Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 12:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GM4
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 18:04 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam . Proszę o radę. Używam od kilku lat Minelab X - terra 30. Chciałbym kupić coś lepszego na drobnicę. Znalazłem w necie coś takiego:
" Wykrywacz metali GM4 Pro Plus Wireless Golden Mask " Może ktoś z kolegów uzywa tego sprzetu i podzieli się swoimi uwagami na temat jego pracy.( Druga opcja to : XP GMaxx II ) Pozdrawiam.
Link do sprzedawcy. http://wykrywaczemetali.com.pl/wykrywac ... mask--3789
Tu jest pełny opis http://archiwum.allegro.pl/oferta/wykry ... 72816.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 18:41 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Tu masz wątek o tym sprzęcie: viewtopic.php?f=10&t=123807

Edit: A tutaj kupisz taniej: http://mocnysygnal.pl/pl/p/Golden-Mask- ... ss-103/111

Sam rozważałem zakup tego modelu, myślałem jeszcze nad GM 3 + PowerBox bo jest głębszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 20:32 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Jak za ta cenę to nawet warto kupić i przetestować :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 20:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

PRISTINUS napisał(a):
Witam . Proszę o radę. Używam od kilku lat Minelab X - terra 30. Chciałbym kupić coś lepszego na drobnicę. Znalazłem w necie coś takiego:
" Wykrywacz metali GM4 Pro Plus Wireless Golden Mask " Może ktoś z kolegów uzywa tego sprzetu i podzieli się swoimi uwagami na temat jego pracy.( Druga opcja to : XP GMaxx II ) Pozdrawiam.
Link do sprzedawcy. http://wykrywaczemetali.com.pl/wykrywac ... mask--3789
Tu jest pełny opis http://archiwum.allegro.pl/oferta/wykry ... 72816.html

warto,sprzet godny uwagi sam z nim latam a miałem wczesnij tereske 705...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 00:31 
Porucznik
Porucznik

Wolałbym jednak dołożyć "parę" zł i nabyć XP Goldmaxx-a świetny, stabilny, głęboki drobnicowiec.
Z "Bułgarami" miałem styczność i nasza "znajomość" szybko się zakończyła.
Piszesz o XP GMaxx II pracuje on na 4,6 kHz więc bardziej nadaje się na głębsze większe zakopy co nie świadczy że nie "pokaże" mniszych fantów, może jednak pominąć drobiazgi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 08:15 
Moderator
Moderator

Miałem wcześniej Goldmaxxa mk1 , dwa GMP v4 , tejona , mxt , deusa, vaquero, xlt , sovereing xs2apro , cibolę, explorera xs i 2 itd , teraz mam GM4 a mój stały współkopacz GMP z cewką 27cm i on prawdopodobnie już pozostanie przy GMP , zawsze porównuję statystykę ilościową z naszych wspólnych wykopków i jak na razie GM4 ma minimalną przewagę choć jeszcze zbyt mało wspólnych wyjazdów - większą wiedzę to będę miał po kilkudziesięciu całodziennych kopaniach , na dzień dzisiejszy uważam że GMP nie będzie lepszy ,wyniki będą zbliżone. Oczywiście GMP to super wykrywacz i złego słowa na niego nie powiem - zawsze mogę do niego wrócić. W GM4 nie ma cichych sygnałów , jest bardzo prosty w zrozumieniu i użytkowaniu , nie ma żadnych niuansów - jak jest monetka to sygnał głośny i powtarzalny . Cewka snajperka 7 cali jest super , miałem doskonałą zabawę na ostatnim kopaniu , stabilna i głęboka - 1gr wbity w pionową skarpę wykopu w dyskryminacji wykrywa powtarzanym sygnałem z 22cm ( gleba to ciężka glina a nie biały piasek ) jak chcesz kupić Gmaxx 2 to tylko z duża cewką , również gmp wybrał bym z cewką 27cm - różnice w maskowaniu są małe a głębokość i pokrycie terenu znacznie lepsze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:19 
Porucznik
Porucznik

A z jaką cewką masz goden maska? i co to sa te ciche sygnały?czy przy godmaxxie sa te ciche sygnały?
Nadal nie wiem na co sie zdecydować golden mask czy goldmaxx :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 16:26 
Moderator
Moderator

