Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 19:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Tesoro Eldorado-czy warto?
PostNapisane: niedziela, 13 lutego 2005, 17:04 
Generał Broni
Generał Broni

Witam.Mam pytanie do uzytkownikow tego sprzetu czy wart jest on swojej ceny.Jesli nie to prosze napiszcie mi co w tej kwocie do 2000zł moge dostac dobrego na driobiazgi?Prosilbym o wypowiedz przede wszystkim doswiadczonych uzytkowników.Czy model Eldorado posiada tryb statyczny z dyskryminacja?Informuje tez ze przejrzalem juz cale forum "detektory" :) i dalej jestem w kropce.po0zdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie sugestie. monty1@o2.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 13 lutego 2005, 18:19 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Znam odpowiedź na co najmniej jedno z pytań:

Eldorado nie ma trybu statycznego z dyskryminacją.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 lutego 2005, 11:59 
Generał Broni
Generał Broni

Ułatwię wam zadanie Tesoro Eldorado vs Fisher 1225-X.Co myslicie?Ja byłem przekonanu do tesoro ale ostatnio zetknąłem się z kilkoma opiniami ze to sprzęt mocno przereklamowany.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 lutego 2005, 16:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam.
Miałem Tesoro Eldorado przez kilka miesięcy.
Skąd te pogłoski, że jest on przereklamowany?

Sprzęt miałem nowy, kupiony u polskiego przedstawiciela.
Eldorado szukało mi się bardzo miło. Główne, największe, moim zdaniem, zalety, to: waga (prawie nie czuć go w ręce), bardzo dobra, skuteczna dyskryminacja, rozkładany aż na 3 części, pseudostatyczny tryb All Metal bardzo ułatwia lokalizację przedmiotu (właściwie po namierzeniu obiektu na dyskryminacji i po przełączeniu się na All Metal w celu precyzyjnego namierzenia, byłem w stanie dokonać jednego "chirurgicznego cięcia" i drobny obiekt był na powierzchni), tylko jedna bateria 9V, która przy chodzeniu na słuchawkach starcza na baaardzo długo, bardzo fajna funkcja sprawdzania stanu baterii, kto miał/ma Eldorado, ten wie, o co chodzi.

Główne wady: spodziewałem się (jak zawsze :D) większego zasięgu na kolor (może tutaj zmiana cewki na większą niestandardową coś pomóc może), plastikowa śruba przy cewce pęka ( ten problem występuje niestety nie tylko w Tesoro :(), jak już gdzieś pisano, poprawne ustawienie GB jest trudne, ale do zrobienia, po dwóch, trzech długich wypadach, chodząc bez słuchawek, bateria pada (dlatego gorąco zachęcam do używania słuchawek), brak potencjometru głośności.

Reasumując: Eldorado to wykrywacz lekki, łatwy i przyjemny, tani w eksploatacji. Bardzo dobry na kolor, jednak nie należy spodziewać się po nim osiągów zbliżonych do wykrywaczy z wyższej półki.

Pozdrawiam,
RG42

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 lutego 2005, 19:34 
Generał Broni
Generał Broni

Wielkie dzięki za rozjasnienie umysłu.Mam jeszce jedno pytanie RG42 jak do Eldorado ma sie Fisher?chodzi mi szcególnie o modele ID EXCEL oraz 1225-X.Jesli znasz na nie odpowiedz,to napisz będę wdzięczny.pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 lutego 2005, 02:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Monty, na to pytanie niestety nie znam odpowiedzi.
Dotychczas widziałem Fishera w akcji tylko raz. Niestety nie wiem, jaki to był model.
Pamiętam jedynie, że miał zamontowaną dość dużą sondę - chyba coś powyżej 30 cm.
Pamiętam też, że tego dnia (ja byłem ze swoim Tesoro) operator Fishera wyjął więcej monetek ode mnie :), ale nie sugeruj się tym. Ja z Eldorado dopiero zaczynałem, no a ten Fisher miał duuużą sondę.

Pozdrawiam,
RG42

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 lutego 2005, 08:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wypada mi tylko się zgodzić z RG42.Eldorado to bardzo miły sprzęcik.Nie należy się spodziewać po nim gigantycznych osiągów ale są one zupełnie przyzwoite.Ręczne strojenie do gruntu jest proste do opanowania,dużo ciężej przyzwyczajałem się do wspomnianej "pseudostatyki".Jest to "coś",co prawdę powiedziawszy,najbardziej mnie wkurza w Tesoro.W tym względzie jestem bardzo konserwatywnym poszukiwaczem i "pseudo" nie leży mi zupełnie.Tak w Eldorado jak i w Tejonie przestałem używać tej "znerwicowanej" funkcji.Ale możliwe,że będzie ona odpowiadać innym poszukiwaczom.No i tak jak pisał Proscan-nie ma w tym trybie dyskryminacji. :(
Pozdrawiam,
wicja1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 lutego 2005, 10:54 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za zainteresowanie,prawie sie juz zdecydowałem...:)pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]