Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jakie buty??
PostNapisane: niedziela, 6 marca 2005, 21:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

Na wykopki chce kupić sobie polskie desantówki (cena na allegro ok. 100zł). Czy ktoś takie ma?? Jak się sprawują?? Czy dobre byłyby nie tylko do wykopków, ale także do chodzenia po górach itp. ??
pozdroooooooo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 marca 2005, 22:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
Ogólnie buty są dobre praktycznie niezniszczalne na wykopki się nadają doskonale, w góry i w ogóle na jakieś dłuższe chodzenie polecał bym raczej buty bundeswehry są ogólnie lepsze i miękkie ale niestety droższe ok 250-300zł.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 marca 2005, 22:41 
Moderator
Moderator

Ja również używam Polskich desantówek.Wystarczająco sie nadają na różny teren.Jedyną wadą jest to że podeszwy lubią odpadać mimo wzmocnienia gwoździami,ale za 100 zł nic lepszego na wykopy nie dostaniesz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 marca 2005, 23:27 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja ostatnio uzywam Magnum Stealth cena około 260 zł i jestem naprwde zadowolony a chodze w nich 8h dziennie, godne polecenia sa tez Magnum Clasik- cena około 200 zł. W polskich desantach według mnie podeszwa pozostawia wiele do zyczenia, nie dosc ze strasznie zimne to w dodatku z czasem przepuszczaja wilgoc.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 09:34 
Porucznik
Porucznik

wojskowe desantówki są obecnie robione przez różnych producentów , podobno jest wersja dla oficerów i dla szaraczków , i różnią się jakością. Desanty mają kilka wad , jak zmokną potrafią zwiększyć rozmiar o 1 do 2 numerów , rozczłapiają się , no i dla mnie protektor jes taki sobie . Ale mam z kolei stare brązowe opinacze , i są ze mną już prawie 20 lat , fak że ostatnie 5 tylko w szafie ale jeszcze żyją (po kilku przybijaniach podeszw)
Je sli chcesz buty uniwersalne w góry na zimę i na kopanie polecam jak poprzednicy buty Bundeshwery. Są rewelacyjne. Nowy model nówka na allegro około 240 zł ,ale możesz sprawdzić czasami są stare modele po około 150 zł - nowe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 12:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mam już dośc pastowania swoich zwykłych butów ze skóry i suszenia ich na kaloryferze.
Właśnie zamówiłem buty Magnum Midnite, mam nadzieje Karpikm że się sprawdzą, bo jak nie to Cię obciążę kwotą zakupu i rozstrzelam.
;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wiem co pisze,mozna powiedziec ze buty to moje narzedzie pracy :) chodze ponad 8h dziennie, ostatnie 2 lata chodziłem w desantach. ostanio kupiłem Maganumki- i coz niebo a ziemia, lekkie, wygodne ciepłe. dałem prawie 300 zł i naprawde nie załuje, potwierdzaja ta opinie moi koledzy ktorzy zakupili takie budy wczesniej. Cena wiadomo- przerazajaca ale coz warte sa tego i nie tylko Magnumy. Dla mnie polskie desanty sa do niczego. A z moich spostrzezen to nioe załuj pasty, a "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! posłuza ci długo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 19:39 
Specjalista
Specjalista

jak zawsze i niezmiennie polecam amrykańskie buty tropikalne - popularnie zwane "junglami" - najlepsze są zielone - takie jak były w wietnami (tylko teraz sie je robi z podeszwą PANAMA nie VIBRAM) albo pustynne - uzywane w iraku - bardzo wygodne, bezpieczne (z podeszwą kevlarową), ładne i z dobrą wentylacją... do tego niezwykle trwałe buty - mam ich 3 pary - w każdym kolorze :D (są jeszcze całe czarne) :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 20:36 
Główny Administrator
Główny Administrator

Uważam, że na wykopki jeżeli chcemy poświęcić ok 200zł polecam Columbie na vibramie i goretexie. buty są lekkie, oddychające i bardzo wytrzymałe. Poprzednie miałem tego typu firmy "Active" i służą mi do dziś. Sprawdzają się wszędzie i są uniwersalne na każdą pogodę.

Pozdrawiam FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 20:51 
Moderator
Moderator

Cytuj:
jak zawsze i niezmiennie polecam amrykańskie buty tropikalne - popularnie zwane "junglami" - najlepsze są zielone - takie jak były w wietnami

Zgadzam się z kolegą.Miałem okazje łazić w nich i uważam że są świetne,lekkie zwiewne,mocne.Szczególnie polecam na lato gdy jest duża wilgotność i noga się poci.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2005, 22:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam !!

Prezes napisał.: "Zgadzam się z kolegą.Miałem okazje łazić w nich "
Tak z ciekawości zapytam.: Dlaczego już nie łazisz, uciekałes i pogubiłeś...??? :D

A poważnie, to też miałem za stówkę kupić sobie wojskowe buty... Tyle, że za twarde są...
Więc nabyłem sobie normalne robocze trzewiki (używam takich w pracy, i nogi mnie od nich nie bolą-główny powód zakupu)
Są wygodne , jednak ostatnio na śniegowych wykopkach mi przemiękły....

Też myślę o zakupie butów za 3 stówki, ale za stówkę lepiej kup sobie takie butki jak ja...
Podeszwa nie odłazi, i można w nich nawet na palcach stanąć, bo są miękkie. :)

Dokleję fotke, żebyście nie mówili, że Matejko w gumofilcach łazi.... :D :D :D
Ten na foto, to nówka... Szeffe w robolu kupił obuwie, to podmiankę strzeliłem. :)

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 marca 2005, 09:40 
Porucznik
Porucznik

tak robocze są dobre ale "jungle" o których piszą koledzy to buty na lato -- w zimie i wiosną i jesienią szybko przemokną , poza tym przy mrozie może popękać podeszwa - w środku jest metalowa płytka.

Ja na lato właśnei kupiłem na ebay buty pustynne. Kosztowały mnie 9$ + 20$ przesyłka czyli razem 100 złociszy. W podobnej cenie są jungle , tyle tylko ze z wykrywką latem chodzi sięraczej po suchym terenie (przynajmniej ostatnie 2 lata). Optymalne jest mieć 2 parki butów na lato i mokrępory roku. Radze szukaćna Allegro za 100 można wychaczyć okazje tylko trzeba mieć farta.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 marca 2005, 12:44 
Specjalista
Specjalista

Witam!

A używa ktoś butów Wojas Military? Ponoć (jak twierdzi producent) znacznie poprawione w stosunku do desantów a i cena wydaje się w miarę przystępna.

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 marca 2005, 13:13 
Podporucznik
Podporucznik

Ja chodzilem jakis czas w tzw. Glanach firmy Wojas buty dobre ale tylko na ulice :) podeszwa mi sie zaczela odklejac ! No i ta blacha ( w czubkach ) ktora wzbudza wykrywacz, porazka teraz kupie buty bundeswery /pozdr zul^

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 maja 2005, 16:44 
Specjalista
Specjalista

Ja również polecam Magnumy.Używam niecały rok. Są lekkie, oddychające, wygodne i nie zamakają szybko. Niedawno musiałem w nich przeprawiać się przez małe bagienko :) i mimo, że miałem wody momentami, po kostki nie czułem prawie "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!!, że mam mokro, bo wkładki jakby wciagają wodę i nie czuć wilgoci (jak podpaski always hehe). Do tego szybko schną. Kosztowały lekko ponad 200zł (dokładnie 65 dolców)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]