12/10 cali i 7 cali ,w GMP sygnał jest modulowany - bardzo drobne lub głębokie kolorki dają bardzo cichy sygnał ( ale w pełni powtarzalny ) doświadczony użytkownik je wychwyci , wymaga to osłuchania się , w GM4 sygnał jest modulowany bardzo mało lub wcale , modulacja może być plusem i minusem. Nikt ci nie napisze co masz kupić - to ty wybierasz wykrywacz dla siebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 16:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

tanksiu napisał(a):
Wolałbym jednak dołożyć "parę" zł i nabyć XP Goldmaxx-a świetny, stabilny, głęboki drobnicowiec.
Z "Bułgarami" miałem styczność i nasza "znajomość" szybko się zakończyła.
Piszesz o XP GMaxx II pracuje on na 4,6 kHz więc bardziej nadaje się na głębsze większe zakopy co nie świadczy że nie "pokaże" mniszych fantów, może jednak pominąć drobiazgi.
tak to kazdy moze gadac , ja tez miałem Argo stycznosc i tez moja znajomosc sie zakonczyła po prostu jakos mi nie lezał alenie mowie ze to zły sprzet ,mozna tak w kołko macieju ,po prostu wyraziłem swoja opinie ze jestem zadowolony z GoldenMaska 4 Pro.. a zreszta coto ma do rzeczy czy Bułgar na Rutusy tez psioczyli bo polskie to beeeee ,teraz te wszystki garety , fischery to dopiero chinszczyzna ,loteriaa. np. Deus jak widze filmiki ludzi ktorzy chodza po polach i targaja te same smieci ktore ja tanszym i to duzo tanszym sprzetem wyciągam to nie wiem sprzet tylko dla prestizu kupują????

,, świetny, stabilny, głęboki drobnicowiec ,, ,,co nie świadczy że nie "pokaże" mniszych fantów, może jednak pominąć drobiazgi.,, i tu sam sobie zaprzeczasz

PS: a moze ty miałes z Bułgarkami stycznosc???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 17:11 
Porucznik
Porucznik

"""w GMP sygnał jest modulowany - bardzo drobne lub głębokie kolorki dają bardzo cichy sygnał ""

W rutusie nazywa się to wzmocnienie audio i mozna je ustawiać tak, że głębokie fanty będą ciche a płytkie głośne lub będą miały taką samą głośność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 17:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

Solo8 napisał(a):
"""w GMP sygnał jest modulowany - bardzo drobne lub głębokie kolorki dają bardzo cichy sygnał ""

W rutusie nazywa się to wzmocnienie audio i mozna je ustawiać tak, że głębokie fanty będą ciche a płytkie głośne lub będą miały taką samą głośność.

tak dokladnie jak mowisz..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 17:43 
Porucznik
Porucznik

Właśnie chodzi mi i ostabilność pracy wykrywki, Argo do stabilnych nie należy dużo "lewych" sygnałów, "dławi się" rwane dzwięki które doprowadzaja do szewskiej pasj.Mam wrażenie jakby wykrywacz miał cały czas czkawkę co uniemożliwia normalną prace.Chodzę przeważnie po zaśmieconych miejscówkach blisko ruin lub starych zabudowań.
Teraz pytanie która wykrywka jest bardziej stabilna golden mask czy goldmaxx?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 18:26 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja w swojej kadencji przebierałem dużo detektorów ale jak kol,kupił GM4 i pożyczyłem ten detektor do sprawdzenia jak wypadnie w porównaniu z innymi detektorami z którymi miałem do czynienia po prostu zaskoczył mnie GM4 szybkością ,separacją i głębokością od razu jak wróciłem zamówiłem GM4 z cewką 12 spider . Będzie u mnie 16-18 styczeń bo cewka 12 Spider jest nowością i jeszcze jej nie ma na Polskim rynku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 18:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

okrezna1 napisał(a):
Ja w swojej kadencji przebierałem dużo detektorów ale jak kol,kupił GM4 i pożyczyłem ten detektor do sprawdzenia jak wypadnie w porównaniu z innymi detektorami z którymi miałem do czynienia po prostu zaskoczył mnie GM4 szybkością ,separacją i głębokością od razu jak wróciłem zamówiłem GM4 z cewką 12 spider . Będzie u mnie 16-18 styczeń bo cewka 12 Spider jest nowością i jeszcze jej nie ma na Polskim rynku.

i tak jest jak napisałes dlatego niechciałem nic pisac bo zawsze sie znajdzie jakis krytyk ze bedzie chciał obalic te wypowiedzi. Spider słyszałem własnie ze jakas nowosc, za pare dni juz beda w Polsce..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 19:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Aliens jaką masz cewkę przy GM4.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]