|
Pisałem już kiedyś o problemie z ekranem, ale nie zaszkodzi powtórzyć. Załączam zdjęcie jak wygląda ekran kabla po intensywnej eksploatacji.
To jest akurat przypadek drastyczny, aczkolwiek często widywałem o wiele gorsze. Nie jest to kabel z BH, ale w BH ekrany są identyczne (takie zdjęcie miałem pod ręką). Na folii napylona cieniutka warstwa aluminium. Fantastycznie spełnia swoją rolę gdy jest nowy. Z czasem - widać co się dzieje (zwłaszcza jeśli kabel jest "poniewierany").
Żeby nie było, że to tylko Bounty Hunter, to dodam, że ten sam problem występuje w starszych Whites'ach, Garrett'ach, CSCOPE'ach, Compass'ach. W innych też, ale o nich nie wspominam bo albo w zupełnie starych modelach, albo nie jest to bardzo odczuwalne (ze względu na słabą czułość).
Najbardziej żal jest mi użytkowników CSCOPE-a. Oni zapewne nie wiedzą, że ich problemy można rozwiązać wymieniając kabel, a nie kupując nową sondę.
W najnowszych wykrywaczach kable są już inne (albo bardziej wzmocnione osłony). Najlepsze kable ma obecnie Fisher i White's. Nowych Garrettów jeszcze nie badałem pod tym względem.
A tak nawiasem mówiąc, to każdy kabel, nawet najmocniejszy można zepsuć. Polak potrafi !
:pa
proscan
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|