Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 19:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 15:05 
Weteran
Weteran

Zawodowe :)

już wiem dlaczego nie mam sygnałów - ruszam wykrywaczem, a nie monetkami

a tak na serio - ładny dziwięk a szybkość przesuwu wygląda na więcej niż 0.7 m/s - więc obiecująco

pzdr 111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 15:56 
Szeregowy
Szeregowy

Kiedy zobaczymy zdjęcia. Jestem bardzo ciekawy
:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 19:20 
Pułkownik
Pułkownik

4.) nikt nie jest zmuszony do kupna wykrywacza czy nawet akceptacji testu ?

Mnie osobisie film przekonal, zupelnie nie zgadzam sie z twoimi zarzutami o "oszukiwaniu". No ale coz, kazdy ma prawo do wlasnego zdania i na tym chyba nalezy poprzestac.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 19:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

bez komentarza.
Skandal .

RUTUS.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 20:43 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Na prosbe Robiego, ktory nie ma aktualnie dostepu do sieci, oznajmiam pod moim nickiem jego wypowiedz:

"Wypowiedz Ciacho nalezy traktowac jako wypowiedz uzytkownika forum, czlonka szeroko rozumianej spolecznosci poszukiwawczej i nie jest ona rownoznaczna z opinia wlasciciela serwisu. Robienie sztucznej sensacji poprzez skrajne wypowiedzi, prowadzace ewentualnie do bezsensownych awantur, nie jest nikomu potrzebne.

Robi"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 20:45 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Czy ten film jest nadal na serwerze ? Jakoś nie mogę go ściagnąć ...

proscan

OK. ściągnąłem.

Ostatnio edytowano sobota, 5 lutego 2005, 21:02 przez proscan, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 20:48 
Moderator
Moderator

No Ciacho-bardzo powazny zarzut przedstawiles-
czekamy tym razem na twoje dowody-zrob stopklatki i udowodnij.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 21:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ciekawe parametry, :1 choć się przyznam, że połowę tych opcji to nie wiem, do czego służą. :hmmm
Mam nadzieje, że cewka będzie ażurowa a nie z dziurą, RUTUS idzie z duchem czasu i nad tym może by się zastanowił.
:piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 23:20 
Moderator
Moderator

Hmm...wg mnie to zludzenie optyczne.

Jak napisales 5-7 cm-to prawie jedna czwarta zasiegu czyli linijki patrac na film a raczej tego nie moge dojzec.

Sadze ze nie czas na dyskusje nad czyms czego nie ma-sadze ze za okolo tygodnia wezme Solarisa w lapki i...stwierdzimy w ktora strone "przesuwać" piszemy przez "u" - błąd ortograficzny!!! linijke-jako ze mieszkasz w poblizu-zapraszam do zabawy-bo nie nazwiemy tego testem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 00:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

witam!
Faktycznie kąt z jakiego kamera uchwyciła obraz nie pozwala na jednoznaczną interpretację .
Rano wrzucę inne ujecie ( robione z góry więc nie pozostawiające miejsca na manipulacje....przez ciacho )
Liczę że ciacho mnie przeprosi bo :
- na stronie napisałem ze jest to test w powietrzu - zarzut o szukaniu monet w powietrzu mozna wyrzucic do kosza.
- od łokcia do końców palców mam 46 cm , natomiast jesli trzymam wykrywacz rozłozony do szukania ( mam 176 cm wzrostu ) to odległość od łokcia do sondy wynosi 150 cm. W czasie filmu machałem ręką w łokciu.Tak więc machając wykrywaczem z 5 razy mniejszą częstotliwością uzyskuję tą samą prędkość liniową z jaką testowałem na filmie.Czyli szuka się tym wykrywaczem zupełnie normalnie.Jeśli ciacho tego nie rozumie to polecam naukę fizyki na poziomie szkoły podstawowej.
Zarzut o szybkości machania wyrzucam do kosza.
- test był wykonany na monecie 5gr. Chyba ktoś czytać nie umie. W końcowych kadrach filmu widać żółtą monetę leżącą na stole.5 zł i 2 zł są wykonane z dwóch stopów , co byłoby wyrażnie widoczne.Przypominam że nie ma polskiej monety obiegowej żołtego koloru większej od 5 gr.
Zarzut do kosza.
- Kadr dobrany przez ciacho jest tendencyjny. Moja ręka nie jest w odległości 26 cm od sondy i dokładnie przed nią tylko na odległości 30 cm od sondy ale ok. 30 cm w kierunku ściany.Kadr jest złapany w chwilę po wykryciu monety albo w chwilę przed wykryciem . Widać to wyraźnie bo gdyby była 26 cm. od sondy to musiała by być na wysokości ( od powierzchni stołu ) ok. 20 cm a ten test polega na tym aby ręka poruszała się w połowie średnicy sondy czyli ok. 12 cm od powierzchni stołu. W ten sposób ciacho zmanipulował ok. 4 cm .
Rysunek do kosza.
- ślad od którego ciacho na rysunku mierzy doległość to przecież cień moich czubków palców. Czy ktoś przykleja sobie monetę do czubków palców aby testowac wykrywacz? Może ciacho tak - ja nie. Jeśli chwyci się monetę w palce to jej odległość do końca kciuka wynosi ok. 1 cm . Możecie to sprawdzić. ciacho znowu zmanipulował 1 cm .
no i policzę bo poziom tego zagadnienia kogoś przerasta : 26 ( widać na obrazku ) + 4 + 1 = 31. ale trudne.....
- kwestia linijki - tu ciacho ma rację leży krzywo i to moje niedopatrzenie. Przepraszam . Ale kąt o który linijka jest odsunięta to nie więcej niz 10 stopni. Policzę ten błąd za ciacho bo to już 8 klasa podstawówki i poziom za wysoki. Wynosi on nie więcej niz 4, 6 mm . ( cosinusy się kłaniają panie ciacho.)
Tak więc ciacho nazwał mnie kłamcem za 4 ,6 mm na odległości 31 cm co daje 1,4 % błędu.

