Teraz jest środa, 12 sierpnia 2026, 21:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: rozpoczecie sezonu!!!
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 20:21 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam
Te slowa sa jeszcze gorace!Wlasnie wrocilem z pierwszego w tym roku rozbijania(slynne wiaderka jak Skarbnik ujal).Ja tu biore do reki 2 kamien z rzedu,rozbijam ,peka,biore do reki i...wspaniala glabella trylobitka.Kurde mozecie sobie wyobrazic lepsze rozpoczecie senonu???Bo ja nie:glabella trylka ,2 lodziki(hih jednego musze potraktowac Kropelką),jedna miod muszla ramienionoga(sama wyszla w calosci!),i 2 inne muszle.Kurcze nie moge doczekac sie jutra!A wiec trzymajcie sie mocno!Silurian Piaski rozpoczal sezon!!!Jazda bez trzymanki na dzien dobry!
Pozdrowienia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 21:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Gratulacje! Mój sezon na "prace w terenie" zaczynie się (przynajmniej mam taką nadzieję :) ) od przyszłego tygodnia. Czekam na fotki. :skromny Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 21:14 
Generał Broni
Generał Broni

optymiści, to zima już nie wróci?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 21:15 
Podpułkownik
Podpułkownik

He, he, Tomek gratulacje :1 , :), Czekamy na foty, chyba jutro też ruszę w teren :), pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 21:19 
Podpułkownik
Podpułkownik

Skarbniku mam prośbę, mógłbyś zerknąć w dziale Historia i prahistoria, na mój kamyczek? :) , nie ma takiego słowa w języku polskim !!! , że nie w temacie :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 22:36 
Generał Broni
Generał Broni

Niestety nie pisuje w niektórych działach ze względu na stary zatarg z ,,rządnymi szacunku’’, ale przez sam fakt zajrzenia nie ochromieje (chyba);
[Może to być żarno??] – moim zdaniem jest to otoczak powstały w skutek naturalnych procesów, co do budulca – granit – jesteś pewien?
[Trzy kamienie ???] – tu jedynie mogę potwierdzić coby do czynienia mamy z krzemieniami i piaskowcem dalej moje wiadomości są na poziomie tyle, co w muzeach archeo czy skansenach się opatrzyłem, dlatego nie czuję się władny wyrokować. Owszem propozycję swoje podam;
Pict0550.jpg – jak większość już tam piszących skłaniam się do siekierki
Pict01d7.jpg – jednak myślę, że jest to piaskowiec drobnoziarnisty z matriksem krzemionkowym, lub piaskowiec glaukonitowy, test kosy by to rozstrzygnął. Jako sprzęt domowy również widzę go jako osełkę.
Pict0321.jpg – nad tym kawałkiem już chyba się rozwodziłem, i raczej nic nowego do głowy mi nie przychodzi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 marca 2005, 14:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

Dzięki za Twoje spostrzeżenia. [Może to być żarno??] - Jednak przy tym kamyczku jest jak myślałem, chciałem usunąć wątpliwości, które zasiali mi oglądający na jednej z wystaw gdzie go prezentowałem w grupie okazów jako przykład ciekawej erozji polodowcowej. A czy to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! granit? Wygląda mi na granit drobnoziarnisty, ale mogę się mylić, spróbuję zrobić zbliżenie, jeżeli Tomek się nie obrazi, że pod jego tematem rozstrzygam inny temat to wrzucę fotę.
Mogę się pochwalić, też rozpoczełem sezon :), tylko skończyło się na wyciąganiu samochodu z błodska na drodze dojazdowej do żwirowni. Na samą żwirownię nie starczyło już czasu, he, he :). Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 marca 2005, 15:44 
Generał Broni
Generał Broni

Zawsze to jakaś rozrywka na świeżym powietrzu (przygodę motoryzacyjną mam na myśli). Ja jeszcze posiedzę w domku zresztą znalazłem w piwnicy trochę kamoli do obróbki, jak one mi umkły. - granit drobnoziarnisty ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 12:49 
Moderator
Moderator

ta ja zaczolem od rekonesansu :) na klm Juzefka kolo kielc i co widze ze zezarli moja ulubiona sciane na ktorej znalazlem dziwny mineral ktorego jescze nie udalo nam sie oznaczyc ja wyciagnolem jeden okaz ktory z koleji zostal zaglaskany przez kumpla on :wq wyciagna 5 do dnia dzisiejszego transport przerwaly 2 ma isc na jakies specjalistyczne badania niestetywiecej wyciagnac nam sie nie udalo bo nas gornicy przegonili z tej sciany i trzeba bylo isc na inna...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 22:46 
Podpułkownik
Podpułkownik

Kenny, ciekawe co mówisz o nieznanym minerale, jest na forum zdjęcie? Szkoda, że zwalili Ci ściankę, znam ten ból. Pewnego sezonu napracowałem się na kamieniołomie wapienia by odsłonić wejście do jaskini, jednak aura nie pozwoliła szybko wrócic tam. A po miesiącu okazało się , że zwyczajnie proces wydobywczy surowca nie oszczędził tego miejsca. :) Skarbniku ruszaj w teren, ja powtórzyłem próbę dziś dotarcia do żwirowni, efektem jest wiaderko kamieni :1 , ale co w nim to dopiero się okaże. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 23:26 
Generał Broni
Generał Broni

Coś lenia jeszcze mam i mróz od jutra.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]