Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 06:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: cyklop
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 20:02 
Porucznik
Porucznik

Witam
Wlasnie doszedl do mnie cyklopik, błąd ortograficzny!!! wyszedlem z nim do swojego ogrodu. Niestety ziemia jest tak zamarznieta ze nawet kilofem nie dalo sie jej ruszyc. Czy macie moze jakies rady wzgledem uzytkowania tego sprzetu? Na ile radzicie ustawiac pokretlo "grunt" dla zwyklej ziemi? W jaki spsob rozpoznac, czy znaleziony przedmiot jest ze zlota, zelaza, czy srebra ? U mnie niezaleznie od pierwiastka wykres przesuwa sie na koniec zoltkego pola.
pozdrawiam

Ostatnio edytowano sobota, 29 kwietnia 2006, 19:08 przez pr00f, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2005, 21:54 
Porucznik
Porucznik

mam 3 propozycje

1. przeczytaj instrukcje , jak jej nie masz napisz do Rutusa
2 .uzyj"szukaj"
3. potrenuj w domu na róznych metalach

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 09:22 
Porucznik
Porucznik

Mam pytanko:
Kiedy ustawie w moim cyklopie dyskryminacje na poland polowe to w powietrzu caly czas piszczy, gdy skieruje go na jakis metal przestaje i skala wraca na niebieskie tlo. Czy tak powinno byc ? Mam rozumiec, ze jesli nakieruje wykrywacz na zloto z ustawiona duza dyskryminacja, to nie powinien na nie zareagowac ( skala powinna pozostac na zoltym tle ) ?
P.S.
Przeszukalem cale forum i nie moglem błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" tego nigdzie :( Miejcie litosci jestem noobie
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 09:57 
Porucznik
Porucznik

Cyklopa miałem kilka lat temu dlatego moje rady mogą być nieścisłe (napisz na priva do RUTUSA on projektował cyklopa)

spróbuj pokręcić czułością tak by była na granicy dźwieku i wyzerować wykrywacz - przycisk przy "wskaźniku)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 lutego 2005, 10:53 
Plutonowy
Plutonowy

Witam
Pierwsza zasada w Cyklopie 1 to po kazdej zmianie ustawien potencjometrow wciska sie reset.
A wiec wlanczasz piszczalke ustawiasz glosnosc, czulosc ja mam prawie zawsze na max, prog 4-5 kreska, grunt okolo polowy i dyskryminacja najczesciej uzywam ciut za polowa, odrzuca male kawalki zelaza lub dajac podwojny rwany sygnal, po ustawieniu galek reset i zblizasz sonde do ziemi wskazowka ucieka w lewo wiec znowu reset ale troche wyzej niz prowadzisz cewke na ziemia wskazowka minimalnie wychylona w lewo.
Mocniejsze wychylenie w lewo bez sygnalizacji dzwiekiem to obiekty odrzucone a wychyl w prawo i dzwiek to nie odrzucone.
A teraz do ogrodka i testowac, praktyka czyni cuda:)
Pozdrawiam i powodzenia
Red alf

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 lutego 2005, 12:20 
Porucznik
Porucznik

Dzieki za pomoc, teraz wszytsko rozumiem. Wyszedlem na testy do ogrodu i znalazlem pierwsze 10 gr :666 Szkoda, ze ziemia jest zmarznieta jeszcze, bo z checia bym posuzkal dalej :P

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]