z nią związane :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 13:35 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A morze tak jakies ustronne miejsce niedaleko od bazy noclegowej na ognisko, bo przy obiedzie ciezko bedzie pogadac a i klimat bedze odpowiedni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 21:54 
Specjalista
Specjalista

artur1960 napisał(a):
A morze tak jakies ustronne miejsce niedaleko od bazy noclegowej na ognisko, bo przy obiedzie ciezko bedzie pogadac a i klimat bedze odpowiedni.

W Puławach nie da rady w miescie zrobić ogniska a obok hostelu jest las ale zakaz jest ogniskowania - miejsca wyznaczone sa poza Puławami. Natomiast nie wiem jak w hotelu PTTK nad Wisłą czy tam nie ma miejsca na ognicho - ale cena noclegów za droga wg mnie

co do obiadu pifka itp coś wymyślimy o lokalu aby był nastrój jakis a i miejsce ale musze wiedziec jakie sa potrzeby a do tego czekam na inne uwagi zapytania itp. aby cos można było pomyśleć :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 marca 2013, 22:21 
Podporucznik
Podporucznik

Fenix57 napisał(a):
ale musze wiedziec jakie sa potrzeby

Opcja nr 1 - standardowo: pizza + piwo/soczek w jakimś fajnym lokalu z zarezerwowanym stolikiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 07:28 
Specjalista
Specjalista

pablo8019 napisał(a):
Fenix57 napisał(a):
ale musze wiedziec jakie sa potrzeby

Opcja nr 1 - standardowo: pizza + piwo/soczek w jakimś fajnym lokalu z zarezerwowanym stolikiem.

ok ale żeby zarezerwować cokolwiek to najpierw potrzebna ilość osób która sie podpisze że przyjedzie i będzie

bo jak zamówię to trzeba być

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 21:03 
Podporucznik
Podporucznik

No to trzeba by zrobić tak jak z zaproszeniami na wesele - do tego a tego dnia proszę potwierdzać swoje przybycie a potem rezerwacja miejsc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 21:24 
Specjalista
Specjalista

pablo8019 napisał(a):
No to trzeba by zrobić tak jak z zaproszeniami na wesele - do tego a tego dnia proszę potwierdzać swoje przybycie a potem rezerwacja miejsc.

ja nie chce się narzucać był temat rzucony zaproponowałem możliwość

po 2 mam na głowie wystawę którą opracowuje merytorycznie książkę do doszlifowania i parę wyjazdów i zajęć więc mam co robić - jak już mnie znają niektórzy jestem człowiekiem konkretu więc przedstawiłem propozycję

jak szanowni przedstawiciele Lubelszczyzny chcą podjąć temat niech piszą określają się rozmawiajmy pisząc i działajmy jeśli spotkanie ma być realne

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 21:27 
Sierżant
Sierżant

Panowie !!! Mnie wcale nie trzeba dwa razy zapraszać !!!!!!!!!!!
Napiszcie kiedy i gdzie na pewno przyjadę !!! :h

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]