Jutro poprawię ten film i linijka będzie prosto.

Z ciacho już dyskutować nie będę , bo nie rozmawiam z manipulantami których wiedza techniczna i wiadomości z fizyki są na poziomie zerówki.

Ostatnia dygresja. Jak widzę nacisnąłem w Polsce co najmniej kilku osobom na odcisk. Albo ambicjonalnie albo inaczej.Widać to po kilku idiotycznych atakach - a ja mam prawo zrobić sobie wykrywacz , przetestować i zagwarantować - mamy wolny rynek.Pozwolę sobie więc już nie odpowiadać na posty zawistników. Przez ostatnie kilka dni zarówno na forum "O" jak i tutaj ( ciacho ) musiałem odpowiadać na idiotyczne zaczepki a szkoda mojego zdrowia i czasu na udowadnianie że wielbłądem nie jestem .
chętnie odpowiem natomiast na konkretne pytania .
pozdrawiam .
RUTUS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 09:49 
Major
Major

Ciacho przypomina mi jednego Anglika z anegdoty, który patrząc na żyrafę w ZOO stwierdził: Przecież takiego zwierzęcia nie ma! Drogi Ciacho przygotuj się, że niedługo zdziwisz się jeszcze raz. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 10:03 
Podporucznik
Podporucznik

Mowisz ze musiales odpowiadac na Idiotyczne zaczepki a sam je tez tworzysz .... twoje wypowiedzi w stosunku do pana ALL-a byly nie na miejscu.
A teraz druga sprawa czemu tylko firma RUTUS moze sie reklamowac na forum i nie ma zadnych problemow. ( czyo to tylko ta znizka iles tam % )? Jak kto kolwiek zareklamuje sie w innym dziale niz gileda jego posty sa usowane. /pozdrawiam zul^

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 10:51 
Lew morski

Panowie dajcie na luz - niedlugo pojawia sie glosy pierwszych uzytkownikow a poza tym jest gwarancja kolegi Rutusa - precyzyjnie okreslona - kolega Ciacho tez moze kupic ta wykrywke a potem ja reklamowac jesli rzeczywiste osiagi beda mniejsze - ja jak wykrywki w reke nie wezme to sie o niej nie wypowiadam(film to tylko film) a zamierzam niedlugo tescik porownawczy z innym nowym produktem bo chce sobie zmienic sprzecik.PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 11:21 
Weteran
Weteran

prezesszczepan napisał(a):

P.S Proponuje zamknąć wątek aby nie bylo nie potrzebnych dyskusji.

To przez ciebie Prezeszczepanie te boje o centymetry, kolory monet itp. - WYKRAKAŁEŚ !!!

:)

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 lutego 2005, 11:25 
Porucznik
Porucznik

A ja mam gdzieś te wasze "kłótnie" pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! :D
tak i tak go kupie :jump

POZDRAWIAM wszystkich
Royalty

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]